ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mehmethk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mayıs 2007 18:33
Son Ziyaret:
05 Kasım 2010 15:37
Toplam Mesaj:
30 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet H. Kocaoglangil
Doğum Tarihi:
20 Mayıs 1978
Yaş:
45
İl:
Gaziantep
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tropheus duboisi

SON 10 MESAJI

Duboisilerimdeki problem ne çözemedim
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Karnın içine çekilmesi

Akvaryum Kapasitesi (litre): 500

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Toplamda 7 adet büyük boy 1 adet küçük duboisi

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): ph7,5-8

Filitrasyon: Atman Dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 15 gün önce akvaryumu tamamen boşaltıp temizledim.

Merhaba akvaryumumda 7 adet duboisi ve 1 adet te bu balıklardan aldığım 5-6 cm lik yavrum var 15 gün önce 2 seneden beri temizlemediğim akvaryumumu temizlemeye karar verdim akvaryumumdaki balıkları 1 mt lik eski akvaryuma aldım tabi içindeki su ile birlikte alırken 1-2 balığımın midesinin çekildiğini farkettim yanlız 1 tanesinde bayaa fazlaydı baya zayıflamıştı hiçbirşey yapmadım ve 1 mt lik akvaryuma aldım diğerini temizledikten sonra 12 gün suyun dengelenmesini bekledim bu arada son 3-4 gün yeni akvaryumdan eski ye 1/3 oranında su aldım daha sonra cumartesi günü balıkları yeni akvaryuma aldım ama hala balıklardaki karın çekilmesi devam ediyor 1-2 balıkta az var ama 1 inde bayaa var ama bunun yanında balıkların yem yemesi çok iştahlı ve çok hareketliler hiçbir halsizlik falan yok iç parazitten şüphelendim yanlız forumları araştırdığımda iç parazitte aşırı halsizlik olduğu söyleniyor ama benim balıklarımda böyle bir durum yok aksine çok hareketliler.
Yem olarak sera ve tetra flora haricinde yem kullanmıyorum.
Ayrıca dün çok azda olsa yeme sarımsak suyu sürüp verdim ama pek sevmediler balıklarımın sorunu nedir sizce ve ne yapmalıyım lütfen yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler Saygılar...

yeni akvaryum kurulumu
Arkadaşım verdiğin tavsiye için teşekkürler. Şu an akvaryumun kuruluşu itibari ile 8. gün. 1-2 gün daha balık atmadan beklesem akvaryumun suyu oturmaz mı? İlla balık atmam mı lazım?
 
 
encort2007-07-26 21:47:39
yeni akvaryum kurulumu

Yaklaşık 2 ay önce büyük çabalar ile arka fonunu hazırladığım 125*55*60 lık akvaryumumu kurmuştum faka 2 hafta önce arka fonum silikonundan 3. kez kalktı ve sinirlenip arka fonu çıkarıp kırdım şimdi kayalarla süsleyerek akvaryumumu tekrar kurdum şimdi bununla ilgili sizlere bazı sorularım olucak yardımlarınızı bekliyorum. (Bu arada balık olarak 7 adet duboisi besliyorum)

1-) Akvaryumu temizleme sırasında birkaç gün dış motorum  çalışmadı ama içinde su vardı tekrar kurarken temizlemek istedim içini açtığımda inanılmaz ağır bi koku vardı temizleme esnasında kokunun %90 ı gitti ama birazda olsa kaldı bunun balıklarıma bir zararı olurmu öncelikle bunu öğrenmek istiyorum.
2-) İkinci sorum ise akvaryum yaklaşık 6 gündür kurulu suyun hazır olmasını bekliyorum akvaryumdaki biyolojik dengenin yerleşmesi için içine balık atıldığını duymuştum ilerde yakalaması zor olmaması için 1 adet japon balığı atsam biyolojik denge oluşurmu tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Herkese saygılar yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Arka fonum açıldı
Sağolasın Arkadaşım dün akşam 2 tüp silikon ile tekrar yapıştırdım inşallah birdaha açılmaz.
Arka fonum açıldı
Arkadaşlar 1-1,5 ay önce kurmuş olduğum akvaryumumdaki strafor arka fonun bu sabah uyandığımda arka camdan ayrılıp kalktığını gördüm ve dünya başıma yıkıldı sanki neyseki balıklarıma birşey olmamıştı ama şimdi neyapıcam bilmiyorum artık kaldırım atmak istiyorum ama arka camın heryeri slikon neyapabilirim bu arada straforu I şeklinde 3-4 tane cama yapıştırıp akvaryuma öle yapıştırmıştım lütfen yardımcı olun şimdi neyapıcam.
Bir tek 300 lük ısıtıcımı Yoksa 100+200 mü

Atman 3338 dış filitre kullanıyorum şelale tipi bu olurmu?

Bir tek 300 lük ısıtıcımı Yoksa 100+200 mü
Yanlız birde şöyle bir durum var akvaryum 125 cm lik ısıtıcıyı koyacağım yer normalde ayarladığım derecede olur fakat akvaryumun diğer tarafıda sıcaklık 1-2 derece daha düşük olmazmı.
Birde benim akvaryumun ölçüleri 125*55*65  normalde 446 lt yapıyo yanlız akvaryumun içinde 150 lt hacimli bi strafor arka fon var bunu düşerek 300 lt lik diyorum doğrumu yapıyorum bilmiyorum?
mehmethk2007-06-15 13:38:39
Bir tek 300 lük ısıtıcımı Yoksa 100+200 mü
Arkadaşlar 300 lt lik bir akvaryum kurdum eski akvaryumumdan kalan 100 lük bi ısıtıcım var bunun yanına bir tane 200 lük atman alıp iki zıt köşeyemi koymamı tavsiye edersiniz yoksa bir tane 300 lük alıp 100 lüğü çıkarmamımı ? Tavsiyelerinizi bekliyorum saygılar..
duboisilerime ne olmuş olabilir
Canlıdaki Belirtiler: Tabana çökmüş birarada duruyolar

Akvaryum Kapasitesi (litre): 400 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Başka balık yok

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): ph 7,5

Filitrasyon: Atman 3338 dış filitre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Geçen hafta pazar sabahı akvaryumu kurdum. Bir hafta suyu dinlendirdim. Pazar sabahıda balıkları akvaryuma attım. Pazar ve Pazartesi günü herhangi bir problem yoktu. Fakat bugün akşam eve geldiğimde balıkların hepsini biraraya toplanmış ve yere çökmüş buldum . Balıklarda başka herhangi bi sorun görünmüyor. Vücutlarında yada yüzgeçlerinde bir problem yok. Sizce ne olmuş olabilir? Ne yapmalıyım ? Acilen yardımcı olursanız sevinirim.
Bu arada yeni akvaryuma göre grolüks lamba bulamadığım için günışığı 36 lık florasan kullandım. Pazar akşamından itibaren ışığı kapalı tuttum. Strese girmesinler diye bu sabah bi problem görmeyince ışığı açıp gittim. Acaba ondan olabilir mi? Bilmiyorum lütfen yardım edin. Şimdiden herkese teşekkürler...
duboisilerime ne olmuş olabilir
Arkadaşlar balıklarımında amonyak zehirlenmesi olduğunu tahmin ediyorum dün sabahtan buyana yem vermiyorum ve az önce 50-60 litre civarında su değişimi yaptım umarım doğru yoldayımdır bukadar duyarlı ve yardımsever olduğunuz için herkese çok çok teşekkürler..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.