ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Matt1
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Şubat 2009 20:19
Son Ziyaret:
18 Şubat 2020 22:52
Toplam Mesaj:
85 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Selim Güzel
Doğum Tarihi:
16 Temmuz 1990
Yaş:
33
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Selim T.

SON 10 MESAJI

Kaplumbağa Su Dışında Mı Uyumalı Suyun İçinde Mi
[QUOTE=Yaren Baran] teşekkürler bende akvaryum ısıtıcı adacık ve filtre alacaktım ama bi türlü kısmet olmadı banada başkası vermişti 4 senedir bakıyordu ve palmiyeli fanusta yaşıyordu banada bu yaz geldi sığmıyor diye plastik kaba koymuştum eşyalarını alana kadar idare edecek mecbur bu zamana kadar hep kış uykusuna yatmış mecbur bu kışta yatacak ama ondan sonra malzemeleri olacağı için yatırmam diye düşünüyorum tekrar teşekkür ederim[/QUOTE]
Yukarıda açıklamalar yapılmış okumadın mı? Kış uykusuna yatmazlar, yatsalar da esaret altında yeterli besin deposu yapamayacaklarından dolayı ölürler her türlü. Eziyet etme hayvana derhal ısıtıcı, filtre ve akvaryum edin, yoksa git doğru şekilde bakacak birilerine sahiplendirmeye çalış. Elinizde çocuk oyuncağı oldu bu hayvanlar yıllardır. Hala palmiyeli fanus diyor, gülsem mi ağlasam mı bilemedim.
Kaplumbağam Kabını Kazmaya Çalışıyor
[QUOTE=Yaren Baran] eski sahibine sordum kış uykusuna yatmak istediğinden yapıyormuş bi şeyler dedi yaptım uyutmak gerekti şu anda uyuyor[/QUOTE]
Doğal ortamları dışında kış uykusuna yatmazlar, yatarlarsa da yeterli besin deposu yapamayacaklarından ölürler. Siz en iyisi farklı sebepler aramak yerine hayvana uygun ortamı sağlamaya bakın.
Kurbağa Yumurtası Nasıl Yetiştirilir?
[QUOTE=BadWolf]

Malesef dediğiniz gibi evcil canlıların hiçbirisi doğada yaşayamayacak halde. Şu anda evimde pek çok canlı var, hepsi de zor durumlardan kurtardığım canlılar.
2 kedim var, biri zeka özürlü, ve sakar. Evde durduğu yerde kuyruk omurunu ve üst köpek dişlerinden birini kırmayı başardı, doğada ne yapardı hiç bilmiyorum..
Diğeri ise neredeyse her şeye karşı alerjik. Alerjik reaksiyonlarına patileri kor alevde yürümüş gibi yanıyor, dudakları, ağız içinde, dilinde ve boğazında apse benzeri iltihaplı yaralar çıkıyor. Devamlı kortizon vurdurup duruyoruz ki geçsin. Yaralar yüzünden yemeden içmeden kesiliyor, kaldı ki yemek konusunda da çok seçici, balık yemez, tiksinir. Tavuk eti beğenmez, ama kepekli ekmek, zeytin dedi mi çıldırır. O da doğada 1 hafta dahi dayanamaz.

Köpeğimi ise trajik bir durumdan kurtardık. Kendisi 6 aylık bir pitbull yavrusuydu o zamanlar. Yol kenarına bağlanmış, tinerciler tarafından kırık bira şişesi ile kafası kesilmeye çalışılırken bulundu.. Sahibinin öldüğünü ve sonrasında sokağa atıldığını düşünüyoruz. Geldiğinde zaten gel, otur gibi komutları biraz biliyordu ve yalnız kalmaya karşı belirgin bir fobisi vardı. Dibimizden ayrılmıyor ve ilk geldiği günlerde uykumuzda devamlı kalkarak bizi kontrol edip ölmediğimizden emin oluyordu.. O yüzden düşük bir ihtimal belki köpeğim doğal bi ortamda sağ kalabilir. Ancak ağır bir bunalım geçireceği kesin..

Bir ara bir koyun vardı, Shrek diye, kaçıp 7 yıl firar hayatı yaşamıştı. Bulunduğunda tüylerinden dolayı kıpırdayamaz haldeydi ve çok açtı.. Vahşi bir hayvanda böyle sıkıntılar yaşanmaz. Hayvanları evcilleştirerek iyi mi kötü mü yaptık hiç bilmiyorum, her açıdan bize muhtaçlar..

Kurbağaları bir süre evvel saldım, bacakları epey belirginleşmeye başlamıştı. Tanka ihtiyacım olduğundan daha fazla onları misafir edip gözlemleme şansım olmadı ne yazıkki..[/QUOTE]
Kurbağaları salmadan önce fotoğraf çekme fırsatınız oldu mu?
Canlı yemin muhafazası
Pirelerin tamamı öldü.
Balık yeminden dolayı mı yoksa güneşe koymadığım için mi acaba?
Matt12014-05-20 22:26:58
Canlı yemin muhafazası
Balık yemini yiyip bitirmişler çoktan, besleme yolunu buldum nihayet.
Canlı yemin muhafazası
Daha bulunabilir bir yem yok mu? Balıkların yemini toz haline getirip attım, belki yerler.
Canlı yemin muhafazası
Teşekkür ederim.
Dünden beri forumdan bu konuyla ilgili birkaç başlığa rastladım epey yardımcı oldu ama nasıl beslenecekleri konusunda şüphelerim var. Yaşadığım ev kuzey cepheye bakıyor yani güneş pek yansımıyor. Tam olarak nasıl besleyebilirim bunları?
Canlı yemin muhafazası
Merhaba,

Öncelikle konuyu nereye açacağımı bilemedim. Yeri yanlışsa, taşınabilir.

Şimdi Cichlidlerim için canlı yem (su piresi) aldım. Bunu uzun süre boyunca nasıl ve ne şekilde muhafaza edebilirim?
Bu balıkların türü nedir?
Merhaba,

En yukarıdaki balık sarı prenses onu biliyorum. En alttakine Akvaryumcu yunus dedi bu doğru mudur? Çünkü yunusların kafaları daha farklı bir yapıda diye biliyorum. Ortadaki hakkında ise hiçbir fikrim yok. Bu balıklar hakkında bilgi verirseniz sevinirim.


malavimi canli doguranlarmi
Malawiler ayrı bir güzel, gerek davranışları gerek görünümleri mükemmel.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.