ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
freeman83
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Mart 2007 16:36
Son Ziyaret:
03 Aralık 2014 22:53
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Samet Can
Doğum Tarihi:
10 Şubat 1983
Yaş:
41
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Samet Can

SON 10 MESAJI

yunusum ters yüzüyor !!!!
Konu eski ama bilgi olsun diye yazıyorum. Bende 2 yaşındaki 21 yunusumu bu hastalık yüzünden kaybettim.Saatlerce internetde bu hastalıkla ilgili çözüm aradım.Akvaryumcuları dolaştım ama bu hastalığın tedavisini bilen yok maalesef.Metilen mavisi, tuz, ısıyı yükseltmek, mantar ilacı hiçbiri nafile.Eğer akvaryumda bir balık bu hastalığa yakalanmışsa diğer tüm sağlıklı balıklarda ölecektir ne yaparsanız yapın.Erken teşhis bir fayda etmiyor.Kanser gibi ve 3 gün içinde tüm balıklar ölüyor.Yan yattıktan sonra en fazla 24 saatde ölüyor.Benim yaptığı hata balıkların 18-19 derecede bırakmak .Bağışıklık sistemi zayıflayan balıklarda görülüyor.
Yunuslarım yan yatıp ölüyorlar
Balıklarda son gözlemlediğim şey aniden yüzmeye başlıyorlar jet gibi.Bu 20-30 sn. sürüyor sonra tekrar yan yatıyorlar.Sanki birşeyden kaçar gibi sağ sol yaparak jet gibi yüzüyorlar.Sonra tekrar yan yatıyorlar diğer balıklardada aynı semptomlar gözükmeye başladı.Şimdiye kadar 3 balık öldü.Üçüde gitmek üzere.Deep acrifix diye bir ilaç kullandım.Akvaryumcu su patlaması olmuştur dedi ve bu ilacı verdi. 4 saat oldu ilacı kullanalı fakat yinede teker teker gidiyor balıklar.Bu ilk benim başımamı geliyor.Ne olur yardım edin. Balıklarda kesin bir hastalık var çünkü onlardan ayrı bir yunusdada aynı belirtiler ortaya çıktı aynı akvaryuma koyduktan sonra. Belirtileri ortaya çıkış sırasıyla yazıyorum:
1-)Halsizlik
2-)Yem yemiyorlar
3-)Kuyrukları havaya kalkıyor, yatay bir şekilde duramıyorlar.
4-)Sonra yan yüzmeye başlıyorlar
5-)Aniden hızlıca sağa sola yüzmeye başlıyorlar birşeyden kaçarcasına...
6-)Ters yüzüyorlari bu son aşama.
7-)Dipte tesdönmüş bir şekilde ölümü bekliyorlar
Bu son 4 belirti sadece 1-2 saat içerisinde olup bitiyor.
freeman832009-04-29 23:18:22
Yunuslarım yan yatıp ölüyorlar
Yunuslarımı izmirden konyaya getirdim.Büyük tankıma koydum fakat yem yemiyorlar son derece halsizler.Önce yamuk yüzüyorlar 10-15 dak. sonra düzeliyorlar sanra tekrar yamuk yüzüyorlar.Daha sonra ise yan yüzüyorlar.En son safhada ise ters yzüp takla atıyorlar.Bunun nedeni nedir ?Hangi hastalık olabilir? Suya metilen mavisi döktüm.Başka ne yapabilirim.
yunuslarım ölüyor
Balıklarımı 500 lt.'lik büyük tankıma taşıdım. Yan yatan maalesef öldü. Tankıma koyduktan sonra 2 tanesi daha yan yüzmeye başladılar. Önce yamuk yüzüyorlar sonra bir ara düzeliyorlar 10- 15 dak. sonra tekrar yamuk yüzüyorlar. Daha sonra yan yüzmeye başlıyorlar.Sonrada ters yüzüp takla atmaya başlıyorlar.Diğer balıklarımda son derece halsiz gibiler.Sanırım bir hastalığa yakalandılar ama ne teşhis edemedim. freeman832009-04-29 17:22:44
yunuslarım ölüyor
Balıkları 6-7 saat içinde büyük tanka geçireceğim.Ben bu 7 saatlik sürede ne yapabilirim onun için yazdım.Isıdanmı, kötü su koşullarındanmı yoksa darbe yüzüdenmi yan yattığını öğrenmek istedim.Belkide hastalıkda olabilir eğer öyleyse biran önce tedaviye başlamalıyım.
yunuslarım ölüyor
Fotoğraf:yok

Canlıdaki Belirtiler:Birisini dipte ölü buldum biriside yan yatıyor ve takla atıyor şimdi baktım birisi daha yan yatmaya başlamış.

