ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bayercan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Mayıs 2024 10:11
Son Ziyaret:
16 Mayıs 2024 11:30
Toplam Mesaj:
2 [0.13 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
2 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bilal Ercan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Balikesir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

bayercan

SON 2 MESAJI

Bitki Kumu Tavsiye
[QUOTE=SaRCoPhiLiuS]Merhabalar, ekonomik durumunuzu bilmiyorum lakin ülkemizin genel ekonomik durumunu göz önünde bulundurarak size en ekonomik ve fiyat/performans zeminini tavsiye edebilirim.

-Dere kumu. Nötrdür. Suyu tamponlamaz. En alt 1-2cm ince üstü 3-4cm orta irilikte dere kumu. Totalde minimum 5-8cm zemin oluşturun. Misket gübre/tablet gübre ile zemini kuvvetlendirin.
-Şayet dere kumu renk olarak sizi tatmin etmezse, vitasandın bitki kumları fiyat/performansta idealdir. Renk seçenekleri mevcut.Yine bu kumlar misket/tablet/kapsül gübre ile kuvvetlendirilmeli.
-En önemli hususlardan biri ışıktır. Işık hususunda forumumuzda müthiş bir konu var. Zorluk seviyesini yüksek tuttuğunuz için bu hususta ekonomik bir çözüm öneremem. Basit bitkilerde modül ledler beyaz/daylight ikilisi ile gayet güzel büyütülürler.
-Co2 hususunda stabilite arz edeceğinden mayalı sistemden ziyade tüplü sistem kullanın derim.

Keyifli hobiler,[/QUOTE]

Ekonomik olmasından kastım şu ki herkes amazonia V2 diyor ama 9 litresi 2000 lira gibi bir fiyatı var bu benim için biraz abartı özellikle 12-13 litre bir kum kullanmam gerektiğini hususuna bakılırsa çok bütçe zorlar en azından fiyat olarak biraz altında ama yakın kalitede kum olması benim için ideal olur ama ben daha çok o sekmentte besin olarak da bitkilere faydası epey olucak kumlar kullanmak istiyorum zemine kuba benzeri zemin bitkisi ile kaplama düşüncem var onun haricinde çok fazla bitkiye boğmak istemiyorum anubias gibi bitkiler kullanırım en fazla eğer bu kurulum için amazonia şart değil şu toprağı da alsan olur dediğiniz toprakları merak etmiştim gerektiği yerde gerektiği parayı verebilecek gücüm var lakin mantıklı harcama yapmak istedim.
Bitki Kumu Tavsiye
Herkese hayırlı günler

50x35x40 boyutunda yeni bir akvaryum kurucam. Daha önce karides için mini akvaryumlar kurduğum için bitkili ve başarılı bir akvaryum için fazla tecrübem olmadı. Sizlere sorum akvaryum da kullanılması gereken toprak.

Öncelikle yaklaşık 2 haftadır arastirmadigim forum sitesi kalmadı fakat fikirler çok zıt bu yüzden kafa karıştırıyor. Orta zorlukta bitki bakmayı planlıyorum çok zor sistemlere giriş yapmak istemiyorum. CO2 ve dış filtreli bir tank kurucam buna göre kullanmam gereken kum ya da toprak nasıl olmalı bütçe dostu zemin hazırlığı nasıl yapılır?

Kimisi substrat kullanılması gerektiğini söylerken kimisi aktif toprak kullanın diyor, bir de işin içine markalar türler vb giriyor.

Siz olsanız bu ölçekte bu sistem için zemini hangi toprak veya kum ile hazırladınız?

Şimdiden teşekkür ederim herkese iyi günler [:)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.