ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cenkx
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Şubat 2009 12:11
Son Ziyaret:
21 Ekim 2012 21:21
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cenk odakan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cenk Oda

SON 4 MESAJI

45x30x30 akvaryum piyasada hazır var mı?
Mutlaka milimimiline tam olması gerekmiyor, 36cm.lik T8 floresana uygun boy (minimum 43-44 cm gerekir tahminen) ve 30 cm civarı en ve yükseklik arıyorum. Özel yapımda sadece tank biraz daha pahalıya gelse yine kafama yatacak ama işin içine armatür giriyor, DIY olayına girmek istemiyorum, hazır aydınlatmada da hem uyumluluk/estetik hem fiyat falan derken olay uzuyor :(
45x30x30 akvaryum piyasada hazır var mı?
Merhaba,
Bir kaç yerde ve online sitelerde 45x30x30 ebatlarında hazır akvaryum baktım ama göremedim, hazır akvaryumlarda ebatlar nedense eskiden beri genelde 45cm boya en fazla 25 cm en olarak var. İstanbul'da (tercihen Avrupa yakasında) 45x30x30 ebatlarında hazır akvaryum satılan yer var mı? Yoksa bu ebatlar için mutlaka özel sipariş mi vermeliyiz?
Yeni bitkili kurulum
[QUOTE=FTM_GL]Pes etme zamanı geldi .
 
Bir türlü engelleyemediğim yosun oluşumuyla daha fazla mücadele etmenin bir anlamı olmadığına karar verdim. Tankı bozuyorum.
 
Sonbaharda akvaryumda dahil herşey yenilenmiş olarak yeni bir başlangıç yapacağım inşallah. Eve teslim yapan akvaryumcular kimdir bunuda araştırıyorum şu sıralar.
 
Kesinlikle tat vermiyor bana artık uğraşmak, çabalamak. Sonbahara kadar akvaryumsuz durmak şu an için sanırım en mantıklı olan fikir.
 
Yalnız ufak bir sorun var. Elimdeki bitkileri ne yapacağım? En azından kök olarak da olsa elimde kalsınlar istiyorum. Sonbahara kadar nasıl muhafaza edeceğim? Ki sanırım buna imkan yok.
 
 
O
 
[/QUOTE]

Yapmayınnn! yada tamam yapın, bozun tankı ama edinilen tecrübelerle beraber sakin sabırlı rahat bir başlangıç için, sizin için bir köşe de duran "nasılsa sonbahar da bomba gibi döneceğim, arada bu da kenarda boş durmasında için de su ve iki üç kök bitki olsun diye kendi kendine takılan beş parça cam" dediğiniz yer işgal etmesine katlandığınız eşya olsun... Önce bir görün "olmadı bozdum, pek bir beklentim yok ama hiç olmazsa sonbahardaki başlangıca hazır olsun diye boş da bırakmadım" dediğiniz akvaryumunuz için açılan "beyaz sayfa"ya ne kadar dolu, ne kadar çok kişinin yararlanacağı öneriler gelecekDil%20Çikarma 
Zemin Bitkisi
Taban bitkisi olarak glosso veya Hemianthus için yüksek ışık gerekecektir, bu türler gelişip yayılarak yeterli besin tüketimini yapmaya başlayıncaya kadar daha sonra çıkarabileceğiniz ikinci bir tür bitkiden faydalanmanız yosun problemini azaltabilmek için iyi olur diye düşünüyorum. Bir de gördüğüm kadarıyla moss çeşitleri ile az tür az bakım mantıklı kurulumlar çok güzel olabiliyor. Selamlar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.