Akvaryum Kapasitesi (litre):45 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:11-15 cm 20 yunus

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):Bilinmiyor

Filitrasyon:pipo filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:dezenfektan 45 lt. için 15 damla

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Balıkları İzmir'den Konya'ya götürmek için 45lt.'lik  2 adet bidona koydum pazar akşamı.İşim dolayısıyla Akşehirde geçici olarak kalmak zorunda kaldığım için(3 gün için) balıkları 45 lt.'lik bir akvaryuma koydum. Bol havalandırma yaptım ve az yem verdim (Günde bir kez az miktarda). 1. gün çok canlıydılar birbirlerine kovaladıkları ve dövüştükleri için... 2. gün salı sabahı akvaryumu karanlık bir odaya koydum.Akşam iyi gibiydiler hepsi uyuyorlardı yalnız ısıtıcı kırıldığı için oda sıcaklığında 18-20 derece 3 gün dayanırlar diye düşündüm.Çarşamba sabahı baktığımda erkeklerden birisi yerde ölmüş bir dişi ise yan yüzüyordu. Hemen bir ısıtıcı aldım ve suyun yarısını değiştirdim yan yatan balığı ayırdım. Öğleden sonra 3 saatlik bir yolculukla akşama doğru büyük akvaryuma koyucam balıkları yalnız o saate kadar balıkları nasıl korumalıyım? Şu anda 25 derece akvaryumun sıcaklığı ve devamlı hava motoru çalışıyor. Birde pipo filtre var.Yan yatan balığım düzelirmi? Uzun süre karanlıkta kalmalarındanda kaynaklanabilirmi?

freeman832009-04-29 11:38:06
Buda Benim Dış Filtrem
Kusura bakmayın arkadaşlar askerde olduğum için sadece hafta sonları bakabiliyorum foruma.Sorularınıza kısa kısa cevap vermeye çalışacağım...
[QUOTE=ahaydar]

Motorun elektrik kablosunun girdiği yer hava alıyor mu?Eğer hava alıyorsa elektrik kesilince su taşması olabilir diye düşünüyorum.Bunu önlemek için motorla akvaryumu aynı yükseklikte sehpaya koysak daha iyi olmaz mı?
[/QUOTE]
Hayır hava almıyor.Böyle bir sistemin tamamen dış ortamdan izole olması lazım.Aynı hizayada koysak yinede olmaz.
Kabloyu kapaktaki 1,5 cm. uzunluğundaki silindirik çıkıntıdan geçirdim. Bu kısmın içini rahatlıkla silikonla doldurabilirsiniz. Ama ben bunu bile yapmadım açıkcası. Kapağa kablonun geçebileceğinden biraz daha küçük bir delik açtım.Bunuda tornavidanın ucunu ısıtarak yaptım. Gerçi kabloyu geçirmek için 10-15 dak. uğraşmam gerekti.  Ama siz yinede silindirin içini silikonla doldurun ne olur ne olmaz.

[QUOTE=abdullahbestil]Teşekkürler hocam yalnız kızmayın ama siz bu izalasyonu biraz hafife alıyorsunuz gibime geldi. Tek başına silikonun pek işe yaramadığını belirtiyor çoğu arkadaş. Benim için şu an en önemli aparat arkadaşın kullandığı o vanalar. Anladığım kadarıyla bidonun içinde somunu oluyor ve sıkıyorsunuz. Arkadaştan cevap gelmediği için kendim nalburları bir gezeceğim yakında. Geriye de motorun fişi kalıyor. Onun için sizin bahsettiğiniz iki delik açarak dışarı çıkarmak olabilir belki. Tekrar teşekkürler.[/QUOTE]
Ben bu sistemde silikonu hiç kullanmadım. O yüzden silikonla nasıl olur bilmiyorum. Arkadaşın tahmini doğru vanalar içten somunlanıyor.Tabi somun lastiğide var. Ben vanaları İzmirden gıda çarşısından almıştım. Zor bulunabilir.Ama vanasızda yapabilirsiniz. Q20 dişli dirseklede yapabilirsidiz yine içten somunlarsınız. Bu arada Q20 boru ve 3/4 hortum kullanın bu iş için (Hortum boruya tam geçiyor).

