ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
faster
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Mart 2007 15:52
Son Ziyaret:
24 Kasım 2011 14:27
Toplam Mesaj:
136 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömer Seymen
Doğum Tarihi:
29 Aralık 1979
Yaş:
44
İl:
Ankara
Meslek:
Yönetici
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömer\ankara
320 lt. 1e ve 3d black calvus,Leptosoma livua blue orchid 3e 5d,2 çin ejderi :)

SON 10 MESAJI

CALVUS HAKKINDA HERŞEY

Calvusçular tropheuscu oldu galiba :)) Ümit bey önerileriniz sayesinde kayıplar sıfıra indi neredeyse. Umarım sorun olmadan büyürler. 

CALVUS HAKKINDA HERŞEY
Ümit bey 0,5 Lİtrelik bir düzenekte deniyorum ama sonuç başarısız. Forumlarda çok çelişkili şeyler yazıyor. Kimi dinlenmiş su,kimi akavryum suyu,kimi çeşme suyu kullanın diyor. Kimi tuz oranı yüksek olsun önemli değil diyor. Kafam allak bullak oldu. 0,5 litrelik düzeneğin resmini ekledim. Siz ne derseniz onu uygulamak istiyorum. Lütfen tuz ve 100 calvus yavrusu için kullanmam gereken artemia miktarını çay kaşığı ölçüsünde söylermisiniz. Düzeneği akvaryumun içine kuruyorum,alttan hava veriyorum. Ayrıca ısıtıcı kullanmıyorum akvaryumun içinde olduğu için,ışık sürekli gereklimi artemia için. Akvaryumun ışığını akşam 6 gibi açıp,gece 12 gibi kapatıyorum. Kimi yazılarda sürekli ışık alması gerek diyor,kimilerinde gerek yok diyor. Tamamen kafam karışmış durumda. Artemia çıkartamadığım sürece calvus yavrularını kaybetmeye devam edicem gibi geliyor :(
 
CALVUS HAKKINDA HERŞEY
Artemia dışında canlı yem verilebilirmi calvus yavrularına. Yada öyle bir yem varmı ve nasıl temin edilebilir acaba. Bende artemia çıkartamayan arkadaşlardanım maalesef :(  Bir sorum daha olucak. 1,5 aylık yavruları 50 lt lik akvaryuma aldım ve pipo filtrenin yanına küçük bir iç filtre çalıştırdım. Suda akıntı fazla oldu haliyle. Bu sıkıntı yaparmı acaba. faster2010-01-26 12:14:39
CALVUS HAKKINDA HERŞEY
Maalesef ümit bey devam ediyor :( hergün 1-2 adet. Ne yapacağımı bilemiyorum. Karbonat ilave ettim dediğiniz gibi yavaşça. Dün gece 50lt lik yeni bir akvaryuma aldım yavruları. Kendi sularını ilave ettim. Tabi yetmedi 50lt ye. Üzerini tamamlamadım. Hergün azar azar dinlenmiş su ilave etmeyi düşünüyorum. Hemen hemen yarısı boş kaldı akvaryumun. Hava taşı,ısıtıcı ve pipo filtreyi monte ettim.
CALVUS HAKKINDA HERŞEY
Tanganyika buffer ve aquatan kullanıyorum ana tankta. Yavru akvaryumu içinde kullansam bir sıkıntı olurmu sizce.
CALVUS HAKKINDA HERŞEY
Çok teşekkürederim verdiğiniz bilgiler için. Karbonat marketlerde satılan bildiğimiz karbonat değilmi. Farklı birşey değil yani. Yanlış birşey yapmak istemiyorum kusura bakmayın.
CALVUS HAKKINDA HERŞEY
Ümit bey yavru kaybını engelliyemiyorum. Hergün en az 1-2 tane ölmüş oluyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Nasıl bir önlem almalıyım sizce. Sizinde dediğiniz gibi su değerlerinde bozulma oluyor sanırım 1 ay sonra. Çünkü ilk 1 ay kesinlikle kayıp olmuyor. Daha öncekilerdede aynı sorun oldu. Hep 1 ay sonra başlıyor. Pipo filtreyi ne zamanda bir temizlemeliyim acaba. Kendi akvaryum suyu ile 1-2 defa yıkadım pipo filtreyi. Su ısısını hergün takip ediyorum 27-28 derece. Bu olayı nasıl durdurabilirim. Çok az ve yavaş yavaş su değişimi yapıyorum 2 günde bir. 20lt akvaryumdalar. Yapabileceğim birşey varsa önerilerinizi bekliyorum. Saygılarımla...
UV filtre tavsiyesi
Bu konuda çok yardımcı oldunuz emre bey. Gerçekten ilginiz için minnettarım. Sağolun. Sabah kontrol ettiğimde biraz sıcaktı uv filtre, buda içindeki ampul ile alakalı normal bir durum sanırım.
UV filtre tavsiyesi
Çok teşekkürederim emre bey. Gerçekten çok ama çok yardımcı oldunuz. Dediğiniz şekilde monte ettim ve çalışıyor şuan. Devamlı çalışacak ama kapatmam gereken durumlar varmı. Yoksa her zaman çalışmalımı uv filtre.
UV filtre tavsiyesi
Sizlerden aldığım yorumlarla 18W jebo uv filtre aldım. Ama kurusunda herhangi bir kullanma talimatı yok. Sanırım üzerindeki çıkışların birine dış filtrenin su giriş,diğerine çıkış hortumunu bağlıycaz. Ama uv filtrenin üzerinde giriş yada çıkış diye birşey yazmıyor. Fark edermi yönleri. Ve son olarak bir yere sabitlemem gerekirmi filtreyi. Üzerinde sabitleme aparatı var. Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.