ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cemooka
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ağustos 2007 01:45
Son Ziyaret:
01 Şubat 2024 00:31
Toplam Mesaj:
472 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cem KÖMÜRCÜ
Doğum Tarihi:
12 Ağustos 1986
Yaş:
37
İl:
Ankara
Meslek:
Ehl-i keyf
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Cem Komurcu Şubat 2011 Nano-Reef

 10 şubat 2011 de kurmuş olduğum mütevazi nano reef tankım. 50*35*35h boyutundaki ana tank 30*20*20h boyundaki sumpa bağlı tahmini 60 lt su mevcut. Sumpun içinde ısıtıcı ve su basma motorundan başka herhangi bir şey bulunmuyor. Haziran 2012 de sump çatladığı için sk300 protein skimmer ve bir çok canlımı kaybettim akvaryum yeni yeni toparlamaya başladı 4 aydır ps kullanmıyorum.Tuz olarak Coralx Salt Mix kullanıyorum yanında Colorx kullanmaktayım.Haftalık 3x10lt su değişimi yapıyorum. Armatür olarak 4*24w t5 kullanmaktayım 6-8 ayda bir düzenli olarak değiştiriyorum.Balık yemi olarak larviva,Nls ve sera granumarin kullanmaktayım, mercanlara haftaya yayarak 10ml plankton dozluyorum ne kadarından faydalanıyorlar artık bilemiyorum.Fotoğraf çekimindeki özensizlik için özür diliyorum.
Xenia

Kryptonite Candy Cane

Zoanthids
Open brain coral


13.09.2011

23.10.2012

Discus Türünü Bilmiyorum!
 Mert Bey, balığınızın türü red turkuaz ama malesef yanık kalmıış.
 
 Saygılar,
Discuslar kaç yaşına kadar ürerler?
 Hybrid türler 12 İle 18 ay yaş aralığında sağlıklı üremede dönemlerine girerler. Akvaryum ortamından lavra döneminden başlayarak besin zinciri, su şartları, akvaryum şartları, çift uyumluluğu ile bu 4-5 yıl belki daha fazla süre balıklarınızdan verim alabilirsiniz. En verimli dönemleri 2 yaş üstü anaçlardan alındığını gözlemledim.Anaçların yaşlarının ilerlemesi ve su,besin kalitesine paralel olarak yumurta sayısında azalma ve erkek balıkta sperm kalitesinin düşüklüğü yaşanır eşlerin uyumu çok bu dönemde çok önemlidir.
 
 Saygılar,
Discusa geçiş

 Çok makale okumanızı ve kökü koymamanızı öneririm.

 Saydığınız ekipmanlarla, su değişimini 2 günde bir şekilinde yaparsanız çok iyi randuman alabilirsiniz.
 
Saygılar
diskus neden bu kadar zor?
[QUOTE=lepistes]Bence bu balıklardaki en çıldırtıcı zorluk kuru yeme alıştırmanın zor oluşu. Ben ithal bir diskusa bir türlü adam akıllı kuru yem yediremedim. Balık kuru yeme karşı o kadar mızmız ki yanına kadar gidiyor yesem mi yemesem mi diye düşünüyor, bir iki parçacık yutarsa iyi. Bazı diskus videolarında yeme saldıran diskular görünce şaşırıyor insan. Uzakdoğuda bu balıklar çoğunlukla tamamen canlı yemler ve bazı dondurulmuş yemlerle büyütülüyor. Balığı alıp akvaryumunuza koyuyorsunuz sonra bu balıklar için yapılmış en kaliteli alman yemlerini bile yemiyorlar. O yüzden kuru yeme alışkın yerli üretim diskus alıp bu işe başlamak en iyisi.[/QUOTE]
 
 
 Agah Bey, çok acil akvaryumcunuzu değiştirin hatta yanından bile geçmeyin.Sorun uzakdoluğu dediğiniz üreticilerde değil.
 
Saygılar,
Aquili Reverse Osmosis Kit RO Classic NPS

 140 liraya yakın bir fiyat pompası ve deposu yok.Türkiye'deki fiyatlara yakın.

 
Saygılar
Discus Club Türkiye forumu açıldı..
 İlk önce mütevazi tavrıyla türe özel forum sitelerine verdikleri destekten dolayı Akvaryum.com yönetimine. Daha sonra bizleri seviyeli ve paylaşımcı bir çatı altında bir araya getiren Sevgili Mert Bey'e teşekkürederim.
 
