ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mercan38
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Eylül 2008 22:16
Son Ziyaret:
30 Ekim 2009 22:24
Toplam Mesaj:
98 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
bülent güler
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kayseri
Meslek:
elk.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

BÜLENT
YUNUS SP

SON 10 MESAJI

Nasıl Bir Yunus ve Fiyatı Niye Böyle

http://www.akvaryum.com/forum/cyrtocara_morii_(yunus_cichlid)_turleri_k196576.asp?PN=2

Ben bu balığı daha önce araştırdım. Ama sonuç alamadım.
Çekiç kafa dedikleri yunusları bende sevmiyorum. Kolonime 2 adet eklemek zorunda kaldım. Arkadaşım yavru alamadığı için kolonisini bozdu ve benden kendi yavrularımdan istedi kıramadım 4 adet 10 cm dişi balık verdim. Arkadaşımda dişilerini öldü fiyatına satmamak için bana getirdi. Şimdi birinin ağzı dolu yavrularıda büyüteceğim. Bakalım nasıl bir balık olacaklar. Ama çekiç kafa dedikleri balıktan yakından çok gördüm. Hatta ise bana bundan üretmemi ve satmamı istediler. Ben kabul etmedim ben hobi olarak yapıyorum.  Sevdiğim balığı beslerim ve yavrularını bir çoban gibi güttüğünü seyrederim. Bu formdada yayınlamıştım silinmiş. Anne yunuslarımdan birtanesi varki ağzına yavru alır almaz akvaryuma yaklaşan insana saldırır bence yunus bu işte kafa yapısı mükemmel çünkü yavrusunu korumayı biliyor. Ama gördüğüme göre böyle yunuslarda var. Yavru balıklarda kardeş balık yavrularını ağız ve kafa yapılarından büyük oranda ayırt ederim. Ama komple yavruları görmek gerekli özürlü oluyorlar.
mercan382009-03-27 13:43:03
Nasıl Bir Yunus ve Fiyatı Niye Böyle

Balığın formundan anlayan kişiler kardeş balık olup olmadığını ayırt eder. VERDİĞİM RESİMLERDEKİ BALIKLARIN FORMU BOZUK DEĞİL BUFALO VEYA ÇEKİÇ KAFA DİYE AYIRSAK YANLIŞ OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM. FİYATI SORULAN BALIK İSE AGIZ YAPISI BOZUK KADEŞ YAVRUSU OLABİLİR. HORMON VEYA HASTALIK SEBEBİ İLE OLMUŞ OLABİLİR.

Nasıl Bir Yunus ve Fiyatı Niye Böyle

Bu yunusların durumu nedir acaba. Şu an elimde 1 e 4 dişi yunusum var. 1 e 2 dişi bufalo dediklerinden 2 d çekiç kafa dediklerinden. Kafa yapıları çok farklı mantıklı bir açıklaması vardır mutlaka. Çekiç kafa denen yunuslarım dişi olduğu halde erkek yunusumdan daha gösterişli. Yorumu size burakıyorum. Bendeki balıkların resmini koymak isterdim fakat 2 yunusun ağzı dolu çekiç kafa denenlerden birinin ve yavrudan büyüttüğüm diğer yunusumun bende ilk yavruları olduğu için müdahale edemiyorum.

 

 


 
 

 

 
 
 
3 anne ve yavrular bir arada olurmu
[QUOTE=granguziye][QUOTE=lost-and-fast]bence sakınca vardır büyük balık küçük balığı daima yer.... dolayısıyla aynı yere koymayın derim güzellik bakımından ewet yavru ve anaçlar aynı yerde güzel olur ancak tehlikeli ...........************* [/QUOTE]
 
Ali bey haklısınız bende onu düşündüm fakat 1 aylık yavrularım daha rengini bile almadılar onlarda küçücükler yani yeni doğan yavruları yemeye çalışsalar bile başaramazlar çünkü kendi boylarının yarısında olacak yeni yavrular.  
[/QUOTE]
Malawilerde 10-15 günlük yavrular yeni doğan yavruyu yerler. Yeni doğanları en az 15 gün ayrı besleyip sonra beraber besleyebilirsiniz. Anneler kendileri kusar ve aynı akvaryumda olursa güçlü olan balık diğer anneleri öldürecektir. Yuslarımı aynı akvaryuma koyduğumda arayı tül ile ayırıyorum ve yavruları kustuğunda anneler tül olduğu halde ağız ağıza kavga ediyorlar. Sarı prensesler dahada ağrasiftir.
mercan382009-03-27 00:26:23
Dekordaki Yosunlar

Yosunlaşmayı önlemek görüntü olarak güzel tabiki ama algler biyolojik filitrasyona yardımcı olacaktır. Bitki olması nedeniyle balıkların dışkılarından oluşan maddelerle beslenirler.

