ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ciko23
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Temmuz 2008 20:39
Son Ziyaret:
06 Ekim 2023 21:38
Toplam Mesaj:
164 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Öztürk
Doğum Tarihi:
21 Haziran 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
tekstil
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Öztürk Işık

SON 10 MESAJI

Sonunda 300 litre bitkiliye başlıyorum son fotolar 3.sayfada
Anladım Ertuğrul bey teşekkür ederim.Tavsiyelerinizi dikkate alacağım.En kısa zamanda yeni bitkiler ekleyeceğim.
Sonunda 300 litre bitkiliye başlıyorum son fotolar 3.sayfada
[QUOTE=sayer]
Tankın bitki yoğunluğunu acilen arttırmanızda fayda var,kolay yetişen bitkilerden ekleyebilirsiniz.Çınar,gül vs.
Başarılar dilerim...
[/QUOTE] 
 
 
Ertuğrul Bey; yorumunuz için teşekkür ederim. Zaten Gül ve Eledoa ektim. Daha fazla ekmek istemiyorum. Sonra çıkarma sorunu olmasın diye kaliteli bitkiler ekeceğim. Şuan kaliteli insanlardan kaliteli bitkiler bulmakta zorlanıyorum. 


[QUOTE=fatih15] [QUOTE=ciko23]   Hocam diğerlerinide kütüğün arkasına ektim büyüdüklerinde güzel bir görüntü çıkacak diye düşünüyorum blaxi ve repensleri yer değiştirip bi deniyeceğim.Zaten 3 günde bir dip çekimi yapıyorum.Kütüğü kaynatıp bir kaç tane cüce atacağım.[/QUOTE]

Öztürk abi 3 günde bir dip çekimi gerekmez daha. Su kimyası konusunda acemi sayılırım ama çat pat bildiğim bir şeyi yazayım eğer doğruysa ustalar onay verir değilsede ben kendimi düzeltmiş olurum. Şimdi zaten biyolojik yük tankta çok olmadığı için bu kadar sık dip çekimiyle nitrat miktarını olması gerektiği sınırın altına çekersin ki bu da yosuna sebep olur. Bu nedenle oluşan yosunun adını şimdi hatırlayamıyorum ancak kötü kokusu olan bir yosun. Yosun nihayetinde yani, dikkat et . Umarım yanlış bir bilgilendirme yapmamışımdır, usta abilerimizin doğrulama ya da düzeltmelerini bekliyorum. Parvulaların gelişiminide merakla bekliyorum abi, foto paylaşırsan güzel olur.
[/QUOTE]
 
Fatih kardeşim aslında dip çekimi tam denilemez. Kütükte oluşan kötü bakteriler temizlensin diye ve bazı yerlerde oluşan mantar gibi bölgelerin daha fazla yayılmaması için yapıyorum.
vuslat2011-10-27 09:15:56
Sonunda 300 litre bitkiliye başlıyorum son fotolar 3.sayfada
   Hocam diğerlerinide kütüğün arkasına ektim büyüdüklerinde güzel bir görüntü çıkacak diye düşünüyorum blaxi ve repensleri yer değiştirip bi deniyeceğim.Zaten 3 günde bir dip çekimi yapıyorum.Kütüğü kaynatıp bir kaç tane cüce atacağım.
Sonunda 300 litre bitkiliye başlıyorum son fotolar 3.sayfada
[QUOTE=kazım_öcaldı] Bilixiaları kütüğün önüne çek bence,biraz da yükselti oluşturabilirsen fena olmaz.Belki bir de güzel bir kaya.Arkafonu da imkanın varsa değiştir pek güzel durmuyor.Tabanla mümkün olduğunca oynama.Parvulaların yanlardan sürgün vermesi gerekiyordu şimdiye kadar.Sorun yoktur umarım.
Önce yorumu yazıp sonra yorumları okudum:) zaten herkes aynı şeyleri söylemiş.Ama dediğim gibi kardeş yükselti yapabilirsen tankına derinlik katabilirsin.Fon siyahı dene.Saygılar...
[/QUOTE]

  Kazım abi tavsiyelerin için sagol kütüğün önüne siyah kaya ve repens bitkisi düşünüyorum abi fonuda en kısa zamanda değiştireceğim.Parvulalar yanlardan sürgün vermeye başladı abi bitkilerin gelişimleri başladı umarım bu şekilde devam eder.

Sonunda 300 litre bitkiliye başlıyorum son fotolar 3.sayfada
[QUOTE=ea0006]

Öztürk blaxya ları kütügün önüne koysan daha güzel olur gibi . ilerde gürleşince daha doğal bir görüntü oluşur. Veya kütüğü blaxya ların arkasına çekebilirsin. Birde arka fonu siyah yaparsan tabanla bir bütünlük oluşturur.

