ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Yeşil Karınca
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Eylül 2007 00:42
Son Ziyaret:
01 Aralık 2019 01:48
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cihan ÖZEN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cihan ÖZEN

SON 5 MESAJI

Dış filtredeki canlılar nedir?
Kendim buldum. Cyclops strenuus diye bir su piresi türü. Canlı yem olarak da kullanılıyormuş zaten..
Dış filtredeki canlılar nedir?
Yaklaşık 2 ay önce kurduğum akvaryumumun dış filtresini bugün ilk kez temizledim. Yalnız ilgimi çeken şey, dış filtre içindeki suyu boşalttığım bidonda 2 balık yavrusu, salyangozlar ve bir takım başka ufak seylerle beraber pire gibi suyun içinde hızla hareket eden sürüyle küçük canlılardı. Dikkatli bakınca bunların karides yavrusu olabileceğini düşündüm ve suyu sakladım.

Acaba resimlerdeki canlılar bir tür parazit mi, yoksa tankımdaki kiraz karideslerinin yavruları mı?









Boyları 1 mm den daha küçük ve hepsi hemen hemen aynı boyda. Bu canlılara tankımda rastlamadım ve balıklarda da uzun süredir tek tük nükseden beyaz benek ve sürtünmeler haricinde bir arıza yok.

Tankım, 150 L bitkili bir tank ve içerisinde canlı doğuran karması, neon tetra, barbus titteya, SAE, komando çöpçü, çim karidesi, kiraz karidesi ve elma salyangozu türleri mevcut.
Vortex Diffuser - Anafor CO2 Çözümleyici
Vorteks çözücünün ana parçası için ben de bir arayış içindeydim ve sonunda eczaneden aldığım en büyüğünden enjektörü kullanmaya karar verdim. Akvaryum içinde daha estetik duruyor. Bir de bugün bi markette krem şanti ile verilen sıkma aparatı gözüme çarptı. Bu da oldukça uygun. Bunun fiyatı 2 ytl gibi bir şeydi. Üstelik yanındaki krema da cabası..Smile
aquaclay hakkindaki soru işaretleri
Arkadaşlar bu aquaclay ille en üstte mi olmalı? Mesela altta dere kumu, onun üstüne bitkiler faydalansın diye aquaclay, onun üstüne de daha dekoratif bir malzemeyi yeterli kalınlıkta kullansak olur mu? Yeşil Karınca2007-09-21 21:11:38
35*22*25 Bitki Akvaryum
Ben de bitki tankına geçmek istiyorum, ama taban konusunda bir sorum olacak. Bilgin Bey, akvaryum tabanınız görebildiğim kadarıyla tek tip kumdan oluşuyor. Forumda şimdiye kadar okuduklarım bitki için laterit, aquaclay, dere kumu vs. gibi bir çok katman ile tabanı oluşturmanın daha iyi olacağı yönünde. Elbet bu şekilde yaparak en iyi bitki verimi elde edilebilir, ancak benim sormak istediğim, sizin akvaryumdaki gibi tek tip kumda bitki yetiştirmek nasıl sonuçlar veriyor?. İllaki bu saydığım şekilde katmanları yapmadan, tek tip kumla en azından başlangıç için bitki yetiştirmek mümkün mü? 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.