ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ERTAN
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Mart 2007 16:14
Son Ziyaret:
07 Nisan 2016 12:37
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ERTAN YAPAR
Doğum Tarihi:
27 Ekim 1982
Yaş:
41
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

..... .....

SON 10 MESAJI

Çorum ve Seyyar Balıkçı
Bunda şaşırcak bişey yok arkadaşım... Singapurda o bişey olmasın diye gözünün içine baktığımız discusları pazarda yere attıkları poşetlerin içinde satıyorrlar...
Çorumlum japon satmış bence süper.....
Millet balığı simitçi tezgahlarından  bile alabilsin her evde fanus akvaryum hayvan olsun.
Olsun ki insanlara hayvan sevgisi aşılansın.  
Kusturma Üzerine Görüşler
          Ya bırakın arkadaşlar bu işleri katılıyorum diyen arkadaşların hemen hemen hepsi bi kaç kez bu yanlışa düşmüştür...
           Amacımız burada hayvan öldürmek değil yaşatabilmek yoksa milletin bu sitelerde ne işi var koyar akvaryuma geçer...
           Tmm çok bilinçsiz hareket edenlerimiz var ama 3-4 günde yavruyu agızdan sağmaya çalışıyosa bunun tek nedeni para değildir. Canlıyı yaşatma amacıdır...
 
Yaşamayan balık para etmez...
 
