ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
livebox
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Aralık 2005 17:47
Son Ziyaret:
19 Ağustos 2018 23:32
Toplam Mesaj:
335 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mikail bozkurt
Doğum Tarihi:
26 Ağustos 1991
Yaş:
32
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mikail
Bozkurt
80x30x40:Sajica çiftim,1 cuce vatoz,sae,ballon molly.(bitkili). .
100x40x55, 2 adet yavru mbuna zebra 3 cm ,1 14 cm vatoz, 3 azur.

SON 10 MESAJI

BAŞLANGIÇ
Bende ciklet turu baliklari tavsiye ederim daha zevkli oluyor 
Dış Filtre Tavsiye?
Bende hydror var cok guclu bir dis filtre ama cok ses yapiyo
 uyuyamiyorum nerdeyse, ama iyiligi debi oyle kolay kolay dusmuyo nekdar pis oldugunun onemi yok filtrenin, yanliz bir kotulugu daha gordu ise bakarak _çok guç tuketiyor. 

Benii dinliyorsaniz eheimdan sasmayin pismanim gitim hydor aldim, hep eheim pahansindim baska marka alduim ucuz die ama hep ses sorunu yasadim.
Su degisimi
Baliklarimin boylari oscarlar  25 cm gelir

Red flower horn da erkek 22 diside 16 cm gelir birtanede 12 cm lik azur cichlid var.


Filtrelemede birtane hydror  3 dis filtre var 900 lt h kapesiteli. 

Onceki akvaryumumdada su degistirmezdim onda yaliniz sump vardi ama sadece elyaf vardi elyaf degistirirdim herhafta.

Yaliniz akvaryuma sik mudaheleden kaçinilmali. 

Yani insan eli suya deydimi suyu bozuyor insan elinin deymemesi gerek.
Su degisimi
Herkese iyi gunler arkadaslar ben son 2 senedir su degisimi yaptigimi hatirlamiyorum yaptisamda nadiren,


Hatta 6 ay tuzlu su yaptim ve ic su degisimi yapmadim tek yaptigim eksilen suyu eklemek oldu sonra tuzlu su dan hoslanmadigimdan biraktim


Suan tatlisu akvaryumum var 1 cift osvar  1 cifte red flowerhorn bakiyorum 300 litre de. inanin ic su degistirmiyorum sadece ekliyorum filreyi temizliyorum baliklarim cok saglikli tek yaptigim yeteri kadar yemleme asiriya kaçmamak suretiyle birde elimi akvaryuma ic sokmuyorum bu cok onemli.

Ps
A anliyorum yani ps su iyice oturmaya kirlenmeye baslayinca çalismaya basliyor demek çunku su anda ic bi toplama yok kopuk o kutuya kadar ulasmiyor en fazla 1 cm yukseliyor ps nin icinde kopuk, neyse beklicez artik :d bende iste nitrat patlamasindan korkuyorum ama iste gorecez nolacak, gelismeleri aktaracagim.
Ps
Serkan bey demek istedigimi anlamadiniz ben deniz baliklarini çok hassas bilirdim çunku okugum makalelerde en az 2 hafta  akvaryum canli kayalarla donmeliymis ben mecbur oldugumdan  22 derecelik suya akvaryumda sadece bir gundur donuyodu oda ic bisey yok tuz karismasi icin açikti pompa yani icbi dongu yok direk  20 tane karides birtane kestane birsurude balik kodum ama bisey olmadi bunu demek istiyorum,

bu arada ps dek isuyu  test ettim 0 cikti nitrit nitrat yani bosa çalisiyo galiba.
Ps
Serkan bey gayet iyi açiklayici yazmisiniz tessekurler,

Simdi gidip test yapacagim egerki suda no2 no3 yuksek cikiyorsa çalisiyor demektir deilmi? ama zaten ps i mecbur degistirmem gerekecek cunku akvaryumum hagen osaka 260 260 litre iyibir ps sart galiba, ama ben aslinda ps seçme sansim olmadi çunku ben internette ilan gorup aldim 60 kg tas ala balikli ne ps pompa icindeydi fiyatida i oldugundan hemen almak zorunda kaldim , akvaryuma suyu doldurali  1 gun olmustu hemen psyi takip baliklari az bekletikten sonra koydum 1 hafta oldu baliklar hala yasiyo anlamis degilim, çok sagliklilar tabiki simdilik nitrat amonyak patlamasi olmazsa onun icin yarin aktif karbon ekliyecegim nitratida emiyo ayni zamanda, kalite bir karbon. 

Ps nin oo selale gibi akan yerine su sisesini kesip bir vantuzla yapistirip icine elyaf koydum iki gune bir yenisini koyuyorum suyum cam gibi.

Baliklarda palyaço pufffer yaprak balik bir de  dori die bildigim turkiyede ne diyorlar bilmiyorum mavi kuyrugu sari ondan oldukçada hassasmis ama olmediler. oldukçada istahlilar.
Ps
Tamam anliyorum ozaman iyibir tane alayim bunla az idare edeyim bouble magus  150 veya 155 almayi dusunuyorum.
Ps
Herkese ii aksamlar arkadaslar bende bi ps var aquarium system markali seaclon 100 adi uzerinde newjet 1000 lh pompa var yanliz sorum bu ps nin icinde kopuk olusmasi gerekli deilmi toplama kabina dogru benikinde hemen patliyo fazla çogalamiyo yani kopuk yukselmiyor ama kab 1 cm yi geçkin sari suyla dolmus.
 
 
Youtubede goruyorum ps leri resmen deterjan gibi kouk oluyusuyo toplama kabinin hortumunda benikinde hemen patliyo yukselmiyo onun merak ediyorum normalmi dandik bi ps oldugundanmi nedir?
akvaryumumun suyu...
Boyut,filtreleme,sistemi,beslenilen baliklar,yem turu tipi, kaya,kum tipi,mango koku varmi yokmu bu gibi sorulara cevap vermeseniz sundandir dememiz çok guç.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.