ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kanbak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Aralık 2008 23:14
Son Ziyaret:
18 Kasım 2010 01:58
Toplam Mesaj:
46 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
faruk kanbak
Doğum Tarihi:
26 Şubat 1978
Yaş:
46
İl:
Meslek:
Makina Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

F.Omer Kanbak
(620 lt) Pygocentrus Cariba x 18
(300 lt) Rio Negro Altum x 13
Manueli, Elongatus, Brandtii, Rhombeus

SON 10 MESAJI

İşte Amerikan Rüyası
Can, Red Texas'ı hafife alma, bendeki çok Midas hakladı.
Altum Rio Negro 300 lt
Engin,
 
Bu balıklar inanılmaz yavaş büyüyor, zaten akvaryum da boş, camacam. Eklediğim yeni resimler, bir öncekinden farklı olmıyacağı düşündüğüm için resim eklemiyorum. Ama isterseniz yaparım bi güzellik :) Belki bireysel resimlerini çekerim. Allaha şükür, hepsi hala sağlıklı ve hayatta. İnşallah 35-40 cm yükseklikleri olduğu seviyeye gelirlerde süper bi görsellik olur.
İşte Amerikan Rüyası
Haitiensis beslemeden ölürsem, gözüm açık giderim. Paylaşmak istedim :)
Serrasalmus brandtii
Can, balık gerçekten süper, tebrikler.
2 gün önce bende bir brandtii aldım.
Bakalım, bizimki nasıl olacak?
İşte Amerikan Rüyası

Genelde Amerikan chiclidlerini çiftler halinde besliyoruz, akvaryumdaki canlı sayısı fazlaysa muhtemelen karma akvaryumlar sözkonusu.  Özellikle Orta Amerikan aynı türleri bir araya koyduğumuzda kavgalar meydana geliyor. Benim merak ettiğim bu türler doğada sürüler halinde mi, yoksa çiftler halinde mi yaşıyorlar?    

Sürü halinde balık beslemek inanın apayrı bi keyif. Her gün yep yeni şeyler gözlemliyorsunuz, çift beslemekten çok farklı. Gerçekten sürü piskolojisine uyumlu, akvaryumda beslenebilecek sert orta Amerikan türleri mevcut mu?
 
Saygılarımla
İşte Amerikan Rüyası
Red Texaslara yaklaşık 1 yıl baktım. Türkiye'ye 3 çift gelmişti, ve en renklileri bendeydi. Geldiklerinde 15 cm civarındaydı, rengi ve türü gayet belirgindi. Bence görsel olarak en güzel balıklardan biri.
Ama gördüğüm en agresif Amerikan türüydü. Eşini öldürdü, arkasından da kendisi öldü. ÖĞrendiğime göre diğer 2 çiftin sonu da aynı olmuş. Zaten bu başlıkta resimleri mevcut. Tekrar bulsam seve seve beslerim.
 
Saygılarımla
Altum Rio Negro 300 lt

Görüşünüze saygı duyuyorum ama bu tür beslenme konusunda gerçekten çok seçici. Her türlü yemi kabul etmiyor. Şayet bu nadide türü Türkiyede yaşatmak istiyorsak, oyunu kurallarına göre oynamamız gerekiyor. Ayrıca bahsettiğim balıklar 2-3 günlük chiclid yavruları. Bence larva, kurtçuk, böcek vs den bir farkı yok, sonuçta hepsi canlı. Ayrıca akvaryumlarımızdaki balıklarla, bitkilerle, yada tutturmaya çalıştığımız oranlarla doğayı taklit ediyoruz ve doğada da canlı yem var. Akvaryumda köpek balığı besliyorsam, yem olarak orkinosu bile veririm. Bence tartışılması gereken o köpek balığının yada küçük bir malawinin o akvaryumda olmasının yada olmamasının etiği.

Saygılarımla

Altum Rio Negro 300 lt

Ölçmedim ama 8-10 cm boyları 15-20 cm de yükseklikleri olduğunu düşünüyorum

İşte Amerikan Rüyası
Ümit,
 
Yer darlığından beraberler, yılanbaşlar başıma bela oldu. İlgilenen olursa her türlü kolaylığı yaparım, vermek için. Jaguarların da dikkatinizi çektiği gibi karnı çökük, yavruları var şu anda, pek yem yemiyorlar ve yavrularını korudukları için perişan haldeler. İşin açıkcası Cariba ve Altumlarla ilgilendiğimden onlara pek zaman ayıramıyorum. Senden geldikleri için de bir türlü elden çıkaramadım. İznin olursa ve ilgilenen arkadaş olursa kıymetini bilecek bir arkadaşa hediye etmek isterim. Tankı Serrasalmua çevirmek istiyorum. Normal koşullarda, jaglar gayet sağlıklı ve güzeller.
İşte Amerikan Rüyası
Arkadaşlar, Altumların son halini Amerikan chiclidleri tanıtımı bölümünde ekledim. MAkinayı elime almışken de Ümit'in (kendisi son hallerini merak ediyodu) yadigarı jagların bir iki resmini çektim.
İki dev yılanbaşla aynı tankta yaşıyorlar. Müthiş bi savaş var.
 


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.