ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
demirsoy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
71
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Kasım 2008 16:36
Son Ziyaret:
26 Mayıs 2020 19:21
Toplam Mesaj:
116 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ömer demirsoy
Doğum Tarihi:
15 Ocak 1977
Yaş:
47
İl:
Afyon
Meslek:
Ziraat mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömer Demirsoy Hak Geldi Batıl Zail Oldu Şüphesizki Batıl Zail Olmaya Mahkumdur

SON 10 MESAJI

M 2 Hesabı Nasıl Yapılır ...
Her bir cam için uzunluk ve genişliği Cm cinsinden çarpıp 10.000 bülün m2 cinsinden alanı bulursunuz.
Aynı Anda 2 Akvaryum Kurmak.
[QUOTE=erkanmazici]

Tüple verilen CO2 ile canlıların ortama saldığı CO2 arasında fark olduğunu mu düşünüyorsunuz? Nereden çıktı bu? CO2 ister tüple verilsin, ister canlı kaynaklı olsun aynı şeydir. CO2'nin yapayı, doğalı olmaz.

Gübre için de aynı şey geçerlidir. "Kimyasal" gübre diye birşey yoktur. Bitkilerin organik atıkların içinden ayrıştırarak kullandığı elementler, kimya bilimi sayesinde tespit edilmiştir. Bu elementler kompakt bir şekilde bitkilere sunuluyor. Burada yanlış olan nedir? Bitkinin organik atıklardan kullandığı elementler ile "yapay" ya da "kimyasal" olarak nitelenen ürünlerin içinden çekerek kullandığı elementler aynıdır. Birisi doğal, diğeri yapay falan değildir. Böyle düşünmek, kimya bilimini yok saymaktır.

Akvaryum, genel olarak doğal bir ortam değildir. Doğa ile mukayese edildiğinde mikro bir ortamda, kendi zevkimiz için bir araya getirdiğimiz canlıların oluşturduğu "şey"e nasıl doğal diyebiliriz? Akvaryum insan egosunun, bencilliğinin yansıması olan yapay bir ortamdır. Bu ortamda canlılara mümkün olduğu kadar az zarar vererek bir tür eğlence yapıyoruz.

Akvaryumda beslediğimiz bitkilere, doğal ortamlarında bulamayacakları kadar fazla CO2, ışık ve gübre vermenin o canlılara bir tür işkence olduğunu iddia etmek gariptir. Bence bitkinin potansiyelini açığa çıkarıyoruz. Batıda bolluk içinde yaşayan insanlara bakınız. Afrika yerlilerinden daha iriyarı, daha gösterişli oluyorlar. Doğal ortamlarından fazla ve bol gıda bulduğunda, insan da doğal ortamından daha iri ve güçlü bir canlı oluyor. Akvaryumda bitkilere yaptığımız şey budur. Hiçbir canlı, büyüyebileceğinden daha fazla büyümez. Bitki bol bulduğu ışık, gıda (gübre) ve CO2 sayesinde, doğal ortamındakinden daha güçlü ve daha güzel oluyor. Bu durum niye kötü olsun?[/QUOTE]
Kimya bilimini yok saymıyoruz zaten kimya var ve kimyasal olarak gübreler üretiliyor organik gübrelerde mevcut ve organeminerallerde mevcut adı üstünde kimyasal zaten doğal sartlarda aynı miktar derişik içinde bulunamıyacak mineralleri kimyasal yollarla bir araya getirip bir birleriyle bağlar yaptırılarak üretilen gübreler. Verim konusuna gelince onda genetik faktör ve çevre etkisi vardır sadece fenotipi sadece çevre diyerek kesdirip atamayız insanların veya canlıların diyelim soğuk atında daha iri cüsselere sahip olabildikleri sıcak bölgelerde ise daha bodur yapılı canlı tiplerinin var olduğu çevresel faktörlerdir ve buna genotipde dahil olduğunda iri yapılı insan tipi veya pigme insan tipi ortaya cıkar elbette beslenmede bir çevresel etmendir ancak tek başına irilik için yeterli değidir. Dışardan co2 veya gübre vermek işkencedir de demedim sadece mutlaka ve mutlaka dengeyi bir tarafa doğru kaydıracaktır bu olumluda olabilir olumsuzda örneğimizde olumsuz yöndeydi bunun dengesini zaten eğer doğayı taklit ediyorsak zamana bırakarak dengenin kendi adına oluşması taraftarıyım dedim.[EDIT]demirsoy,2019-08-15 11:37:44[/EDIT]
Aynı Anda 2 Akvaryum Kurmak.
[QUOTE=kdeniz]

