ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
musti39
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Aralık 2008 07:29
Son Ziyaret:
15 Şubat 2010 11:04
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa GÜRBÜZ
Doğum Tarihi:
25 Temmuz 1970
Yaş:
53
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa GÜRBÜZ

SON 10 MESAJI

Lemna Minor'un faydaları
Arkadaşlar bu bilgiler ışığında çoktan dır düşündüğüm bir projeyi gerçekleştirebilirim herhalde. Bu proje, 'biyolojik atıksu arıtma suyunda balık yetiştirmek'. Benim düşüncem bu su ile hani şu dışarıda yaşayan havuz balıklarından yaşatabilirmiyim. Tabii bu bitkiyide kullanarak. Önerilerinizi bekliyorum.
Sarı Prenseslerimin ağzındaki Şişler
Akvaryumun ışğını kapayıp oda ışığında mı yakalamaya çalışayım. Yoksa oda ışığını da kapatırsak balıkları nasıl seçeceğiz değmi.
Sarı Prenseslerimin ağzındaki Şişler
Arkadaşlar merhaba, benim sarı prenseste yumurta var yavrulukta yaptım fakat bunu nasıl alacağım biraz çekingen davranıyor. Daha yakalama filesini akvaryuma sokar sokmaz kayaların içine saklanıyor. Kovalamak da istemiyorum. Çünkü korkudan yumurtaları kusar diye çekiniyorum. Nasıl yakalayacağımı da bilemiyorum...
Yeni Akvaryumum
[QUOTE=Kerem146]
 
güzel bir akvaryum ama arkataraf bana sanki fazla karmaşık olmuş gibi geldi.saygılar.
[/QUOTE]

Taşları azaltmammı gerekiyor. Oysa sarı prensesler ve yunuslar güzel oynaşıyorlar kayaların arasında. Süngerleri ise alacağım ama yaklaşık 15 gün kadar daha durmaları gerekiyor. Çünkü süngerleri yeni aldığı için akvaryum suyunda iki ay kadar beklemeleri gerekiyormuş. İç filtrelere takıldığında daha iyi verim alınabiliyormuş. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler...
Yeni Akvaryumum
[QUOTE=egemen1903]Ben birine baktım dekor karman çorman resmen. Dekora kesinlikle el atmanız lazım. [/QUOTE]

Öneri ve fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler...
Yeni Akvaryumum
[QUOTE=casper]Mustafa bey bunlar nasıl resim linki siz yanlış kodları copy paste yapmışsınız düzeltirseniz yorum yapabiliriz  [/QUOTE]


Özür dilerim arkadaşlar, haklısınız.











Boyut (cm):

Kapasite (litre):
Canlılar:

Malzemeler:

Akvaryum Bakımı:

Kullanılan Yemler:

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:murad2009-03-13 22:17:28
Yatarken filtreyi cıkarıyormusunuz
[QUOTE=Erdal Hoca]Mustafa Bey, yemleme için 30-40 dakika filtreyi kapatmak bence uzun bir süre. Yemleme balıkların 4-5 dakikada bitirebileceği şekilde yapılmalı ve dış filtre de bu arada çalışmaya devam etmelidir.
 
Saygılar,
[/QUOTE]
 
Erdal hocam, benim balıklar 4-5 dakikada yemi yemiyorlar en az 10-15 dak. sürüyor. Verdiğim miktarda elimin üç parmağının aldığı kadardır. Ayrıca TETRA POND STİCK yem kullanıyorum ve balıklar bu yemi yerken yem  ufalanıyor eriyor suyu bulandırıyor. Bende bu süre içinde bu eriyen yemleri filtrenin çekmemesi için pompayı çalıştırmıyorum.  
Yatarken filtreyi cıkarıyormusunuz
[QUOTE=Batuaydin]İç filtreniz 7/24 çalışmalıdır. [/QUOTE]
 
Merhaba, ben yemleme yaptığım zaman yaklaşık 30 ila 40 dak. yemleri pompanın çekmemesi için dış filtreyi kapatıyorum. Acaba bu uygulama doğrumudur? Akvaryumumda cikled türlerini besliyorum. Bu arada hava motorum çalışıyor.  
Karma ciklid akvaryumu
Arkadaşlar merhaba, ben akvaryumdaki balıkları bölmek istiyorum. Sayıları biraz fazla; 6adet sp, 2adet mp, 2adet yunus, 8adet amerikan cikled, 2adet ahli, 1adet paslı cikled, 4adet snowprenses, 2 adet kalinga dedikleri, 1adet cinsini unuttuğum, 2adet kedi balığı, 2adet vatoz çöpçü, 2adet zebra cikled.
Bir akvaryum daha kuruyorum(130x50x40 ölçülerinde) öğrenmek istediğim bu balıkları hangilerini bir yere alayım. Çünkü şimdilik balıklarımın çoğu daha ufak ama bunlar büyüyünce akvaryumda cinayetler olacağını söylüyor arkadaşlar. Bu arada bunları ayırdığımda bunların yanına calvus da koymak istiyorum, calvusların yukarıda saydığım balıkların hangilerinle sorunsuz yaşayabiliriler. Teşekkür ediyorum önerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. SAYGILAR...
musti392009-01-25 15:00:03
150*50*60

Merhaba, güzel bir akvaryum yapmışsın. Bilgilerin içinde ayrıca teşekkür ederim. Bir şey soracağım; kuşakların akvaryumun taban camına mı yapıştırılacak, yoksa yan cama mı yapışacak?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.