[/QUOTE]

  Hocam blaxileri kütüğün önüne alamam çünkü oraya kaya ve başka bi tür bitki koymayı düşünüyorum.Arka fonu siyah yapıp birde öyle sizlerin beğenisine su nacağım.


[QUOTE=fatih15]
Tankınız hayırlı olsun. Parvulaları ayırmanız çok iyi olmuş. Ben fon hakkında kendi şahsi görüşümü söylemek istiyorum. Bence bitkili tanklarda siyah ya da beyaz buzlu cam efektli fonlar çok daha şık duruyor. Mavi bana bitkili tanklarda kurmaya çalıştığımız doğallığı bozuyor gibi geliyor. Resimli fonlarda bazen çok şahane görüntüler oluşturabiliyor. Örneğin sizin tanıtımınıza da yorumda bulunan Kazım Öçaldı beyin imzasında bulunan tankta kullandığı fon gibi. Ama tekrar ediyorum bu benim şahsi beğenim.  Bir de sorum olacak. Blyxalar ın cinsi auberti mi japonica mı ve kaç kök kadar ektiniz?
[/QUOTE]

Teşekkürler Fatih kardeşim. Eksik olma. Evet haklısın ben sadece bi denemek istemiştim. Mavi fonu ama söylediğim gibi en kısa zamanda değişiklik yapacağım. O zaman kıyaslamayı yaparız.
vuslat2011-10-24 14:31:53
Bitkili Akvaryumumdaki kimsenin çözemediği sorun videosu
Kökü bulaşık makinasında yıkadım kaynar suda ama uzun süreli kaynatmadım.Acaba sorunun kaynağı bumu.Vatoz bende koyacağım ama kesin çözüm olmuyor sizinde dediğiniz gibi.
Sonunda 300 litre bitkiliye başlıyorum son fotolar 3.sayfada
Evet arkadaşlar işte akvaryumun son hali.Bitkiler yavaş yavaş büyümeye başladı son olarak blaxileri ekledim ve parvulaların öbeklerini iyice ayırıp tabana komple yaydım.


Bitkili Akvaryumumdaki kimsenin çözemediği sorun videosu
Merhaba arkadaşlar. Akvaryumdaki Red Moore kökünün üzerindeki sümüksü, küf şeklindeki tabaka temizliyorum tekrar oluyor. Akvaryumu ilk kuraraken kumun üzerinde biraz olmuştu. Daha sonrada kütükte olmaya başladı. Çözüm ve öneri bekliyorum.

[VID]http://www.dailymotion.com/video/xlvf90_akvaryumdaki-sumuksu-tabaka_animals[/VID]
vuslat2011-10-28 10:37:16
Tropheus KATOTO son fotolar
Ceyhan abi bunlar çok güzel şekilde büyümeye devam ediyorlar abi MAŞALLAH hayırlısı ile güzel güzel koloni yaparsın İNŞALLAH.
Sonunda 300 litre bitkiliye başlıyorum son fotolar 3.sayfada
[QUOTE=manufacturer]Maşallah, çok titiz işler yapmışsınız. Tebrik ederim, yeni bitkiler eklendikçe ve bitkiler geliştikçe çok güzel bir akvaryum olacağına şüphe yok. Siyah taban olduğundan siyah kaya yerine beyaz veya açık renkli bir kaya kullanmanız odak oluşturmanız açısından daha kolay olabilir.
Gelişmeleri merakla bekliyor olacağım... [/QUOTE]

Burak bey teşekkür ederim.Siyah kaya ve beyaz kaya ile resimler çekip yükleyeceğim bakalım hangisi daha güzel duracak.



[QUOTE=ea0006]Öztürk akvaryumun hayırlı olsun. Bilen birinin rehberliğinde başlaman güzel olmuş. Söylenecek şeyleri arkadaşların çogu söylemiş. Ama bence hızlıı gelişen bazı bitkilerden( zeytin ,gül,moss,elodoa vs) eklersen yosun sorununu minumuma indirmiş olursun. Gerci  yosunla tanışmadan bitkilide ilerleyemzsin.:))
Tekrar hayırlı olsun
[/QUOTE]

Sağol hocam eksik olma gül ve eledoanın yanına birde limon ekmeyi düşünüyorum akvryuma koymak istediğim asıl bitkileri ekledikçe gül eledoa ve belki birde limonu çıkartırım.Gerçi akvaryum oturmaya başladı sanırım bitkiler yeni yapraklar açmaya başlamış:)

Florasanları 3'e çıkardım co2 vermeye başladım saniyede 2 kabarcık olarak 24 saat veriyorum.Aydınlatmayı haftada 1 florasan yükseltiyorum ve günde yaklaşık 7 saat yanıyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.