Saygılar,
astronot ve discus
  Siz sanırım hediye kısmına takıldınız hediye güzel birşeydir hem vermesi hem alması alınacak birşey söz konusu değil.Çıkar alışverişi yapmıyoruz ben sizden maddi bir karşılık beklemeden bunları yazmıştımTebessüm
 
 Destek olmakta güzel birşeydir tabi ama; fear factor yarışmasında su yılanı olmayıpta havuzda insanlarla yüzdürülüp hayvana işgence yapılması ve ya tarla farelerini bayanların üstüne atıp onların tırnakarıyla parçalarcasına ayıklayıp birbirinden, üzerine basmasıysa. (sanki burda acı çeken yarışmacıymış gibi) etrafında onu alkışlayıp,ıslıklamayarak onu işe teşfik etmekten bir farkı yok bu desteğin.
 
 Bahsedilen 'sorunsuzluk' ne burada ayrıca, oskarın discusun finlerini hafif tırtıklamasımıTebessüm
 
 Akvaryum.com ülkenin en iyi formunu oluşturmuştur istisnasız ama burası sizin için kıstas olmamalı.Yaşınız engellemiş olabilir ama size 1999'da farklı forumlarda açılmış ve hala yanına bile yaklaşılamamış projelere ve sonuçlarına göz atmanızı öneririm.
 
 Son olarak 'akvarist' ben olamadım şimdiye kadar, siz olduğunuzu sık sık belirtmişsiniz.Bir hobinin iki canlıyı biraraya getirirken, gösterilmesi gereken uyumun nasıl olması gerektiğini siz mutlaka çoktan kestirmişsinizdir.Ben yinede size aceleci olmamanızı öneririm çevre ve doğa mantığının biraz eğitim düzeyinin yükselmesiyle doğru orantılı olduğunu size hatırlatmak isterim!
 
 Sizi kırdıysam eğer çok özürdilerim niyetim sizi üzmek değil kendi fikirlerimi belirtmekti.
 
Saygılar,
 
 
cemooka2009-07-31 23:01:38
astronot ve discus
 Formlarda verilen bilgiler size yeterince inandırıcı gelmiyorsa, size belgesel izlemenizi öneririm mesela;Dıscovery'nin hazırladığı büyük sazanları araştırdıkları ya da Natıgnal'lın kedi balıkları ile ilgili belgeselleri olabilir.
 
 Bu belgesellerin ortak özellikleri amazon nehrinde geçmesidir.Burada discusların yağmur mevsiminde suların yükselmesiyle  neden çukurlarda oluşan su birikintilerinde sürü balığı özelliğini gösterdiğini, sırf predatörlerden,etçil beslenen balıklardan kaçmak adına buralara yuvalanıp bir yandan üreme dönemine girip bir yandanda etçil bir balık olmasına rağmen nasıl mevsim meyvalarıyla beslendiklerini!!! gösteren güzel anları yakalayabilirsiniz.
 
 Artık forumlara su değişimi ile ilgili yazılar yazmaya korkar oldukKahkaha çünkü söylenenler bir kuruntudan başka birşey değil artık bir çok kişi için.
 
 Bir kaç ay önce bol bitkili bir akvaryumda yavru balıklarını ''tabak kıvamına'' getireceğini iddia eden,su hacminin küçük olmasına rağmen haftada bir dip çekimi yapacağını söyleyen,,, burunlarından kıl aldırmayan üyelerin nasıl şekli belirsiz olan balıklarını formda başlık açıp satmak için neler neler yazdıklarına şahit olduk.
 
 Eğer sizde hayatında discus beslememiş prim elde etmeye çalışan üyelerin desteğini alarak sorunsuz bir oskar & discus sentezi iddia ediyorsanız bende iddiaya varım.
 
 Siz balıklarınızın 1 yıl boyunca boyunca aynı akvaryumda sorunsuzca yaşattığınızı fotoğraflarla kanıtlayın,,, Bende size şerefim üzerine yemin ederim ki 50 tane yavru discusumu size hediye edeceğim.
 
 Kolaylıklar dilerim size Saygılar,
 
 
diskus neden bu kadar zor?
http://www.akvaryum.com/Forum/discusa_yeni_baslayanlar_icin®_k284617.asp
 
 Sorularınızın bütün cevapları bu linkte mevcut. Kafanızın karıştığı, cevabını bulamadığınız başka sorularınız varsa yardımcı olabiliriz.
 
 Saygılar,
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.