Sayın Demirsoy,

Bu konu veya herhangi bir konu hakkında herkes gibi, siz de ben de şahsi fikirlerimizi söyleyebiliriz. Sizinle neyin doğal olup olmadığı hakkında tartışacak da değilim.
Ancak "[U][K]abesle iştigal[/K][/U]" etmek ne demektir... Ne ben sizi tanırım, ne de siz beni, ne ben size boş işlerle uğraşıyorsunuz diyebilirim ne de siz bana... [/QUOTE]
Normal şartlar altında ortamda sadece canlıların ürettikleri kadar bulunması gereken bir mineral yada bileşiğin daha fazla üretim yapmak için dışardan verilmesine doğal denilemez ne kadar dengeli uygulanırsa uygulansın sistemin dengesi mutlaka bozulacaktır en güzeli ise sisteme müdehale etmemektir. O cevap ise en başınca cevap verdiğinizde doğal bir olay dediğiniz içindir elbette ne ben sizi tanırım nede siz beni konuyuda uzatmak istemiyorum görüşüm budur bende paylaştım.
Aynı Anda 2 Akvaryum Kurmak.
[QUOTE=kdeniz]Doğal olmayan nedir anlamadım, gübre, co2 her ikiside doğaldır. Bitkiler bunları ve ışığı habitatlarında normal düzeylerde alırlar ve döngülerine devam ederler.
Akvaryum gibi kapalı sistemlerde ihtiyaçları doğrultusunda bunları takviye etmekten doğal ne olabilir. Önemli olan dengeyi sağlayabilmektir.
Gübreyi, heleki co2 kesmek ateşe benzin dökmek gibidir. Her türlü yosun problemlerinde ilk bakılacak şey co2 miktarıdır, az olduğunda alglere davetiye çıkarırsınız.
İlk müdahale stabil co2 artışı olmalıdır. Co2 seviyesi düşük ise ve aynı şekilde ışık miktarıda düşük ise gübre vermenin bir anlamı kalmaz, bu durumda verilen gübrelerin bitkiler tarafından tüketilmesi yavaşlar ve/veya durur, durduğunda ise sazı diğer aktörler ele alır. Mayalı sistemler de co2 tutturmak zordur.
[/QUOTE]
Hiç bir doğal sistemde ne ortama dışardan co2 nede gübre verilir sadece canlıların ürettiği co2 ve gübre ışıkta güneşten alınan kadardır tüple verilen co2 ve kimyasal gübreye doğal demek abesle iştigaldir sadece bitkileri daha fazla co2 ve gübre ile daha çok çalışmaya teşvik ediyor 1 ayda elde edilecek neticeyi yarıya düşürüyorsunuz sonuçta uyarılmış vede zorlanmış bir verimden bahsediyoruz.
Corydoras Üretimi Ve Ülkemizdeki Zayıflığı
[QUOTE=Remediless]Yurtdısında ki arkadaslarin elinde suanda,

Djuli, Panda, Sterbai, Black, Orange, Melanistus, Adolfoi, Duplicareus, Habrosus
Pigmaeys, Green brochis, Gold lazer, Melini, Metae, Brevirostris, Similis, Caudimaculatus ve Leucomelus

Mevcutmus.

istediğiniz bir tur olursa fiyat sorabilirim.[/QUOTE]
Size zahmet Brevirostris de sormanız mümkünmü
Corydoras Üretimi Ve Ülkemizdeki Zayıflığı
[QUOTE=K3r3m ]Bana boesemani,schwartzi,weitzmani,tukano,conconlor çok abarttım biliyorum [:)]ama hepsi yurt dışında var Amerika,Almanya'da Çek cumhuriyetinde de çok var Macaristan'da zengin corydoras türleri açısından zaten Güney Amerika seç beğen al [:lol:].[/QUOTE]
Güzel balıklar ama bırak petshopları forumda bile yok :)
Elma Saylangoz Firar :)
Büyük ihtimalle ama eş bulsada problem çözülmez bu seferde dişi yumurtlamak için dışarda gezecek
Elma Saylangoz Firar :)
Salyangoz tekmi başka varmı yanında ?
Diy Mini Pipo Filtre
Elinize sağlık güzel olmuş
Diy Mini Pipo Filtre
Güzel çalışma olmuş elinize sağlık ama biraz eksik gibime geldi sizinki daha çok filtreden daha ziyade hava taşı gibi olmuş hava çıkışı aynı hat üzerinden yapılmalıydı ve çıkışa yakın kısımda delikler açılıp üstüne sünger yapmalıydınız bu sayade bir negatif basınç oluşturup suyu filtre içine çekmek mümkün olurdu.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.