ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
N.Sinan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Eylül 2008 06:25
Son Ziyaret:
28 Şubat 2011 01:53
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
sinan taşdelen
Doğum Tarihi:
26 Ağustos 1988
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Namık Kemal Üniv.
Su Ürünleri
N.snn

SON 10 MESAJI

Kolay Akvaryum Temizleme Şekli
geçen aynı hafta aynı sistemi tesadüf üzere bende yaptım.İşe yarıyor raftaki akvaryumumdan nasıl su değiştiririm derken bulmuştum ,tebrikler.
Japon balıklarım(Bulanıklık geçti)
Japonlar tropik iklim balıkları değillerdir,doğal ortamlarında bildiğiniz gibi açık havuzlarda yaşarlar fakar bu ısıtıcı gerektirmez demek değildir.Şuan Laboratuarımızda japonlar üzerinde çalışıyoruz 22 derecelik bir sıcaklığın uygun olacağını belirtelim.
Fotoğraflarım
Biraz karmaşa olmuş gibi duruyor ama dekorasyon hakkında tam karara varmış değilim açıkçası.
 
fotoğraf makinesi sony fakat ayar konusunda problem yaşıyoruz.
 
Bitkiler hakkında görüş
Benim merak ettiğim, bu bitkileri ekmeme rağmen yavru alma esnasında yavruluk kullanmam gerekir mi? Yoksa bu bitkiler yeterli olur mu? Sitede bir arkadaşımız verdiği bilgilerde lepistes yavruları meraklıdır doğum anından hemen sonra su yüzüne yakın yüzer ve yem olurlar demişti. Bunu önlemek için bu kadar bitki yeterli olur mu?
 
 
dqueen2008-10-13 18:11:37
Isıtıcı tavsiyesi
Yarın nasip olursa ısıtıcı almayı düşünüyorum artık derece bunu yapmamız gerektiğini söylüyor .Isıtıcı alırken dikkat edilmesi gereken birşey veya bu marka model tavsiye edebilir misiniz ?
Canlı Doğuran Akvaryumun da Vatoz?
Arkadaşlar 60lt yakın bir canlı doğuran akvaryumumum var merak ettiğim bu akvaryumda vatoz olması doğru mu ? çöpçüm öldü yenisi almak gerekir mi ?
 
Bu 2 balık olsa ne kazanırız , olmazsa ne kaybederiz?
Gariban Akvaryumum
Eğer sorun akvaryumunuzdan kaynaklanıyorsa ilk başta kumunuz canlı doğuran akvaryumunuz için hiç te elverişli değil.Çünkü kullandığınız midye kırığı akvaryumun pH'ını yükseltmekte ve bu da canlı doğuranlar için olumsuz bir durum oluşturmakta.İlk başta kumunuzu değiştirin.Daha sonra akvaryumu musluk suyuyla değilde ( Umarım öyle yapmamışsınızdır ) damacana ile doldurun (en azından büyük bir kısmını ).
 
bu konuda bir çok dükkan sahibiyle görüştüm internetten edindiğim bilgileri kendilerine sordum midye kırığı kumunda canlı doğuranlarla hiç bir sorun olmayacağını yıllardır bu mesleği yaptıklarını vs. aktardılar bende iki arada bir derede kaldım açıkçası kendi kullandıkları kumlarıda bu cins olduğundan bana bunu önerdiler bende bunu kurdum ayrıca ph seviyesi konusunu sitenizden de takip ettim ph ölçme cihazını satın almaya gittim dükkan sahibi bana bunu satmak istemedi ve satmadı bunlar palavra biraz kaya tuzu eritip koyarsan bütün denge düzelir şeklinde yanıt aldım ayrıca contra-lchthyo adında bir ilaç aldım b.benek hastalığı ve akvaryuma yeni balık alındıktan sonra , su değişimden sonra kullanılması gerektiğini söyledi bilgiler karıştıkça karışıyor :)
 
temizlik işlemini musluk suyunda yapıyordum , bunu da öğrendik..
Gariban Akvaryumum
Arkadaşlar bu da benim gariban akvaryum hastalıklar sebebiyle doldur boşalt ne var ne yok temizledim bu defa oturacak inşallah
içinde gül bitkisi diğer bitkinin adını soracaktım sizlere  dekor ve  bitki alacağım yakında (midye kırığı kumda) neler uygun olur?
 
 
N.Sinan2008-09-14 07:40:00
Lepistes Ölümlerini Engelleme ?
Evet biraz daha tecrübe edindikten sonra balık cinsinde değişikliğe gitmeyi düşünüyordum zaten . 4 tane balığı aldım ayrı bir yere akvaryumcumun kendi kullandığı bir ilaç varmış onu verdi onu uyguluyorum hasta balıklara şuan 1 tanesi daha toprak oldu :) bekliyorum diğerlerini düzelmesini çamaşır suyuna batırmış gibi oldu balıklar renklerinde acayip şekilde solma var bakalım hayırlısı 5 dişi lepistes kaldı .Düzelmezlerse molly cinsini denemeyi düşünüyorum.
Lepistes Ölümlerini Engelleme ?
İlginize teşekkür ederim bunlar faydalı olacak ..
 
Kuyruk erimesi olarak tabir edilen hastalığı kırmak için ilaç tavsiye edebilir misin, peki ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.