180x70x50=h
http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
İstediğiniz güvenlik faktörüne göre hesaplayın.
mercan382009-03-16 11:12:58
Karma akvaryum için tavsiye
Yunus sp ama saf tür olsun. 3. tür olarak ngara(beyaz kuyruk aysmen) http://www.akvaryum.com/pseudotropheus_acei_iceman,_aysmen_tatlisur_3_651.asp
Akvaryum hacmini biraz daha büyütüp 300-350 lt civarı yapıp 1e 4 d yunus. 1e 5 d sp. 1e 4 d ngara çok renkli bir akvaryun olur. Balıkları damızlık altı alın. Erkeklerle dişiler kardeş olmasın. Yunus ve ngara seyri mükemmel balıklardır. Sebebine gelince sizi görünce kaçmazlar. Sp ve demasoni sizi görür görmez girecek delik ararlar. Yunus ve  ngaranın yanında sp'ler cesaret kazanıyorlar. Yunus ve sp'nin vazgeçilmez olma sebeplerinden biri yunusların akvaryum içinde korkusuzca dolaşmalarıdır. Diğer balıklara güven verirler. Vatos da gerekli değil bence. Balıklarınızdan büyük olması şartı ile ekleyebilirsiniz. Küçük olursa vatosu yerler. 6 ay birlikte beslediğim vatosumu yunusum çiftleşme zamanı bölgesinde dolaştığı için öldürmüştü. Bu türler arasındada erkek dişi oranı sebebiyle melezleşme olmaz. Sp ve yunus arasında melezleşmeyi hiç duymadım.
reis2009-03-17 19:38:20
Sürtünme (önüne geçemiyorum)

Su değişimi kurtarır fakat erkek dişi sayınızı ayarlayıp balıklarda eksiltmeye gidin. Yemlemeniz düzenli değilse aynı sorunla çok sık karşılaşacaksınızdır.  İç filtre kullanıyorsanız deep marka dış parazit ilacı kullanın dış filtre kullanıyorsanız tetra genaral tonik ismini yanlış yazmış olabilirim faydalı bakterilere zarar vermeyen tetranın ilacını kullanın. Daha güzeli ise uv filtre alın 2- 3 günde bir 8 saat çalıştırın .  Uv filtre ile 200 lt akvaryumda 7 adet damızlık sp ve yunus 23 adet 7-8 cm damızlık altı yunusları 5 ay besledim. Hiç hastalık görmedim.  Akvaryumunuza uygulanabilirse sump yapın. En önemlisi iç uv filtre temin edin.

ustalar silikon hakkında bilgi
Ceresit 225 HENKELİN ürettiği silikondur. Antibaktariyel olanından kullanabilirsin. Kaliteli silikondur. Sistayıda henkel üretiyor . Yapıştırdıktan sonra 1 hafta bekleyin ve içine su doldurun yarım litrelik üzüm sirkesi ekleyin 2 gün beklesin sonrada iyice yıkayın problem çıkmaz. İsim vermeyim kayserinin esnafı çok ahlaksızdır. Sista kullanıyorum deyip aktif diye bir marka kullanırlar ve henkelin silikonları ile karşılaştırılamaz. Aktif markalı silikonda patlama gibi problem olmaz fakat antibaktariyelliği gerçek değildir. Yosunlaşma önce silikondan başlar. sista kullanıldığında silikon üzerinde yosun oluşmaz.
Ağzı Dolu Balık Yem Yermi?

Bazı anneler yer. Benim sp lerden birtanesi yavruyu ilk alıp kusturana kadar attığım pul yemlerden yer. Bu balığımdan 44 adet yavru aldığım oldu ve diger dişilerimden 2 cm büyük dişilerin yaşları aynı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.