Bir de bu açıdan düşünün lütfen....
Sumplar ve Taşırma Sistemleri Hakkında
Sifonlama yöntemini kullanarak suyu  sumpa indirebirsin. Daha sonra kafa motoruyla tekrar yukarı gönderirsin. Eğer boruyu akvaryumun dibine indirmez akvaryum suyu boru çekişinin sonuna kadar indiğinde alttaki sump dolmuş olmslı fazla olmamalı sump kafa motoru yukarı bastıkça denge sağlanır. Kafa motoru dursa bile akvaryumdan sumpa inen su anca sumpu doldurmalı denge bu şekilde ayarlanmalı..
Discus Nekropsi
Bu  çalışma muhteşem olmuş Ali bey akademik bilginizi bu türde kullanmanız beni çok etkiledi umarım bu şekilde araştırmalar devam eder ve ileri de bizim formun makalelerini de kendi dillerine çevirmek için çaba gösterirler sizi kutluyorum... 
Üretimhane diyoruz ama?
        Sevgili arkadaşım benim büyük bir tanganika üretimhanem var arkarada da çok kişiye balıklarımı sahiplendirdim. Bu nedenle akvaryum.com'a sonsuz teşekkür ediyorum. Ama üretimhane olayı biraz farklı ben 2 akvaryumla başladım. Daha sonra hiçbir standardı olmayan akvaryumarla devam etti. Şişme çocuk havuzlarından banyo küvetlerine kadar kullandım. Hava motoru olarak buzdolabı motoru bile kullandım. Ama belli bir standarta oturtmak zaman alıyor. Tabi en önemlisi bu işe girdikten sonra başlıyor tecrübe tecrübe tecrübe....
         Herşeyi bildiğini düşünüyosun kabalama yaptığın hesapları bi kenara bırak (1 balık 2 ayda 100 yavru, 50 balık 2 ay 5000 yavru, ayda 2500 yavru gibi...) Öyle bişey hiç olmuyor.
         Sen yavru almaya başla pazarlama işi kolay amatörden gelen balıklara rağbet herzaman var. Çünkü italatıdan daha uygun veriyoruz. Ve daha saglam balıklar oluyor.
         son sorulara cvp vereyim evet tek tür herzaman avantajlıdır. Uzmanlaşmak kolaylaşır psikolojilerini eşleşme durumlarını çabuk anlarsın su sıcaklıkları oranları hastalıkları aynıdır. O nedenle bölünmezsin senin için daha iyi olur. Piyasada tutulan yada yeni cinsler tercih etmelisin. Yoksa piyasası düşer ve istediğin fiyatlarda satamazsın balığını.
         Ama unutmaman gereken bişey var sen ne kadar bundan para kazansanda amatör ruhunu kaybetmemelisin. Yoksa iş değişir ve ne kendi ruhuna ne de çevrene faydalı olabilirsin
       Şimdiden aramıza hoşgeldin bu bir ilk adımdı......
tetra tec ex 1200 ama su berrak değil neden?
 Tetra tec 1200 dış filtreyi 500 lt akvaryumda kullanıyorum. Suyu iç filtreyle hareketlendirirseniz suyun berraklaşması daha hızlı olacaktır. 280 litrede max temizlik sağlar içiniz rahat olsun.
Dolphin c-1000 dış filtre nasıl
    Arkadaşım filtre konusunda çok büyük yanlışlar yapıyoruz. Hem ucuz olsun, hem kapasitesi büyük olsun derken unuttuğumuz bi ayrıntı var. filtrelerin harcadığı elektrik miktarı! Çünkü dış filtre olsun iç filtre olsun 24 saat çalışan makinelerdir o nedenle alacağımız filtrenin debisi yüksek wattı az olmalı. Söylediğin filtreler çin malı filtreler olduğu için elektrik tasarrufu sağlamaz fiyat olarak ucuz olabilir ama 1 yıl içerisinde elektrik parasıyla sana daha külfetli olacaktır. Filtre konusunda avrupa yapımı filtreler tercih edersek ya da alırken kaç watt elektrik harcadığına dikkat edersek daha yararlı olacağını düşünüyorum.
    Saygılar;
sizce dişi mi erkek mi?
          Arkadaşlar sizce dişi mi erkek mi?
ERTAN2008-01-06 19:25:54
Sonunda Hazır Akvaryumum
         Arkadaşım akvaryumun çok daha güzel olabilir.
İlk önce yapman gereken tabanı ya plastik bitkiyle tamamen kapat yada kumu tek renk yap. Benim tavsiyem kumu açıkta bırakman olucaktır. Çünkü zamanla o plastiklerin altında pislik oluşacak ve zararlı bakterilere davet çıkarıcaktır. Doğan yavruları yiyemesinler istiyorsan kök olarak satılan uzun plastik bitkileri tercih et doğan balıklar suyun üzerinde yüzeceği için ilk önce suyun üstünde saklancak bi yer ayarlamalısın.
        Isıtıcıyı değiştirmen gerekicek çünkü o ısıtıcı o boy bi akvaryuma yetersiz kalır dediğin gibi su soğuk kalacaktır. canlı doguranların ısı seviyesi yüksektir. 28 derecede çok rahat ürerler lepistesinin doğumunun gecikme nedeni de bu olabilir.
      Arka fonu bitki görünümlü kagıtla kaplayabilirsin.  
    Tabi daha sonra akvaryum konusunda tecrüben arttıkça plastik bitkileri bi kenara bırakıp gerçek bitkilerle akvaryum kurarsın.
     Sağlıklı balıklar büyütmen dileğiyle;
 
 
   
1 cm esneme normalmi ?
    Arkadaşım 1 cm esnemeden bahsediyorsun, bu çok fazla bi ölçü sonuçta bu cam ve esneme payı çok düşüktür, benim tavsiyem iş işten geçmeden akvaryumu bir an önce boşalt ve akvaryumun üst tarafına kayıt ve kuşakları yaptırman.
   Camda bu kadar fazla esneme olmasının bi nedeni olamaz. Aklıma gelen tek şey ise camın kalitesi sanırım cam kaliyesi düşük bu nedenle yapıyor olabilir. ama 10mm cama kayıt ve kuşaklarını iyi bir işçilikle oluşturursan bi sorun olmayacağını düşünüyorum.
   Sorunsuz balıklar ; 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.