ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tasavati
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Şubat 2008 15:29
Son Ziyaret:
29 Aralık 2008 18:47
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tarık Hatırnaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tarık...

SON 10 MESAJI

Dramatik ve İlginç bir olay
Bu benim için büyük tecrübe oldu. İlk işim hemen yavru akvaryumuma bir kapak ayarlamak olacak. Çok yazık oldu tam da yavrularını doğurmaya başlamıştı. Lepisteslerin bu kadar atletik olabileceğini hiç düşünemedim doğrusu.
Dramatik ve İlginç bir olay
Ana tank haricinde birde küçük bir yavru tankım var. Buraya iki gün önce iyice karnı şişen lepistesimle gene hamile olan platimi koymuştum. Fakat bu gün eve geldiğimde çok enteresan ve bir o kadar da dramatik bir olay başıma geldi. Hamile lepistesimi akvaryumun içinde göremedim. Şaşkınlık içerisinde bakınırken birden ayağımın ıslandığını ve cılk diye bir ses duydum. Maalesef hamile lepistesimin üstüne başmıştım. Yavru tankımın kapağı yok. Acaba bu balık ordan nasıl olupta yere düştü. Lepistesler böyle akvaryumdan atlayabilirmi ? (tesellim lepistesin 5 yavrusunu akvaryumda görmüş olmamdı )
Eheim iç filtre kullananlar...
Elektrik tasarrufu ve uzun süreli kullanımı da cabası tabi ki.. Bence kaçırmayın hemen alın derim. Zaten dünyada arabalarda mercedes ne ise ehiem da akvaryum filtreleri içinde marka.
Plastik bitkiler zararlı mı ?
Arkadaşlar öğrenmek istediğim konu plastik bitkiler akvaryumum biyolojik dögüsüne bir zararı olur mu ? Ayrıca suyu bulandırma veya suda salınım yapması mümkün mü ? Cevaplar için teşekkürler.
İç Filtrede seramik kullanılır mı ?
Bende elyaf ve seramiği bir arada kullanmayı düşünüyorum. Yada karbon ve elyaf bir arada. Aslında seramikle elyaf mı yoksa karbonla elyaf mı daha iyi olur ?
Eheim iç filtre kullananlar...
Bende akvaryumumda eheim 2008 iç filtre kullanıyorum. İnanılmaz sessiz bir filtre. çinde biyolojik sünger var. Temizliği ise çok kolay süngeri çıkarmadan kartuş halinde çıkıyor. Bir avantajı da motorunun aşağıda olması böylelikle motorun suyun dışında kalması gibi bir durum söz konusu olmuyor. Akvaryuma hava verme olayına gelince gayet güzel hava veriyor. Ayrıca difüzörü sadece bir yöne değil aşağıya yukarıya. sağa ve sola olmak üzere dört yöne hava veriyor. Yani homojen bir dağılım yapıyor akvaryuma. Bence iç filtre alınacaksa kesinlkle eheim derim. Fiyat olarak diğerlerinden braz pahalı ama bence almaya değer. Ben kendi filtremde bir süre süngeri çıkararak, karbon ve elyaf yada seramk ve elyaf kullanmayı düşünüyorum. Böyle varyasyonları değiştirerek daha da verim alınabilir. Tabi bu bir düşünce ustalar daha iyi bilirler.
İç Filtrede seramik kullanılır mı ?
Arkadaşlar benim merak ettiğim konu acaba iç filtrede seramik kullanabilirmiyiz. Yani filtre süngerinin altına seramik koysak suyun berraklığına faydası olurmu. Ayrıca seramikler sadece su berraklığı için mi yoksa biyolojik döngü için de faydalımıdır ?
Sıvı Gübre suyu bulandırır mı ?
Arkadaşlar dün sivi gübre alıp akvaryuma söylenen ölçülerde döktüm ancak. Su bulanık bir hal aldı.  Sanki dumanlı gibi akvaryumun içi. Bu normalmidir ?
En sessiz iç filtre hangisidir?
Bende uzun süre sessiz bir iç filtre aradım ve en sonunda Eheim 2008 de karar kıldım. Ne kadar doğru bir karar verdiğimi şimdi daha iyi anlıyorum. Filtrenin sesini duymak için ortamın tamamen sessiz olması gerek inanın. sanki hiç çalışmıyormuş gibi o kadar sessiz. Filtreleme olayıda cabası. Biraz pahalı ama her şekilde değer almaya.
Eheim işi biliyor
Akvaryumum yaklaşık 45 litre civarında, yani öyle büyük bir akvaryum değil. Ehiem 2008 de 45-60 lt lik akvaryumlar için zatın. Yani litre haçmi filtreye göre büyük değil.  Yusuf arkadaşın dediği çekim olayı benim de dikkatimi çekti, sanki sağlıklı olarak çekim yapmıyormuş gibi duruyor ama akvaryumda pek öyle gözle görülür oranda bi katı atık yok gibi. Birde filtreye koyacağım karbon acaba filtrenin çekim gücünü azaltır mı ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.