ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alptugc1
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Eylül 2008 11:42
Son Ziyaret:
23 Aralık 2012 00:47
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alptuğ Çalışkan
Doğum Tarihi:
01 Ekim 1986
Yaş:
37
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alptuğ ÇALIŞKAN

SON 10 MESAJI

Yosun Problemi
Fatih Bey kusura bakmayın yazınız hava da kaldı gibi oldu. Ben Kıbrısta üniversite öğrecisiyim acil kıbrısa dönmem gerekti o yüzden test leri yapamadım. Ama aydınlatmada gerekli düzenlemeyi yaptım %40 su değişimi yapıp akvaryumu allaha emanet edip geldim artık dönüşte diğer gerekenleri yapıcam. İlginiz için teşekkür edrim.
Yosun Problemi
Tavsiyeniz üzerine hemen bu akşam CO2 yi çalışır hale getiricem Fatih Bey. Macro ( N-P-K ) besin takviyesi için tavsiyeniz nedir, forumda Tunç Bey'in gübrelerin hakkında oolumlu yorumlar var. Nitrat ve fsfat değerlerini ölçme şansım şuan için yok ama birazdan çıkıp bi test kiti alabilirim.
Yosun Problemi
Fatih Bey,
Akvaryumda herhangi bir gübre kullanmıyorum faha önceden DIY CO2 kullanıyordum fakat son 1 aydır onuda devredışı bıraktım. Aydınlatma 10:00-14:00 ve 20:00- 24:00 arası toplam 8 saat olarak kullanıyordum fakat uyarıları dikkate alarak 1 gündür hiç aydınlatma kullanmadım ve daha 2 gün sürdürmeyi düşünüyorum ardından  camlardaki ve bitki yapraklarındaki yosunları temizleyip sifonlayarak %40 su değişimi yapıcam ve aydınlatmayı günde 6 saate düşürücem. Bu yapıcaklrım dışında yapmam gereken neler var ve ya yapıcakları ,ç,nde yapmamam gereken neler var?
Yosun Problemi
Taner ve Yiğit Beyler,
 Tavsiyeleriniz ve ilginiz için teşekkür ederim. Yeşil nokta alglere çözüm olarak aydınlatmada gerekli düzenlemeler yapıldı fakat diğer alg türleri ile ilgili tavsiye ve çözümlerinizi bekliyorum.
Yosun Problemi
Merhaba Arkdaşlar akvaryumu kuralı 4 ay oldu; fkat son 1 aydır akvaryumda sebebii anlıyamadığım ve çözümünü bulamadığım yosun sorunu oluştu. Sanırım yosunun birkaç türü de mevcut akvaryumumda aşağıda resimlerini sunucam sizlere. Çözüm ve önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Akvaryum: 120*50*40(en)
Işıklandırma: 3 adet Sylvania grolux 30w, 3 adet Sylvania Daylight 30w; günde 8 saat aydınlatma.
Canlılar: neon tetralar, rasboralar, x-ışını tetralar, kırmızı burun tetralar,cüce vatozlar, elma ve türünü belirleyemediğim gereksiz salyangozlar,1 çift frenatus,1 çift çinli alg yiyici, basit corydoraslar.


                  
Mayalı sistemde CO2 ayarlaması?
[QUOTE=onuruygun] Alptuğ Bey;sorunun pH'tan kaynaklandığına emin misiniz? Ben daha önceden 160 litrede balık şoklayacak kadar CO2 verdiğimde 1 adet 10 litrelik, 1 adet 8 litrelik maya şişesi artı iki adet 50 cm'lik pasif difizör kullanmıştım, ancak etkili oldu. Sebep başka bir şey olmasın? Verilen ölçülerle 2,5 litrelik bir şişe yaptıysanız 250 litrede ani bir değişim olması pek mümkün değil.

Mayalı sistemi kurarken kullandığınız yapıştırıcı malzeme nedir? (Silikon, japon vs... Silikon ise hangisi?)
Bunların kurumusını ne kadar beklediniz? Eğer kurumalarını yeterince uzun süre beklemediyseniz içlerindeki çözücüler buharlaşıp akvaryuma karışmış olabilir. Balıklar için bu kadar düşük dozda çzücü önemli olmaz ama karidesler bu tip kimyasallara karşı hassastırlar.
[/QUOTE]

Onur Bey sanırım haklısınız ph tan kaynaklanan bir sorun olduğunu artık bende düşünmüyorum ama bugünkü gözlemlerimde karidesler gayet sağlıklıydı. Kapağı yapıştırırken akvaryum silikonu kullandım 1 günde kurumasını bekledim ama dediğiniz gibi etkisi olmuş olabilir heralde; aklımada başaka bir sorun gelmiyo ama artık bi sıkıntı yok gibi duruyor. Umarım başkada sorun çıkmaz.
 İlginiz için çok teşekkür ederim Onur Bey.
Mayalı sistemde CO2 ayarlaması?
[QUOTE=orcrist]Alptuğ Bey,
Biraz fazladan kastımız nedir acaba?
Sonuçta 250lt lik bir tanka yeterli oksijeni verebiliyorsanız biraz fazla çıkan CO2 hiç sorun çıkarmayacaktır.
Damla sayacı ne işinize yarar bilmiyorum, sonuçta DIY sistem olduğu için damlayı ayarlama şansımız yok. Hortumun çıkışına küçük bir hava taşı koyuyorum ben daha faza çözülmesi için.
[/QUOTE]

         Hakan Bey  öncelikle teşekkür ederim ilginiz için.
 Fazla co2 den kastım ilk yaptığım mayalı sistemde co2 çıkışını tam verimli elde edemedim, karışımı yineleyip tekrar kurdum herşey gayet güzel gidiyordu fakat co2 çıkışından 2-3 saat sonra akvaryumumda bulunan kiraz karideslerimden birkaçı dipte öylece kıvranıyordu ve sonunda öldüler ani ph değişiminden etkilendilendiler büyük ihtimal. Bende hepsini kaybetmemek için co2 çıkışını durdurdum şimdilik çözüm aramaktayım.

alptugc12010-08-21 11:42:54
Mayalı sistemde CO2 ayarlaması?
Herkese merhaba;
Yeni kurduğum mayalı sistemde co2 çıkışı sanırım biraz fazla oluyor. Karideslerimden birkaç tanesini kaybettim. Sistem olması gerektiği miktarlarla yapıldı vortex ile kullanıyorum fakat cok fazla co2 çıkışı oluyor. Bunu nasıl ayarlıyabilirim, yardımcı olabilir misiniz?




Akvaryumum 250 lt, içinde tetra türleri mevcut 50 kadar(neon, rasbora, kırmızı burun), ayrıca 10 cüce vatoz, 8 çöpçü ve karidesler var.



Ayrıca elimde serum kiti var bununla nasıl damla sayacı yapabilceğimi bilmiyorum. Acaba bunun co2 miktarını ayarlamada bir yardımı olur mu? onuruygun2010-08-21 01:21:55
120*40*50 Akvaryuma Aydınlatma Sistemi
[QUOTE=Kartal77]Kaç kelvin bu lambalar? [/QUOTE]
Lambaların kaç kelvin olduğu konusunda bir bilgim yok kutusundada yazmıyor fakat elime ulaşan lambaları akvaryumcuma götürdüm; bunların kelvinleri yüksek olduğunu ve günde 10 saat yerine 7-8 saat arası aydınlatma yapmamı tasiye etti. 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.