 Kafa motoru Atman 104F iç filtre motoru. İsmini düzelttim. Kafa motoru olarak tekde satılıyor.
 Resimde görülen taşan suda havasını alırken taşırdığım su.


freeman832007-09-15 18:06:53
yavruları akvaryumdan nasıl alacağım
3 gündür şehir dışındaydım ve geldiğimde beyaz prensesimin veya prenseslerimin yavrulamış olduğunu gördüm. Akvaryumdaki balıklar onları yemek için hücum ediyorlardı . Bende tüm balıkları 70 lik bir akvaryuma koymak zorunda kaldım. Fakat bu akvaryum onlara çok küçük geliyor.Onları tekrar koymak için yavruları almam lazım. Ama çok küçükler ve sayıları 200'ün
üzerinde. Tek tek seçmesi bile çok zor. Dün akşam iki koloni halinde akvaryumda toplandıklarını gördüm ve kesilmiş bir petle bir kolaniyi almaya çalışdım fakat ancak 40- 50 tane aldım ve diğerleride dağıldı. Bende aldıklarımıda tekrar içine koydum. Yavruların hepsini zarar vermeden nasıl alabilirim. Hortumla tüm suyu çeksem diyorum ama hepsi dibe yakın yerlerde duruyorlar. Onlarla beraber kumuda çekmem lazım o yüzden bunada cesaret edemedim.
Buda Benim Dış Filtrem
[QUOTE=syaman71]Arkadaş çok güzel olmuş  eline sağlık motor ile hortumun bağlantısını nasıl yaptın[/QUOTE]
3/4 (3 Çeyrek) hortum tam atman f-104'ün çıkış borusuna göre. Hortumun diğer ucuda bidon bağlantı elemanına tam uyuyor ama ben yine işi garantiye alıp bir kelepçe taktım.
[QUOTE=hayaldünyası]Tahminen verdiginiz rakamlardan bir toplama yaptım 55 ytl civarı bu fiata 2.el 3338 veya f4 almak mümkün.
Saygılar.
[/QUOTE]
Toplarken bir yanlışlık yaptınız heralde. Bidon hariç toplam fiyat 37,25 ytl tutuyor.
Kafa motoru 17 , vana ve bidon bağlantı elemanları 10 ,boru ve dirsekler 3,75 , hortum elyaf bioboll 6,5 ytl.
Ayrıca benim kullandığım kafa motoru baya büyük saatde 2000 lt. su pompalıyor. Atman 202f gibi bir kafa motoruda kullanbilirsiniz. Sadece 11 ytl .Ayrıca fiyatı daha uygun yapmak için vanalardan vazgeçebilirsiniz.
Bu maliyeti 10 ytl daha düşürür. Bioball yerinede Küçük taşlar kullanırsanız ve elyafıda yorgancıdan 1 milyonluk alırsanız , 4,5 ytl daha size kalır.
Toplam maliyetde 17,75 ytl'ye gelir.
Vanasız yapmak isterseniz yada tek vanalı:
20'lik su borusu için yivli giriş aparatları var. Bir ucunu normal boruya geçiriyorsunuz diğer yivli ucu ise bidona giriyor. Bidona giren kısmıda somunla skıştırdınımmı tamamdır.Tabi lastik geçirmeyi unutmayım.Ayrıca 3 çeyrek hortumlar tam 20'lik su borusuna göre. Boruyu hortuma bağlamak için ayrıca bir aparata gerek yok. Kesinlikle su kaçırmaz.
[QUOTE=alpertozan]Kemal Bey;
 
Dediğiniz gibi ikinci el mümkün. Fakat ne garantisi var nede bunu ben yaptım demenin zevki ve gururu. Yaptığınız sistemde bir arıza çıkarsa zaten para ile alındığından (kafa motoru gibi) bir sorunla karşılaşmadan yenileyebilirsiniz.
 
Saygılarımla. 
[/QUOTE]
Kemal Beyede sonuna kadar katılıyorum. Bununla uğraşması zevkide bambaşka. Bende yine dış filre yapımına bu forumda gördüğüm projelerden
esinlenerek başladım ve iyikide başlamışım diyorum.Smile
freeman832007-07-13 10:52:04
Buda Benim Dış Filtrem
Evet yakın bir zamanda boyayabilirim.Yada film ilede kaplayabilirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.