ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
karakasali
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Mart 2007 18:08
Son Ziyaret:
25 Haziran 2009 08:14
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali Karakas

SON 6 MESAJI

PlexiGlass silikonla yapıştırılırmı ? Sprey boya ?
Arkadaşlar plexi glasdan akvaryum yapacaksanız lütfen kesmeyin. Sıcak hava tabancası ile sabırlı bir şekilde 10 dakika kadar ısıttıktan sonra lokum gibi oluyor ve 90 derece büküyorsunuz. Soğuduktan sonra çok güzel ithal akvaryumlar gibi oluyor
Discusa geçiş
Arkadaşlar şimdiye kadar 1 senedir ciklet besliyordum büyüdükleri ve tankım yetersiz geldiği için neona geçme kararı verdim ve bir arkadaşıma cikletleri verdim. Ve bugün için neon almasını söylemiştim. Nemi oldu 10 adet neon ve 2 discusla geldi sağolsun. Balıklar çok güzel fakat duyduğum kadarı ile en zor balık türü olarak biliyorum. Akvaryumumu bitkiye çevirmek istiyordum ama şimdi ne yapacağımı inanın bilmiyorum. Dipte midye kırığı var. bir adet mango köküm var. Tankım 65x40x35. 2213 eheim dış filtrem var. ve 7-8 santim ikide discusum oldu.
İnanın sabahtan beri kafama kramplar giriyor balıklardan çok ben sitrese giriyorum. Ne yapmam lazım yaşarlarmı ölürlermi. Yada hemen iade mi edeyim. Suyumda yeniydi ama aquatan , mineral,ph düşürücü , bakteri oluşturucu falan da ekledim . Acaba bu işi yürütmek çokmu zor Yardımmm lütfen.
PH ı dengelemek

Amaç şebekle suyumun sertliği 8.5 ve tankımda tür değişikliği yapmak isdtiyorum ve yerine neon tetra ve bitki tankına çevirmek istiyorum.Bu balıklar içinde 6.5 uygun diyorlar. Bunun içinde bir hayli uğraşmam ve kimyasal eklemem gerekecek sanıyorum. Bunları diy olarak yapmanın yollarını arıyorum

PH ı dengelemek
Aşağıdaki yazıyı bir internet sitesinde buldum ve su kimyası ile güzel bilgiler var. Lakin daha çok havuz sistemlerine yönelik.Benim merak ettiğim bu tür hesaplamalar yada uygulamalar akvaryumlarda balık sağlığını etkilermi.
 
 
pH yükseltmek veya pH düşürmek

Genelde güneşe maruz kalan kapalı bir sistemin suyunun pH'ı yükselme eğilimi gösterir, ve doğada pH 8.5' de dengelenir. Havuzlarda pH'a; çevre kosulları, havuzun kullanımı, doldurma suyu ve kullanılan kimyasalların (klor, yosun ilaçlar, vs...) etkileri vardır.

pH suyun asit veya baz olduğunu gösteren bir ölçüdür. pH 7.0 nötr olup, pH 7'nin altında asit ve pH 7'nin üstü bazdır. Asit olan örnekler: limon suyu, tuz ruhu, sirke ve limon tuzu. Baz olan örnekler: karbonat, süt. Gözlerimizin pH'ı 7.2-7.4 arasıdır.

Havuzlar için ideal değeri 7.0-7.6 arasındadır.

pH düşürmek

pH'ı düşürmek için asit kullanılır. Bunlar genelde aşağıdaki gibidir:

  • hidroklorik asit - sıvı
  • sodyum bisülfat - toz

Asitler tehlikeli oldukları için, dikkatle uygulanmalıdır. Eğer toplam alkalinite normal seviyede ise, asitler su ile karıştırılarak havuza ilave edilir.

Asit ilavesi

Pompa çalışırken pH düşürücü ilavesi yapılır. Temiz kova yarıyarıya havuz su ile doldurulup, gerektiği kadar kimyasal ilave edilir. Karıştırdıktan sonra, yavaşça havuzun her tarafına dökülür. pH çok yüksek ise, birden yüklü miktarda asit ilave edilmez; bir kısmı ilave edildikten sonra 4 saat bekleyip bir kez daha ilave edilir.

Asit suya ilave edilir! Asla su asite ilave edilmez!

pH yükseltmek

pH'ı yükseltmek için bir baz yada alkali ilave edilir. Başlıca pH yükselticiler aşağıdaki gibidir:

  • sodyum karbonat - toz
  • sodyum hidroksit (kostik) - toz

Sodyum karbonat; pH düşürücüler kadar yakıcı olmadığı için, özel talimatlar yada uyarılar bulunmamaktadır. Kostik çok yakıcı olduğundan dikkatle kullanılmalıdır.

pH'ın klora etkisi

Klorun kullanabilen oranı pH'a bağlıdır. pH yükselirken, klorun kullanılabilen hipoklorözasidinin oranı düşer, ve düşük pH'larda yükselir. Yüksek pH'da havuzdaki dezenfeksiyon yetmeyip, düşük pH'da klor çok çabuk tükenir. pH her zaman 7.0-7.6 arasında tutulduğunda ne klor çabuk biter ne de az kalır.

pH - klor ilişkisi:

pH
Klorun aktif hipoklorözasidi %
6.5
90
7.0
73
7.5
56
8.0
21
8.5
10
Bitki akvaryumum nasıl olmalı
Arkadaşlar yeni bir bitki akvaryumu kurmak istiyorum ve neleri kendim yapabilirim yada nasıl yapmalıyım araştırıyorum. Elimde bol miktarda potasyum nitrat (şeker gübresi diyorlar sanıyorum) var ve azot oranıda piyasadakinden 4-5 kat daha fazla bunu tabana kullanabilirmiyim. Yada saksılar için kullanılan çiçek toprağını ve gübrelerini tabanda kullanabilirmiyim
Pleksi glass dan akvaryum

Arkadaşlar sizinde görüşlerinizi almak isteedim. Bugün sordum 100cm*100cm 4mm pleksi glas cam ın fiyatı 30 YTL 6mm nin ise 45 YTL sizce akvaryum yapımında cammı kullanmak yoksa bunlardanmı faydalanmak lazım . Hangisini önerirsiniz

 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 23 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.