ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tmaydin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]2971,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Aralık 2007 19:41
Son Ziyaret:
02 Temmuz 2015 15:02
Toplam Mesaj:
23 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet aydın
Doğum Tarihi:
18 Mayıs 1987
Yaş:
37
İl:
Bursa
Meslek:
Mimar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

bursa buluşması
Bursa da balık ve malzeme alabileceğimiz düzgün yer yok mu arkadaşlar?
bursa buluşması
Bursa'da yeniyim. Uzun zamandır ilgilenemediğim hobime tekrar başlamak istiyorum. Fakat ne nerden alınır hiç bir fikrim yok. Sonraki buluşmanıza katılmak isterim. Ama şimdilik nerelerden malzeme ve canlı temin edebilirim? Apistograma türleri bulmak zannederim ki oldukça zordur. Bitkili canlı doğuran bir tank geçiyor aklımdan.
20 lt'lik akvaryumda kribensis yaşar mı ?
Merhaba
Tavsiye etmiyorum ama yaşarlar. Hatta sistemi iyi kurarsanız yavru da alabilirsiniz. Ama o hacimdeki akvaryumda suyun sıcaklığını bile dengede tutmak çok zor.
 
Ben 20 litrede yavru aldım ama siz onlara eziyet etmeyin bence. 50cm lik bol bitkili bir akvaryum ideal olurdu.
al hıjaz Isıtıcı

Size önerim kesinlikle akvaryumunuz için gereğinden büyü bir ısıtıcı almayın. Isıtıcının watt ı arttıkça, (aynı akvaryum için) suyu ısıtma hızı da artıyor, bir şekilde kalibreyi tam olarak yapabilseniz de, istediğiniz ısıya gelene kadar ısıtıcınız çalışacağından ve istediğiniz dereceye geldiği zaman ısıtıcının kapanmasına rağmen bir süre daha (ısıtıcının büyüklüğü ile doğru orantılı şekilde) akvaryumunuzu ısıtmaya devam edeceğinden ısı 27 derecelere kadar çıkabilir. Isıtıcının tekrar çalışması için, sıcaklığın geri 25.5 derecelere düşmesi gerektiği için, her defasında hızlı bir şekilde 1.5-2 derece değişim olacaktır, bu değişim balıklarınızı çok olumsuz etkileyecektir.

 
150 litrelik akvaryumuma ileride büyük akvaryuma geçeceğim düşüncesiyle eheim-jadger 300wlık bir ısıtıcı aldım, kutu üzerinde 500-1000litre akvaryumlar için uygun olduğu yaıyordu. Emre beyin de söylediği gibi bir kalibre ayarı var üzerinde ancak, 2 defa bu kalibre ayarını yapmama rağmen akvaryumumun ısısını 26 derece yapmak için ısıtıcıyı 24 derecede çalıştırıyorum. Bu kadar kaliteli bir ısıtıcı olmasına rağmen, kapasitesinden çok daha küçük bir akvaryumda kullanırken 1 dereceye yakın fark gördüğüm oluyor. Neyse ki ısıtıcım oldukça kaliteli ve balıklarım öyle ufak değişimlerden çok etkilenecek türden değiller.
 
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
Saygılarımla.
Frontosa (Gibersossa) "COBRA BLUE"
Anladım Emre bey, teşekkür ederim.
 
Aslına bakarsanız benim "blue diye bir köy var mı?" dememdeki kasıt şuydu: Genellikle purple diye bir türün olmadığını savunanlar hemen "orda purple diye bir köy yok..." demeleriydi. Tamam haklı olabilirler ama blue diye de bir köy yok...
 
Keşke tüm akvaristler sizin gibi açıklayıcı konuşup, bazı şeylerin olması ya da olmaması hakkında tereddüte yer bırakmayacak bilgi verebilseler.
 
Saygılarımla.
Frontosa (Gibersossa) "COBRA BLUE"
[QUOTE=_EmRe_]Bütün tanganıyka türleri hepsi yerine mevkisine göre adlandırılmıyor.
Özgür bey.[/QUOTE]
 
Katılıyorum. Blue zaire moba; blue diye bir köy olduğunu sanmıyorum tanganyika gölü civarında, sanki maviliklerine atıfen onların isimlerine "blue" eklenmiş. Bu şekilde purple, vs vs gibi isimleri yadırgamamak gerektiğini düşünüyorum.
 
Not: Blue diye bir köy vs var mı bilmiyorum, varsa ve bilgilendirirseniz sevinirim.
BÜYÜK İÇ FİLİTRE

Olcay bey ellerinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş. Görüntüye önem verilmeyen akvaryumlarda çok kullanışlı bir sistem gibi görünüyor.

 
Sondan 2. fotoğrafta sağda görünen damacana ile de bu iç filtrenin damacana versiyonunu sabırsızlıkla bekliyoruz Kahkaha
Tropheus Moorii RedRainbow Kasanga
Ömer hayırlı uğurlu olsun balıkların. Renkleri harika maşallah demeden olmaz haklısın. Kırk bir kere maşallah. Nice nice yeni nesiller diliyorum.
20 günlük Chimba'mi kusturdum Foto eklendi

Salyangozlar keseli yavrular için sorun teşkil edebilir. Ömer daha iyi bilir tabi.

Kakadu
Ben 30 cm lik bi tankta bile baktım bir çift kakaduya. Ve şunu söylemeliyim ki hiç te öyle bahsedildiği gibi hassas değiller. Balık sağlıklıysa kolay kolay öldüremezsiniz bile. Yumurta zamanlarında özel su değerleri isteyebilirler sadece. Sağlıklı yerli üretim bi çift edinin ve keyfini çıkarın. Harika bi tür.
 
saygılarımla...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.