ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bekko
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Temmuz 2007 12:06
Son Ziyaret:
15 Aralık 2020 00:57
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berkin Erol
Doğum Tarihi:
02 Ağustos 1986
Yaş:
37
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Berkin Erol..

SON 9 MESAJI

İç Filtremin Debisi Fazla Balıklar Huzursuz Diyorsan Gel.
Gerçekten aklıma yattı, bende bu soruna çare arıyordum. Fakat ne kadar zamandır kullanıyorsunuz? Benim tankım bitkili ve iyi bir havalandırmaya ihtiyaç var, hava taşı kullanmıyorum, yalnızca bu sistem asgari hava ihtiyacını karşılarmı?
tek sorunum bitki..
Cem bey tavsiyeleriniz için teşekkür ederim mümkün mertebe uyguladım ve olumlu sonuçlar aldım fakat ışık sistemimi geliştirme imkanım olmadı, kapağıma bir florasanlık daha yer uyduramıyorum, o sebeple kendi imkanımla kapağa bir ampul duyu eklemeyi ve tasarruflu ampul kullanmayı düşündüm, sizce faydası olurmu, olursa belirli bir ampul tavsiyeniz varmı?
tek sorunum bitki..
Kusura bakmayın biraz genel olmuş sahiden, akvaryumum 96 lt, 80 cm uzunluğu var, kum yüksekliği yaklaşık 8 10 cm, yaklaşık 2 ay önce sera odinopur ve mikofish kullanmak zorunda kalmıştım fakat o zamandan bu yana en az 10 kez dip çekimi yapmışımdır, odinopur bitkileri çürütüyor biliyorum ama bir etkisi kaldığını sanmıyorum, fotoğraf koymaya gerek duymadım çünkü hiç bitki tutturamadım şu ana kadar :)
tek sorunum bitki..
18 er watt lık grolux ve philipps aquerella ışıklandırma kullanıyorum, kumum çok eski ve daha önce bitki tutmuştu..
tek sorunum bitki..
Arkadaşlar canlı doğuran akvaryumumda bir türlü bitki tutmuyor, yaklaşık bir aydır tek balık bile ölmedi fakat bitki sorunuma çare bulamadım sizlere danışmak istedim. Su sıcaklığı 26 27 derece, midye kırığı kumuma lav kırığıda ekledim yinede 3 gün içinde soldu bitkiler.. Ne tavsiyeleriniz olur? Teşekkür ederim...
Canlıdoğuranlarım son demlerinde...

Canlıdaki Belirtiler:durgunluk, iştahsızlık (yüzmeye mecali olmamak)

Akvaryum Kapasitesi (litre):80

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:lepistes ve moli

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : birkaç ay önce toplu ölüm sonucu akvaryumumu tahliye ettim, bir hafta önce akvaryumu ve kumu tamamen temizledim, 2 gün önce suyu doldurdum, dezenfektan ve kaya tuzu ile dezenfekte ettim. Bugün yeni balıklarımı koydum ve sadece birkaç saat içinde balıkların keyfi kaçtı. Şuan akvaryumun bir köşesinde toplanmış sadece oldukları yerde durmak için yüzüyorlar. Bu durumu daha öncede yaşadım, sonucunu biliyorum o nedenle acil önerilerinize ihtiyacım var. Neyi yanlış yaptım, capcanlı balıklar biranda nasıl bu hale geliyr çözemiyorum. (su sıcaklığı 28 C)

Dişi balon molly de renk değişimi
Tam olarak bende aynı durumla karşılaştım önem vermiyordum ancak okuyunca merak ettim,tesadüf olamaz herhalde...
Karma Akvaryuma Lepistes
Arkadaşlar moli ve platilerden oluşan karma bir akvaryumum var, bu akvaryuma lepistes eklemek sizce sakıncalı olurmu? Kuyruklarının yenmesi veya bunun gibi problemler çıkabilirmi, yoksa risk alınabilirmi? Tavsiyelerinizi beklerim. Teşekkürler
Siyah Molileri Yaşatamıyorum
Selamlar, canlı doğuran akvaryumumda 30 civarı balığım var bunların içinde plati, beyaz moli ve lepisteslerim var hepsinde sağlıklı ve düzenli yavru almaktayım yani akvaryumumda genel bir sorun yok ancak ne kadar denediysem siyah moli yaşatmayı başaramadım balıklar 1 2 hafta içerisinde ölüyor. Sorunun neden kaynaklandığını çözemedim. Düşünceleriniz olursa beklerim.
                         İYİ GÜNLER HERKESE TEŞEKKÜRLER

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.