ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AlperAlsan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Mart 2009 12:39
Son Ziyaret:
07 Nisan 2009 00:21
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alper Alşan
Doğum Tarihi:
19 Mayıs 1987
Yaş:
37
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alper Alşan

SON 8 MESAJI

Neonlar Lepistes yavrularını yerler mi?

Akvaryumdan aldıgım suyla yeni aquatan koydugum suyu birleştirip koydum. pipo filtre nasıl calişiyor hava motoru ile mi?

Neonlar Lepistes yavrularını yerler mi?
Tül yavruluğun delikleri çok büyük. İçinede 1 tutam bol ufak yapraklı bitki koydum ve hamile 1 tane daha lepistesim var. yeni bir 30 litrelik akvaryum kurdum hemen suyunu ayarladım ufak kafamotorum vardı onuda koydum. buldugum yavruları ona koymayı düsünüyorum acaba su değişimi kötü etkiler mi?
Neonlar Lepistes yavrularını yerler mi?
Sevindirici haber , dış filtrenin içinden bir tane yavru çıkardım. hemen akvaryumdan aldığım suyla bardağın içine koydum. Ne yapmalıyım bundan sonra? tül yavrluğun içine koyarsam kaçarmı yada diğer lepistes yermi?
Neonlar Lepistes yavrularını yerler mi?
Çok teşekkürler Emrah Bey, hemen aldım tül kafese, umarım hayatta kalan olmuştur en azından 2-3 tane . İlginiz için teşekkürler..
Neonlar Lepistes yavrularını yerler mi?
1 tane kardinal neon var birde 5 tane de normal neon var.. Ama akvaryumum çok büyük ve sık bitkilendirmiş suyun yüzeyine kadar uzamış bitkiler ve kütüklerin içinde delirle ve magralar mevcut. 20 tane doğursa 1 tanesi bilemi kurtulmaz ? :( ilgilendiğin teşekkür ederim bu arada. AlperAlsan2009-03-31 17:31:03
Neonlar Lepistes yavrularını yerler mi?
Merhabalar, Bugün eve geldiğim de hamile olan bir lepistesimin karnı inmişti, hemen doğurduğunu düşündüm fakat akvaryumu nekadar incelesemde birtane yavru bulamadım, acaba kütüklerin arkalarına yada bitkilerin içlerine girmişler midir? diye düşündüm sonra neon sürülerinin içinde karınları şişmiş 2-3 tane balık farkettim. Acaba diyorum neonlar yavru lepistesleri yemiş olabilir mi? Son kalan hamile lepistesi tülkafesin içinemi soksam?
Akvaryumdaki sorun nedir?

Yukarı da belirtiğim sorunumun üzerine akvaryumum da bulunan ve sebebini anlayamadığım beyaz noktaları sizlerle paylaşmak istiyorum. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Tekrar dan tesekkürler

Akvaryumdaki sorun nedir?
Merahabalar herkeze, Öncelikle foruma yeni üye oldum. Kendimden bahsetmek gerekirse 22 yasindayim , üniversite öğrencisiyim, 4 aydan fazladır akvaryumla uğraşmaktayım. Forumu üye olmadan sıklıkla takip etmekteydim lakin  soru sormak hic ihtiyacım olmamisti. Fakat forumdaki tecrübeli arkadasların sorunuma derman olabileceğine inandım. Lafı uzatmadan içimi kanatan problemimi sizlerle paylaşayım.
 
100x40x35(d) ebatlarına sahip bol bitkili bir akvaryumum var. Ehiem 2317 dış filtre kullaniyorum , karbondioksit tüplü sistemim mevcut, 5 adet bitki florsanım ve ek olarak akvaryumun içinde 200w termostatlı ısıtıcı ve 1 adet kafa motorum bulunmaktadır. Düzenli besleme, Düzenli aydınlatma (8 saat), 10 günde bir %30 luk su değişimi ve son olarakta bitkiler için düzenli gübreleme.Su sıcaklığım 25.5 derecede sabitlenmiştir.
 
Akvaryumun içinde yaşayanlara gelirsek: 100ün üzerinde türlü bitki ve büyümelerinin önüne geçemiyorum çok sağlıklılar, 5 adet Crossocheilus siamensis, 1 adet panda çöpçü, 1 adet kardinal neon, 3 adet kiraz karides,2 adet leopar desenli salyangoz ve 2 adet otocinclus affinis vatoz bulunmaktadır. Bu yazdığım canlılar akvaryumun kurlumundan 1 ay sonra eklendiğinden beri herhangi bir problem yaşamayıp, akvaryumun içinde yaptiğim hatalar ve hastalıklardan sağlam cıkmayı başarabilmişlerdir(beyaz benek, ağızfungusu ve yanlış su değişimleri...) Tecrübesizliğim verdiği hataların neticesinde Akvaryumum da 1 adet halfmoon-betta , ve son olarakta ağzına kadar dolu hamile bir ari ırk (turuncu renkteydi -ismine tam olarak bilmiyorum- geçen gece kaybettim kendisini) lepistesimi kaybettim.
 
Belki bu yaşadıklarım binlerce kez herkesin başına gelmiştir fakat benim anlayamadığım konu Lepistesim ve Bettamın ağzında beyazımsı bir tabaka sanki heryeri uç olmuşta ağzını açıp kapayamıyorlardı. Bu iki balığım da 1 gün icersinde bu hale gelmesi ve aniden ertesi gün ölmeleri. Hastalığı görene kadar balıklarım çok sağlıklı ve iştahlılardı. Eğer akvaryumda genel bir hata yapsaydım diğer canlılara da bulaşır ve etkilerdi diye düşünüyorum ve nerde ne yanlış yaptığımı bilemiyorum. Derdime derman olabilirseniz çok sevinrim.
 
Saygılar Sevgiler.
 
 
 
 
 
 
 
AlperAlsan2009-03-26 13:23:11

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.