ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
legendfisher
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Aralık 2007 17:16
Son Ziyaret:
13 Ağustos 2011 17:15
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Başdemir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet

SON 10 MESAJI

Resmi üretimhane
Üretimhane açmak sanıldığı kadar kolay değil, her şeyden önce bir akvaryumcu açmaktan daha fazla prosedür var. Tarım ve köy işleri bakanlığı ve son zamanda eklenen orman bakanlığı ve bu bakanlıkların istekleri; veteriner hekim, havalandırma, dejenfekte yöntemleri, atık gider v.s. Yeni her bir bakanlığın ayrı istekleri var.Eğer bir üretimhane açtıysanız sizi izleyen çok kişi olacak anlıyacağınız ve buna belediyeyi de ekleyelim. Morelinizi bozmak istemem ama 600 m2 diye bir şey yok 50 m2 100 m2 de olsa vergi kaydınız olacak. Belki balık çiftlikleri için olabilir.

Saygılar,
Tetra bits mi Sera granumeat mı

Tetra ve sera, aslında çok düşünmeye gerek yok. Önemli olan hangisine alıştırmış olmanız ikisi de zengin bir içeriğe sahip yemler yanlız sera da kullansam tetra da ikisini karşıtırdığım da her zaman tetra yeniyor sera en sona bırakılıyor yada nazlı olarak tüketiliyor.Bunu bir çok kez tecrübe ettim sonuç değişmiyor. Tetra da ki tek sorun kişisel görüşümdür, karoten oranı çok fazla bu da bir müddet sonra suyun kızarmasına sebep oluyor. Karoten kötümü hayır aslında balık içinde iyi bir su fakat görüntü pek hoş olmuyor.Kısacası ben tetra derim.

Saygılar,
Kaç Lira Harcadınız?
Bir zamanlar, işin ticari noktasına girdiğim için olsa gerek şöyle bi düşünüyorum da güzel bir evin sahibi olurdum bugün...Ermm  gulay2010-03-18 16:09:06
Lepistes üretimi

Lepistes için sandığınız üzre akvaryum ebatları küçük değil aksine her balıktakin den büyük olmalıdır. Tabi bu ne derecede üretim yapacağınıza bağlı lepistes üretiminde her zaman havuz kullanılır yaklaşık havuzların en küçüğü 1000lt dir. büyümeyi hızlandırmak için de ufak ayrıntı ve sırlar vardır, işte bir tanesi. Havuz yada büyük ebattaki akvaryum için tek amaç süratle çoğalması yani yavrunun sayıca çok olması ve hızlı gelişim.

Sağlıklı bol yavrular üretmeniz dileğiyle.
legendfisher2008-01-26 22:15:40
Saldırdıkları Yem ?
Bahadır Bey, sandığınız gibi discuslar nazlı yem yemezler eğer ki bir problem yoksa. Su değerleriniz, nasıl bir filtreleme yaptığınız ve ortama alışıp alışmadıkları bu saydıklarım da bir problem yoksa discus'ta bir problem olabilir. Ya da eğer discusunuz ithal ise dışarda sürekli canlı yem vermelerinden dolayı balık kuru yemi istemiyor alıştırmakta zaman alıyor. Diskus besleyenlerin geneli  pek tavsiye etmez ama şimdiye kadar discuslarımı tubifex ile büyüttüm tubifexi bir gün yıkayın ve verin onu muhakkak büyük bir iştahla yer. Onu da yemez ise balık ta veya suda kesin bir problem var demektir.Smile
neler var, neler yok
350 litre  125*40*70
 
1 adet golden
3 adet blue turguase
2 adet melon
2 adet red turquase
 
Hepsi damızlık boydalar
legendfisher2008-01-11 16:58:04
Ayırmalımıyım?
Ekrem bey,
Kesinlikle erkekleri ayırın derim hatta iki erkek değilde tek erkek bırakın, ben erkekleri ayırdım ve bingo ikinci gün dişilerimin ağızları doldu şuan gayet rahat hem dişiler, hem erkek tek sorun beş gün tutuyor olmaları.
 
Saygılar,
legendfisher2007-12-24 16:49:19
Sizce ürerler mi?

Evet kesinlikle ürüyorlar lakin dişiler en fazla beş gün yumurta tutuyor. İlk denemeleri deyip bekliyorum bakalım.

Ayırmalımıyım?

Bugün yeni bir karar aldım daha öncede söylediğim gibi akvaryum üçe bölünmüş durumda diğerleri yukarda dişilerden biri aşağı iniyor ama tam bir facia üç erkeğin üçüde sırayla dişinin yanına gidip kendi bölgesine çekmeye çalışıyor sonuçta dişi bir ordan bir oraya gidiyor karar veremeyip kaçıyor. Yeni kararım ise erkeklerin bir kısmını çıkarmak bilmiyorum böyle ne kadar sağlıklı olur.

TETRA MI EHEİM MI ?
[QUOTE=haltbar]Avrupada eheim 2. 3. kalite bir ürün,akıllı olalım biraz lütfen : içinden adi bir contayla çıkan bir ürün mü daha iyi yoksa içinden kaç sepet dolusu malzemeyle çıkan şahane tam sistem bir ürünmü daha iyi ? Hatta eheim kullanan birinin nefeside kuvvetli olmalı pompası oladığından çek babam çek,anladınız siz onu :) :)
 
Saygılarımla.
[/QUOTE]
 
Osman Bey, bu konuda galiba daha fazlasını biliyorsunuz. Almanya da 1. ve 2. sınıf olarak kullanılan motorların markalarını yazarsanız bizleri bilgilendirmiş olursunuz. Ayrıca neden ehiemın 22 serisine takıldınız ehiem de sadece 22 classic serisinden oluşmuyor daha bir çok modeli var. hem 22 modellerinde de öyle çek babam çek yapmanıza gerek yok şimdiye kadar yorulmuşsunuz. motoru suyla doldurun takın yada motora inen hortumu suyla doldurup vanasını kapatın motora bağlayın ve vanayı açın işte bu kadar. Anladınız siz onu :) :)
 
Saygılar, 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.