ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ChallengerMan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Nisan 2009 13:51
Son Ziyaret:
01 Kasım 2009 02:06
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
dinçer aslan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Dinçer Aslan

SON 10 MESAJI

CHALLENGER Hakkında Herşey! 170*50*60
alabalık yeminde bioaqua kullanabilirsiniz. benim hep kullandığım markadır.
 
bir günlük boşluğu farkettiyeseniz karidesten sonra verdim. çünkü karidesi sindirmesi yem kadar kolay değildir 2gün üst üste verince ertesi günde onları tok tuttacaktır. zaten ertesi gün yem versenizde karınları tok olduğundan yemle pek ilgilenmeyeceklerdir.
 
Vitamin olarak sera fishtamin öneriyorum çünkü hem balıklarınıza vitanim veriyorsunuz hemde stres azaltıcı özelliğide mevcut.
 
su bulanıklığı ise normaldir. akvaryumunuz daha yeni, biyolojik dengeniz oturmamıştır, takviye için Sera Toxivec öneriyorum suyu kirleten amonyak, nitrit, klor ve kloramini yok eder.
 
 
 
CHALLENGER Hakkında Herşey! 170*50*60

ömer bey yem programızı geçen gün beraber yapmıştık ama karides menumüze dahil olacaksa tekrar düzenleme yapalım. yukarıdaki listenizdeki yemlerin çoğunu kullanmadım onun için kendi kullandığım yemleri önerebilirim ancak.

bu proramda hergün birkere (karınları doyana kadar) aynı saatte vermelisiniz.
 
1 nci gün vipachips (yutamıyorlarsa kırıp verebilirsiniz. A,B,C,D,E vitaminleri içerir)
2 nci gün alabalık yemi (bunun yanında vitamin takviyesi yapabilirsiniz)
3 ncü gün karides (akvaryum içinde yenmemiş karides varsa hemen çıkarmalısınız)
4 ncü gün karides (akvaryum içinde yenmemiş karides varsa hemen çıkarmalısınız)
5 nci gün yem vermeyin
6 ncı gün alabalık yemi (bunun yanında vitamin takviyesi yapabilirsiniz)
7 nci gün alabalık yemi
 
ışık olayında ise ben başarılı oldum sizde deneyin derim
CHALLENGER Hakkında Herşey! 170*50*60
[QUOTE=Ömer ÖZKURT] [QUOTE=ChallengerMan]Karides i dondurulmuş alıyorsunuz. onlar zaten soyulmuş ve temiz oluyor. sonra iyice haşlıyorsunuz ve soğuduktan sonra veriyorsunuz.
 
Ben boyutların farklı olmasına katılmıyorum. benim 3 Challengerımın boyuda 28 cm milim oynamıyor :) Düzenli ve doğru beslemekle alakalı, birde ağır bir hastalık geçirmediğinede bağlı.
 
bunlara ilave olarak  canlı yeme alıştırmadığınız ve aç bırakmadığınız sürece kendinden küçük balıklarla ilgilenmezler.
[/QUOTE]

Dondurulmuş değilde taze alma taraftarıyım besin değerleri açısından.

Dinçer Bey asıl sorun zaten 40 cm lerden sonra oluyormuş bu saldırganlıkta artış şuan balıklarınız daha yavru.

Ve bende daha 3-4 gün olmasına rağmen uyanık olan çok yem yiyen yavru 1,5 kat fark attı bile.
Peki ben bunu nasıl engelleyeceğim?Siz aynı büyümeleri için ne yaptınız?
[/QUOTE]
 
karides konusunda haklısınız besin değeri tazesinde çok daha yüksek, uğraşacağım diyorsanız yapın tabi:)
 
yavruyken boyları hep değişir küçük kalan ilerde ötekileri yakalar merak etmeyin. şu an suyunuza bazıları alışamadı daha alıştıktan sonra hepsi yem için birbirine girerler. size yolladığım videoda farkındaysanız üçüde aynı boyda. ilk aldığımda sizdeki gibi boy farkı çok oldu.
 
boyları aynı tutmak için herşeyden önce düzenli beslemek diyorum, durumu düzeltemezseniz; stres azaltıcı ilaçlar (adı aklımda değil) ve vitamin takviyesinde  bulunabilirsiniz.
 
Benim balıklarım daha 40 cm ye gelmedi ama bu kadar korkak bir balığın bu derece saldırganlaşabileceğine şaşıyorum, bekleyip göreceğiz diyelim:)
CHALLENGER Hakkında Herşey! 170*50*60
Karides i dondurulmuş alıyorsunuz. onlar zaten soyulmuş ve temiz oluyor. sonra iyice haşlıyorsunuz ve soğuduktan sonra veriyorsunuz.
 
Ben boyutların farklı olmasına katılmıyorum. benim 3 Challengerımın boyuda 28 cm milim oynamıyor :) Düzenli ve doğru beslemekle alakalı, birde ağır bir hastalık geçirmediğinede bağlı.
 
bunlara ilave olarak  canlı yeme alıştırmadığınız ve aç bırakmadığınız sürece kendinden küçük balıklarla ilgilenmezler.
ChallengerMan2009-04-20 21:42:49
CHALLENGER Hakkında Herşey! 170*50*60

Ben şu anda ışık rahatlıkla açabiliyorum Challengerlarım hiç rahatsız olmuyor ama balıklarım yavruyken çok rahatsız oluyorlardı. bende ışığın önüne mavi gramafon kağıdı koymuştum aralarınıda ufak ufak kesmiştim. Ancak böyle engel olabilmiştim streslerine. Onun dışında herhangi birbaşka ışık kullanmadım hiç.

