ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
canberkuysal
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Eylül 2007 20:57
Son Ziyaret:
24 Eylül 2010 13:50
Toplam Mesaj:
147 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Canberk Uysal
Doğum Tarihi:
23 Haziran 1990
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
ytü elektrik müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

Electric Blue Jack Dempsey
Mükemmel balıklar pahalı ve zor bulunuyor olmasalar ben de beslemeyi düşünüyorum.Belki ileride besleyebilirim...
En Büyük Lepistes
Lepistesler ortalama olarak 5-6 cm e kadar büyürler ancak bazıları elbetteki bu sayıyı aşacaktır.Mesela benim ithal erkek lepistesim 5 cm boyunda ve çok da geniş bir gövdesi var.Dişilerden daha büyük diyebilirim.
En yüksek adetli yavruyu hangi canlı doğuran verir
En çok doğuran tür kılıç bence çünkü yavruları ilk doğduğunda lepistes yavrusu büyüklüğünde oluyor.Dişi kılıcın karnı lepistesin karnından 3-4 kat daha büyük.Bu sebeple en çok kılıç doğuruyor.240 litrelik akvaryumda her iki türe de bakıyorum ve benim gözlemlerim bunlar.
Kılıçkuyruk Hamile
Mümkünse akvayumunuza bitki dikin.Bence hacminin fazla olması ayrıca balık sayısının az olması nedeniyle yavrular kendi başlarının çaresine bakarlar.
Doğum sonrası ölüm...

Hem yeni bir akvaryumae alışmak zorunda kalmak hem de bu durumdayken ilk doğumunu yapmak balığınıza fazla gelmiş olabilir.Umarım yavruları sağlıklı bir şekilde büyür de boşuna ölmemiş olur.

lepistes ile kılıç kuyruk bir arada yaşar mı?
[QUOTE=vedatkzk][QUOTE=canberkuysal]Benim 240 litrelik akvaryumda beraber yaşıyorlar.Ayrıca kılıçlar yavru avcısı diye birşey yok.akvaryumda 2 günlük 30 civarı kılıç yavrusu var ve hiçbirini kovaladıklarını görmedim.Ayrıca yavruya yönelseler bile yavru hemen kaçıyor.Eğer doğan yavrular sağlıklı ise ve akvaryumunuz büyükse hiçbir sorun olmaz.[/QUOTE]
 
Sizin yorumunuzda yavrularınızın yenmemesinin sebebi gayet açıktır zaten kendinizde açıklamışsınız 240 litre gibi bir hacimde canlı doğuran besliyorsunuz hacim gayet ideal kılıç kuyruk hızlı yüzdüğü için ufak hacimli akvaryumlarda yavruyu büyük bir ustalıkla avlıyabiliyor bu konuyu pek çok tecrübe ettim yavrularınızın hayatta kalabilmesi akvaryumunuzun hacimi ve dekoru ile birinci dereceden alakalıdır.Saygılar...
[/QUOTE]
Yavruların kaçması veya saklanması gerekmiyor.Anlatamadım galiba.Kılıçlar sürekli tok olduğu için yavrular dibinden geçse dahi ilgilenmiyorlar.Tabi bu biraz da benim balıklarımın karakteriyle alakalı olabilir.
Dış filtreden çıkan Lepistes yavrusu.
Ben de bugün akvaryumumu incelerken dış filtrenin emiş borusuna kılıç yavrumun kaçtığını gördüm.Onu kurtarmak için hemen dış filtrenin fişini çektim ve içini açtım.Bir de ne göreyim 7 tane yavru yüzüyor.1 tane kurtarayım derken 7 tane kurtarmış bulundum.Tabi dış filtreye kaçanlar 2-3 gündür oradalar ve çok da sağlıklı görünüyorlardı.Bundan sonra emiş borusuna tül koymayı düşünüyorum olmadı 2 günde bir kontrol ederim dış filtreyi.
lepistes ile kılıç kuyruk bir arada yaşar mı?
Benim 240 litrelik akvaryumda beraber yaşıyorlar.Ayrıca kılıçlar yavru avcısı diye birşey yok.akvaryumda 2 günlük 30 civarı kılıç yavrusu var ve hiçbirini kovaladıklarını görmedim.Ayrıca yavruya yönelseler bile yavru hemen kaçıyor.Eğer doğan yavrular sağlıklı ise ve akvaryumunuz büyükse hiçbir sorun olmaz.
Albino Full Red ve Half Black
Çok tatlı balıklar.Yavrularından da yavru alırsınız umarım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.