ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
CEMAL
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Mart 2009 18:05
Son Ziyaret:
25 Eylül 2010 00:49
Toplam Mesaj:
64 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cemal kılınç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Içel
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

CEMAL KILINÇ

SON 10 MESAJI

Aqua macro 350p problem
Tabiki koyarım ama suan maalesef bilgisaarim bozuk telefondan giriyorum.aksama büyük ihtimalle yapılmış olur o zaman koyarım fotograf.
Aqua macro 350p problem

13 cm yok ama 10 cm suyun altında ancak hala verimli bir toplama yaptiraniyorum ya.
Aqua macro 350p problem
Emre bey su seviyesi zaten sabit sumphu tasirmali yaptıgım için su seviyesi hep aynı.ancak motorun suya kaç cm batması gerekiyor onu bilmiyorum.şimdi ps 2. El aldığım arkadasın sumphtaki su seviyesi bnimkinden daha yüksek yani motorun hortumunu ona göre kesmiş benim ne yapmam gerekiyor?
Aqua macro 350p problem
Arkadaslar bende yeni sayilabilcek bir süre önce katıldım deniz akvaryumu hobisine.cogu şeyi hallettim ancak suan büyük bir problemim var.protein skimmerim aqua macro 350p.daha önce hiç çalışan bir ps görmediğim için bir türlü verimli toplama yaptiramiyorum. :( bazen çok güzel topluyor bazen köpükler sonuyor.bu ps nin ayarını bana yaptirabilcek yada nasıl yapicagma nelere dikkat etmem gerektiğine yardımcı olabilcek kimse varmi?
yeni bir tür mü acaba?
Şimdi daha da büyüdü gerçekten çok hoş bir canlı bu ya :)
bulanıklık sorunu
http://www.akvaryum.com/Forum/delirten_bulaniklik_k313596.asp Arkadaşım benimde başıma böyle bir olay gelmişti istersen linki bir oku ben hallettim çünkü aşama aşama herşey var.Benimde başlık delirten bulanıklık tı :)
100 Lt deniz akvaryumu kurulumu
Peki ali beyin de dediği gibi 15 cm üstten kesmem yeterli olacakmıdır? Yada ben şöyle düşünmüştüm hiç kısaltmayıp anemon yada diğer canlıları ışığa yakın yani üstlere konumlandırırım .Siz ne dersiniz aceba bi problem yaratırmı?Tabiki anemon suz ve mercansız olmaz :) Benim demek istediğim bakımı çok zor ve çok tecrübe isteyen ( mesela şırıngayla beslenen türler varmış sanırsam ) canlıları şimdilik düşünmüyorum.Zaten 0,6 tonluk bitkili bir tankım var ancak bu apayrı bir dünya olduğu için basit sorular soruyor olabilirim.Kusuruma bakmayın.Birşey daha sormak istiyorum hep aklıma takılıyor.Diyelimki herşeyi hallettik tuz meselesini nasıl hallediyoruz?
1.ilk su hazırlarken nasıl hazırlanıyor
2.canlı kayaları nasıl muhafaza ediliyor.Yani sonuçta kısa da olsa bir mühdet su dışında kalıyor.Canlı kayanın su dışında kalmasının bir etkisi olurmu?
3.kayaların üstüne anemon vb. canlılar nasıl konumlandırılıyor.
Gerçi bunlar sonraki işler ancak biraz programlı ve meraklı birisiyim :)Oldu bittiye getirmek istemiyorum.Yavaş ancak siz tecrübeli arkadaşlarında fikirlerinden yararlanarak emin adımlarla ilerlemek istiyorum.,
4.Işıklandırma mevzusuna gelirsek bir yerde çok fazla büyük olmayan akvaryumlarda bildiğmiz florasan kullanılabilceğini okumuştum.Doğrumudur?Işık şiddetini neye göre hesaplıyoruz?
Salyangozun Türü?
Teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgi için. Ben de arkadakileri biliyorum da, dediğiniz gibi önde ortada duran ve siyah üstüne beyaz benekli ve işin ilginç tarafı resmi büyütüp bakınca anlaşılıyor ki, içi yani et kısmı da kahverengi benekli. Ben ramshorn sanmaktaydım. Teşekkürler aydınlattığınız için. Ancak akvaryumuma nerden gelmiş olabilir ki? Bende böyle bir cins yok. Yani hiç olmadı. Geçenlerde apple snailin üstünde gördüm, o zaman küçüktü ot filan zannetmiştim. Bu kareyi yakalamadan önce baktım ki hareket ediyor.nikon_2010-01-31 13:54:58
100 Lt deniz akvaryumu kurulumu
Yani açıkcası 55h olan bir akvaryuma ne kadar ışık gerekmekte bilmemekteyim.Ancak ışığa gelene kadar bir çok tamamlamam gereken şey var.Mesela 100lt ye uygun bir ps söylermisiniz? Başka birşey daha sormak istiyorum.Akvaryum çok fazla büyük deil sumpsuz bu iş hallolmazmı? Olursa diğer seçenek nedir?
100 Lt deniz akvaryumu kurulumu
Arkadaşlar elimde 45*45*55h  cam kalınlığı 0,5mm olan bir akvaryum var.Bunu deniz akvaryumu olarak değerlendirmek istiyorum.Almam gerekenler ps,dalga motoru,kafa motoru ve sump yapcam .Bana önerebilceğniz 100 litreye uygun makineler varmıdır?Yardımcı olursanız sevinirim 0.6 tonluk bitkili tankım var ama deniz akvaryumu sevdamı bir türlü bastıramadım.Açıkcası cesaret edemedim çok fazla bilgi,deneyim ve tecrübe isteyen bir iş.Tatlı su ve bitkili akvaryumdan apayrı bir dünya.Akvaryum aşşağıdakidir.Şu an bitki ve diğer canlılar için karantina olarak boşta durmakta.Işıklandırma için ne gerekmekte?Tam olarak yapmak istediğim low tech bi nano.Canlı yükü ve ilk tecrübe açısından çok fazla canlı düşünmüyorum.Belki bir iki karides ve palyaço.Elimde olanları ve yapmak istediğim şeyi tam olarak belirttim zannedersem.Yavaş yavaş bi ucundan başlamak istiyorum.Şimdi yardımcı olucak arkadaşlar varsa çok sevinirim.
SAYGILAR



SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.