ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
RockySelim
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
24
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Kasım 2022 21:28
Son Ziyaret:
28 Ekim 2023 15:49
Toplam Mesaj:
29 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doruk Esenkan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Doruk Esenkan

SON 10 MESAJI

İlk Bitki Akvaryumum
Hayırlı olsun, montecarloların başta sararması normal olabilir, sonraki taze filizleri sağlıklı olacaktır. Onun dışında sağlıklı bir taban bitkisi için düzenli co2 çıkışı gerekir ve mayalı sistem biraz can sıkıcı olabilir. Eğer gübre tabletleri koymadıysanız sıvı gübre edinmenizi tavsiye ederim. Bazı internet sitelerinde bulunan toz gübre setlerini de tercih edebilirsiniz.
Fikrinize İhtiyacım Var...
Tabanda oturma halsizlik gibi hareketler tecrübemce su değerleri ile alakalı olabilir. Eğer sahipseniz su değerlerini ölçmek yada suyu değiştirmek gelecek ölümlerin bazılarını önleyebilir. Yaprakları tüketen canlılar yoksa suyun değerini bozmuş olabilir. Halsizliğin bir başka sebebi amonyak fazlalığı olabilir, araştırmanızı öneririm. Düzenli dip çekimi yapmanız da gerekmektedir
Mayalı Sistem Co2 (dıy)
Normalde dediğiniz gibi birkaç saat sonra hava çıkışı gözlemlenmesi gerekir. Mayanın çalışması için ışıktan korunması, yeterli şeker ve sıcaklıkta durması gerekmektedir. Ayrıca co2 üretiminde ne kadar maya koyduğunuz da büyük öneme sahip. Size tavsiyem benim de kullandığım limon tuzu ve karbonat kurulumuna geçmeniz. Anlık ve sabit basınç alabileceğiniz uygun yollu bir çözümdür.
Betamın Böyle Olması Normal Midir?
[QUOTE=EgeKayra]



merhabalar.. öncelikle fotoğrafta göründüğü öyle akvaryumun ebatları hesaplanınca yaklaşık olarak 6 litre su alıyor.
Balık hasta gibi görünüyoru acaba
[:'(][/QUOTE]

Şu anlık bir problem görmüyorum fakat olmayacağı anlamına da gelmiyor. Size tavsiyem bulunduğumuz değerli forumdaki değerli makalelerden betta bakımı hakkında bilgi edinmeniz olacaktır. Uygun koşullar sağlanmayan canlılar sağlıklı görünseler bile eminim ki mutlu olmayaktır.
Aquascaping Fluval Flex
Elinize sağlık ağaç kökleri ile süper bir düzen kurmuşsunuz çok şık olmuş. Tek aklıma takılan şey belirtiğiniz üzere tankın yaşının 2 hafta olması. Balıklarda bir problem görünmüyor fakat her zaman iyi bir şekilde döngüyü oturtup alıştıra alıştıra stoklamak doğru olacaktır. Hayırlı hobiler.
Betamın Böyle Olması Normal Midir?
Gördüğüm kadarıyla bettayı kavanozdan daha küçük bir alana koymuşsunuz. Bu nedenle pek hareket edebileceğini zannetmiyorum ve bu tür kaplarda bettaların beslenmesini doğru bulmuyorum. Keşke almadan önce internetten araştırma yapsaydınız. Cahil olmak kusur değil öğrenmemek kusurdur.
Mayalı Sistem Yaptığım Uygulama Doğru Mu?
Selamlar, mayalı co2 sistemi ucuz bir çözümdür bu nedenle fazla performans beklemeyin. Mayalı sistemde sürekli akış beklemek bir hata olur. Tecrübelerime göre yeterli basınç üretemediği için iyi bir çıkış sergilemiyor. Size tavsiyem onun yerine limon tuzu ve karbonat sistemini denemenizdir. Ayrıca devamlı çalıştırmak hem sistemin ömrü hem de balıklar için ciddi tehditler oluşturur. Balıkları önemsemesek bile bitkilerin kullanmadığı co2 bir süre sonra akvaryumda illaki türlü problemler yaratacaktır. Bahsettiğiniz bitkiler yoğun co2 isteyecek bitkiler değil bu nedenle seçim size kalıyor.[:)]
Bitkiler Üzerinde Kristallenme
Dediğiniz doğrudur fakat elimi attığım zaman pütürlü bir yüzeyi oluyor. Ben de anlam veremediğim için paylaşmak istedim.
Akvaryum İçinde Bant
Bant konusunda yararlı olacağını sanmıyorum. Japon yapıştırıcısı deneyebilirsiniz. Tabi dışarıda yapıştırıp bir de duruladıktan sonra :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.