ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Montage
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Mart 2009 00:18
Son Ziyaret:
26 Aralık 2011 13:14
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erhan Sapaner
Doğum Tarihi:
05 Aralık 1985
Yaş:
38
İl:
Samsun
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erhan Sapaner

SON 10 MESAJI

Metilen Mavisi İle Tedavi Sorunum var

Hasta balığınızı diğer sağlıklı balıklarınızdan ayırarak başka tank da; karantina tankı veya kovasında tedavi etmeniz daha sağlıklı olacaktır, çünkü metilen tankınızdaki  yararlı bakterilerinde yaşamasını engellemektedir. (Filtre süngerleride bakteri oluşumunda rol oynar.)

Japon balıklarım yumurta döküyor.
[QUOTE=Zafer_16] Merhabalar öncelikle tebrik ederim.Eğer üretim düşünürseniz küçük bir akv almanız pek işinizi görmez.Doğal yolla üretmekten ziyade sağdırma yöntemini kullanırsanız yavru almanız daha kolay olacaktır.Bir arkadaşım yıllardır sağdırma yöntemiyle yavru almakta ondan edindiğim tecrübelerle size bikaç öneride bulunacak olursam eğer.Öncelikle min 150 lt  bi bir akv ve sistemi oturmuş bi suya balıklarınızı sağdırabilirsiniz.Altın kural bir dişinin yumurtalarına karşılık iki erkeğin spermleri ancak yeterli olmakta.Sağdırma işleminden sonra suyunuz oldukça bulanacaktır bu normal bişey bir hacva taşı ekleyip metilenide kullandıktan sonra geriye yumurtaların canlanmasını beklemek kalıyo :) [/QUOTE]

75litre'den büyük bir akvaryumu koyacak yerim mağlesef yok. Yemleme kısmına da takıldım, belli bir dönemde canlı yem verilmesi gerektiğini okudum, çevremdeki akvaryumculardan canlı yem temin edebilirmiyim araştıracağım.  Teşekkürler.
Japon balıklarım yumurta döküyor.
[QUOTE=DUM4N]http://www.akvaryum.com/makale.asp?id=17&alt_kat=934
burda üretme konusunda detaylı bilgi bulabilirsiniz bide balılarınzı görsek
[/QUOTE]

Teşekkürler, pek kolay gözükmüyor doğrusu..

Beyaz olan erkek, en üstteki sarı japon ve en alt köşedeki siyah teleskopda dişi, üst iki resimdeki yumurtaları sarı japon bu sabah verdi. Yumurtaları belli zamanlarda farkediyorum, fakat müdahale edemiyorum ne yazıkki.

Japon balıklarım yumurta döküyor.
100 litrelik akvaryumumda, saatlerce balık kovalamaları sonucunda yumurtalar görmeye başladım, çok şaşırdım, ilk kez yumurta veriyor japonlarım, yavrular için deneyimim ve envarterim olmadığından birşey yapamadım, diğer japonlarımda yumurtaları afiyetle yediler mağlesef.. Sizce yavru üretmeye uğraşmalımıyım yavruları büyütebilirmiyim, yavrular için ufak bir akvaryum almak gibi bir düşüncem var.. Teşekkürler..


Mango hakkında
Mango kökünün suya salınım yapması doğaldır, zamanla geçecektir, o büyüklükteki bir akvaryumda sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.  Kaynatıp, kökü bir kaç gün suda beklettikten sonra koymak salınımı azaltacaktır. 
evinizde rutbet oluyormu ?
Yaşadığınız yerin havası kuru ise olabilir. Benim yaşadığım yerde nem %70' den aşağı kolay kolay düşmüyor..

Düzenleme: İmla.
Montage2010-12-04 12:51:37
Bir Akşam Dış Filitre Kurdum Ertesi Sabah Bütün Balıklar Öldü,Neden?
Çok geçmiş olsun Ahmet bey, gerçekten çok üzücü bir durum. Çok minik gözden kaçan detaylar balıkların ölümlerine sebebiyet verebiliyor mağlesef. Arkadaşınızın alvaryumunda filtrenizi denememeniz gerekirdi diye düşünüyorum, ben yan yana iki akvaryumum olduğu halde birinde kullandığım kepçeyi diğerinde kullanmıyorum. Bir ihtimal, arkadaşınızdan aldığınız filtreyi kendi akvarymunuza iyi bir şekilde temizlemeden kurduysanız, arkadaşınızın akvaryumunda bulunan bir madde (çözelti) balıklarınızı zehirlemiş olabilir.
Suyum çok bulanık
Kullandığınız iç filtre akvaryumunuz için yeterli olmayabilir, filtrenin klavuzunda kaç litre için olduğu, saatte kaç litre su çevirdiği yazar ve filtreyi gece gündüz sürekli açık tutmalısınız..
Suyum çok bulanık
Dış filtre kullanmalısınız. 
ışıklandırma gündüz mü olmalı akşam mı?
Ben doğayı örnek alarak, aydınlatmayı 12 saat açık tutmaktayım. (misal; sabah altıdan, akşam altıya kadar) Su bitkileri de fotosentez yaptığından karanlığı ve aydınlığı etkili biçimde sağlamak önemlidir. Sadece iç filtre kullanıyor iseniz, iç filtrenin sürekli açık kalması gerekmektedir, hava akışını kesince akvaryum yüzeyinde yeterli dalgalanmanın oluştuğunu düşünüyorsanız hava akışını kesmenizde problem olacağını düşünmüyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.