ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
m.genisoglu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Haziran 2007 14:46
Son Ziyaret:
11 Eylül 2015 20:23
Toplam Mesaj:
164 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mesut Genisoglu
Doğum Tarihi:
02 Ocak 1990
Yaş:
34
İl:
Isparta
Meslek:
Çevre Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Üretmek İçin Balık Alımı
L46 yı gittiğiniz zaman bulabileceğinizi sanmıyorum. Türkiyeye girişi çok nadir olan bir tür.L 46 ların formu çok güzeldir ama üretebileceğinizden emin değilim. Doğal ortamları hariç üremesi çok zor olan bir tür.Yabancı forumlardan bir kaç kişi üretebilmiş diye duymuştum ama onlarında doğruluğu şüpheli. Hem L46 lar nesli tükenmekte olan bir tür onları doğadan çalmak yerine bırakalımda orda yaşamlarına devam etsinler.

byMaSTeR2008-05-26 01:42:57
Koku..
Aşırı yemleme, su değişimleri arası sürenin çokluğu kokuya sebebiyet verebilir. Herşeyi zamanında yaptığınız taktirde hiçbir kötü koku hissetmezsiniz. Yanına yaklaştığınızda çok hafif bir su kokusu oluyor ama burna kötü gelmiyor hatta benim hoşuma gidiyor o koku. byMaSTeR2008-05-26 01:36:08
200/200/160 (Konu kilitlenebilir)
Beklenen aşama geldi en sonunda Clap Şu ana kadar yapılan iş şapka çıkarılcak türden. Sanırım sıra filtrelemeye geldi ; baştan beri en çok merak ettiğim kısım.Sump genel hatlarıyla çocukların rahatlıkla yüzebileceği kadar küçük LOL olcaktır sanırım. 
arkadaşlar pirinç olurmu?
Fiyatının arttığı bu günlerde akvaryumlara pirinç ekip hasat etsemmi diye gelmio değil insanın aklına LOL Daha önce deneyen olmuştu fakat 2-3 ay gibi bir süre sonra çürüyüp gitmişti.
akvaryum dizaynı lütfen okuyup geçmeyin
[QUOTE=dans4me]
Ayrıca sana daha ilginç bir yöntem göstereyim. Şaşıracaksın.
 
Bu sistem de yukarıda asılı duran tünelin iki ucunu akvaryumun içindeyken kapatıp yukardan su dolduruyosun sonra yukarıda su doldurduğun deliği kesinlikle hava almıyacak şekilde kapatıp. iki ucu açıyorsun.
İki akvaryum arasındaki su seviyesi aynı oluyor. İşte bu fizik kuralı.Big%20smileBig%20smileLOL
 
yani senin sitemde akvaryumların üstünü, sump ın üstünü ve her tarafı hava almıyacak şekilde kapatırsan çalışır. buda sanırım imkansız.
 [/QUOTE]


O verdiğiniz sistemin resimlerini arıyordum bende bulduğunuz iyi olmuş. Bu sistemin işleyeceğinin kanıtı gibi oldu verdiğiniz resimler. Burdada aynı sistem sadece U boruyu biraz abartıp odada gezdirmişler :) Bu sistemde akvaryumların üstünün kapanmasına gerek yok. Daha öncede söylediğim gibi 2 bardak alın yarısına kadar suyla doldurun 2 karış kadar hava hortumunu suyla doldurup bardaklara sokun. Eğer hava hortumuna su kaçırmadan yaparsanız 1. bardağa su döktüğünüzde su 2. bardağa doğru yol alcak 2 bardaktaki su seviyeleri eşit olacaktır.
akvaryum dizaynı lütfen okuyup geçmeyin
Sadece overflow'un işlemesine bakarsak bile bu sistemin işleyeceği ortaya çıkıyor. Overflowun akvaryum içindeki haznesine dolan suyun seviyesi artınca su dıştaki hazne ile aynı seviyeye gelmek ister ve su akvaryumdanki hazneden overflow'un dışardaki haznesine doğru yol alır. Teori ile pratik aynı olmasaydı overflow diye birşeyden şu anda forumlarda bahseder olmazdık.

Umarım en kısa zamanda sistemi kurarsınız. İkinci akvaryumdan sumpa suyu nasıl taşıracaksınız. Camı delcekmisiniz yoksa overflow mu kullanacaksınız ?

 Hava yapmasını engellemek için öztan beyin fikrini kullanabilirsiniz.

[QUOTE=öztan]Sistem tabiki çalışır ancak eksiktir. Yukarıdaki ince su geçişinin olduğu kısma, üstten havayı almak için bir hava hortumu aparatı takabilirsiniz.(kırmızı yuvarlak içindeki bölüm)


Ayrıca bu hava hortumundan, kutu içersindeki hava alma işlemi bittikten sonra iç motorlardan birinin ucuna takılacak hava emiş aparatı ile sürekli olarak içerde hava birikme riskini garanti altına almış olursunuz..
(kırmızı yuvarlak içindeki bölüm)
[/QUOTE]


 Aynı şeyi U boruda da yaparak hava yapmasını engellemiş olursunuz.

byMaSTeR2008-04-29 16:16:15
paludaryum için mucit aranıyor...
Sudan etkilenmeyecek pervaneli bir motorla bunu yapabilirsiniz. Alttan motorun bastığı suyu bir hortumla üstte bulunan pervaneli motorun kanatlarına doğru verirseniz pervane istediğiniz şekilde suyu dağıtacaktır ama sudan etkilenmeyecek bir motor ne olabilir derseniz şu an aklıma gelen birşey yok.

Bu şekilde suyu dağıtsanız bile üst kısımda cama gelen su damlaları görüntüyü bozacaktır.
byMaSTeR2008-04-29 00:01:37
Kaya Yapıştırma
Solvent içermeyen herhangi bir antibakteriyel silikonla yapıştırabilirsiniz. Burada sistanın silikonunu bulamadığım için çeşitli markaların solventsiz, antibakteriyel silikonlarından kullandım ve şimdiye kadar bir problemle karşılaşmadım.
5000 litre akvaryumun ölçüleri ve fiyatı ne olur.?
Daha fazla ayrıntı verirseniz size daha fazla yardımcı olabilecek fikirler verebiliriz. En azından yapmak istediğiniz yeri belirleyip fotoğrafını eklerseniz ve istediğiniz akvaryumu tasvir ederseniz daha ciddi ve size yol gösterecek cevaplar alabilirsiniz.
Alüminyum Üzerine Boya
Ahşaptan akvaryum yapanların kullandığı malzeme polyester sanırım. Oda arada yalıtkan bir yüzey oluşturup verimi düşürecektir. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.