ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emrer
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ağustos 2008 12:48
Son Ziyaret:
30 Ocak 2019 01:35
Toplam Mesaj:
569 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre
Doğum Tarihi:
01 Kasım 1996
Yaş:
27
İl:
Istanbul
Meslek:
Hukuk öğrencisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre

SON 10 MESAJI

Artakua Ve Rotifish Yemler Hakkında
[QUOTE=salih_alpbaz]Merhaba,

Rotifish Cichlid Green yeminin hem yüzen hem de yavaş batan çeşitleri piyasada bulunmaktadır.

Eğer yavaş batan yem tercih ediyorsanız, Rotifish Cichlid Green yavaş batan (slow sinking) kullanabilirsiniz.

[IMG]https://www.mybestpetshop.com/sites/default/files/rotifish_cichlid_green_medium_yavas_batan_balik_yemi_2mm_100ml_70gr.jpg[/IMG]

Adresinizi özelden gönderirseniz, size Rotifish Cichlid Green yavaş batan üründen ücretsiz göndermek isterim.

Selamlar ve saygılarımla[/QUOTE]

Salih Bey merhaba,
Öncelikle yeminizin suda batmamasıyla ilgili açmış olduğum konuyla ilgilenmeniz, cevap vermeniz adına teşekkür ederim. Ayrıca Rotifish'in cichlid green yemin batan formülü tarafıma yollama isteğiniz ise ayrı bir teşekkürü gerektiriyor. Ben forumdan sizi eskiden beri bilir, tanırım fakat tanışmamıştık. Yerli üretim olduğu için desteklemek adına hiç kullanmadığım fakat forumdan ve Dainichi'den tanıdığım sizin yeminizi yeni yavru tropheus maceramda denemek istedim, bu yaklaşım oldukça hoş ve mahcup edici, tekrardan teşekkür ediyorum.

Bu arada Salih Bey belirteyim. Balıklarım bir haftadan sonra yeni yeni su yüzüne çıkıp yemi yemeye başladılar, zannediyorum alıştılar ya da ilk başta yavru da olduklarından 60cm yüksekliğe çıkamıyorlardı.

Artık yeme olan ilgi ise güzel diyebilirim.

İyi çalışmalar dilerim.[EDIT]emrer,2018-06-02 04:04:02[/EDIT]
Yeni Kurulum Malzemeler Hakkında Yorumlarınız
[QUOTE=mangin09]O zaman 406 yı almam daha iyi olur dimi diğer alacaklarımda bi sıkıntı yok yorumundan anladığım kadar ilgi ve alakana teşekkür ederim.
[/QUOTE]

Rica ederim. Diğer birçok malzeme filtre malzemesi ve bu konuda çok net bilgi sahibi değilim ancak kaliteli bilindik markalar gibi duruyor. En önemlisi dış filtre olduğundan yalnızca ona yorum yaptım.

Kum olarak daha ucuz olarak silis kum da düşünülebilir. Aslında kum seçiminde beslenecek balık da önemli. Örneğin Malawi ve Tanganyika cichlidleri sert su sever o açıdan suyu sertleştiren mercan kırığı kum kullanımı iyi olabilir, ancak biraz daha maliyetli bir kumdur, daha uygun olarak kalsiyum karbonatlı kum veya dolamit kullananlar var. Bitkili bir akvaryum yapılacaksa silis kum gibi ince taneli kumlar uygun olmaz.

Ben kendi tropheus akvaryumumda suyun sertliğine hiçbir etkisi olmayan silis kum kullanıyorum, ancak suyu sertleştiren bir kum daha iyi olurdu diyebilirim.[EDIT]emrer,2018-05-29 14:41:03[/EDIT]
Yeni Kurulum Malzemeler Hakkında Yorumlarınız
[QUOTE=mangin09]Bende istiyorum ama biraz durumu düzeltmem lazım ileri dönük akvaryumu büyütme düşüncem olduğu için bu filitreyi tercih ettim debi ayarı olduğu için başka bi önerin varmı 406 almasam 306 alacaktım cevap için teşekkürler.[/QUOTE]

Bence debiyi kısmanıza gerek yok, 1450 lt çeviriyor dendiğine bakmayın mutlaka fabrika verisinin bir miktar altında kalıyor, zannediyorum o veri filtrenin içi boşkenki ele alınan veriler. Kaldı ki iyi bir filtrasyondan zarar gelmez.
Yeni Toplu Yem Alımı (bitkisel)
[QUOTE=BiotopeDogan]Takipteyim :)[/QUOTE]
Sanırım pek istek yok gibi, eskiden hatırlıyorum da bu toplu yem alımlarına ne kadar katılım oluyordu.
Dolandırıcı
[QUOTE=Bitkidji]Yasal yollara başvuracağım ama başkaları da dikkat etsin bunlara diye açtım konuyu.[/QUOTE]

İlamsız takip başlatabilirsiniz.
Balıklarım Ölüyor
Net emin olmamamla beraber karın şişliği ve ölüm kabızlıktan ve sindirim sisteminden yana olabilir. Aşırı yemleme yapmayın. Birkaç gün bir öğün haşlanmış ıspanak veya pazıyı ince ince kıyarak bir vermeyi denemenizi öneririm.
Yeni Aldığım 3 Lepistes Hakkında
Omurgalarında sorun var ve maalesef sağlıksız duruyorlar fakat bulaşıcı bir rahatsızlık olmadığı aşikar, fiziksel bir rahatsızlık söz konusu. O açıdan akvaryumunuza almanız sakınca doğurmaz ama çok uzun süre yaşarlar mı bilemiyorum.
Motorum Balığımı Yoruyor Mu (çok Acil)
Zannediyorum ilgili filtre saatte 400 litre çeviriyor. Bu da 34 litre akvaryumda biraz fazla sirkülasyon demek oluyor. Saatte 150-200 litre çeviren bir iç filtre daha uygun olurdu ama hava çıkışını balıkları yormayacak şekilde bir alana verirseniz etkiyi azaltabilirsiniz.

Eğer hava motorunuz varsa o akvaryumda pipo filtre de kullanabilirsiniz.
Artakua Ve Rotifish Yemler Hakkında
[/QUOTE][QUOTE=cankut]Merhaba küçük bir kabın ( pet bardak da olabilir ) içine sıcak su koyun istediğiniz miktarda yavru yemini bu su da karıştırıp 5 dk. kadar bekleyin daha sonra akvaryuma ekleyin . Yemler sıcak suda suyu emip batması kolaylaşacaktır . Gemma ve Rotifish yavru yemlerinde , kabuksuz artemia yemlerinde ve 100 mikronlu yavru yemlerde bu şekilde yapıyorum ve suya batması kolaylaşıyor .[/QUOTE]

Teşekkür ederim, güzel bir çözüm gibi ancak yemleri balıklara vermeden önce 5dk suda bekletirsek batmasını sağlarız da yemdeki bir kısım vitamin ve besinleri suda bırakırız zannediyorum.

Açıkçası Gemma'nın yemlerini arıyorum. Gemma artık pazardan çekilmiş, kalanlar piyasadaki biraz eski ürünler.[EDIT]emrer,2018-05-26 16:39:48[/EDIT]
Gemma Yeme Ne Oldu?
Öğrendiğim bilgiye göre Gemma pazardan net olarak çekilmiş. Hem uygun fiyatlı hem de oldukça kaliteli bir yemdi.

@egehankizilaslan

Teşekkürler, siteye ulaşılamıyor. Zannediyorum site şu: aquatechyem.com

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.