CHALLENGER Hakkında Herşey! 170*50*60
[QUOTE=Ömer ÖZKURT] [QUOTE=Ömer ÖZKURT]dana yüreği hakkında ne diyorsunuz forumda bir iki konuda baktımda zararlı diyor?

Sera etcil dip yemi
Tetra etcil dip yemi
Siyah ciğer
Tubifex worms (dondurulmuş kan kurdu)
Küçük deniz balıkları yada parçaları ,küçük göl balığı parçaları
akvaryumculardan temin eebilirsem hastalık harici ölmüş balık
New life specturum un Jumbo fish formula yemi
nls
vipochips
bits
karides
metilen mavisinde dezenfekte edilmiş toprak solucanı
iribaş diye tabir ettiğimiz kurbağa yavruları bulabilirsem tabi :)
taavuk göğsü
hindi ciğeri
alabalık yemi


bunlar dan bir harman yapıp aralarından seçip sistem kuracağım ekleyeceğiniz yemler   ve yemleme sisteminiz var mı?

[/QUOTE]

Bunlara ek olarak ne önerirsiniz.

Birde bunu buldum

Otto Premium Bottom Fish Blend

Nasıl bir yem sistemi kurayım hangilerini tercih edeyim?
Birde şu anda balıklar 2 gün oluyor halen ymi reddediyorlar,KUSUYORLAR verdiğim yemler de dipte birikti kaldı onları temizlememe gerek var mı yoksa hiç ellemiyimmi daha da strese girmesinler.

ıŞIK KONUSUNDADA YARDIMINIZI BEKLİYORUM AÇMAYIP RAHATSIZ ETMESEMMİ YOKSA BİR KONU DA DAHA OKUDUM SÜREKLİ UZUN SÜRELİ AÇINCA ALIŞIYORLARMI?
[/QUOTE]
 
Otto Premium Bottom Fish Blend' den uzak durun ucuz diye 5 kutu birden aldım 3 gün sonra geri götürmek zorunda kaldım. Callengerlarım bu yemi yemesine yediler ama 1 saat sonra hepsini kustular.
 
yemleri kusuyorlar demişsiniz ne yem veriyorsunuz şu anda? dipte yem kalmasın suyu kirletir hemde su değerleriniz değişir, su değerleri değişirse balıklarınız daha çok strese girer.
 
 
ChallengerMan2009-04-19 22:33:21
Astronot ve Melek
Astranot belirtmiş olduğunuz iki türlede yaşamaz. Daha doğrusu astranot onları yaşatmaz:)
CHALLENGER Hakkında Herşey! 170*50*60
- 1 haftada çok erken :) karbon 1 ay durabilir sonra çıkarabilirsiniz,
 
- su sıcaklığı: 27-28 derece olmalı
 
- yemlenme: günde bir kere yem vermelisiniz, miktarına gelince verdiğiniz yemi bitirene kadar diyebilirim. zaten ilk yem verdiniğinizde çıldırırlar daha sonraları verdiniğinizde daha ilgisiz davranırlar. İlgisiz davrandıklarında doymuşlardır demektir ama genede tek tük yerler oda aç gözlülük diyelim :)
 
edit.......
 
fotoğrafını çekemedim videosunu çektim:) videoyu aşağıdaki linkten indirebilirsin..yeni yem verdiğim için su biraz kirli.
 
http://rapidshare.com/files/221331336/callenger.rar.html
ChallengerMan2009-04-14 21:33:10
CHALLENGER Hakkında Herşey! 170*50*60
ben teşekkür ederim ömer bey

- Benim tankım 530 litre.
- Sizin akvaryumunuzda 10 tane Challenger beslemeniz imkansız, çok çabuk büyürler. Bazıları Challenger alırken şöyle düşünüyorlar "ben 10-15 tane alayım nasıl olsa 5 tane filan kalır " böyle birşey söz konusu değil. Challenger çok sağlam bir balıktır kolay kolay hastalanmaz.
- Benim Challengerlarımın boyu 4 ayda 28 cm e ulaştı. Nasıl yaptım derseniz. herşeyden önce yukarıda yazdığım miktarlardaki gibi düzenli beslenme sistemini hiç bozmadım yavruykende büyüdüklerindede aynı (Yavruyken haşlanmış karides verebilirsiniz ama küçük doğramanız lazım). Vitamin takviyelerinde bulundum. Canlı yem kesinlikle vermedim tavsiyede etmiyorum. Çünkü canlı yem yiyen balıklar akvaryum ortamında çok çabuk hastalanıyorlar.

-Dış Filitreniz çok ideal ama size önemli bir tavsiye; kullanmış olduğunuz model filitre için karbon olarak mutlaka "eheim karbon" kullanın. Challenger gibi yağlı balığa rağmen suyu pırıl pırıl yapıyor.

- iç filitre kullanmanıza hiç gerek yok.  ama imkanınız varsa ikinci bir dış filitre koymanız iyi olur çift taraflı koyduğunuzda çok güzel bir akıntı oluşuyor ve dip tertemiz kalıyor. buna artı olarak bir filitreyi temizlerken diğer filitre eski olduğu için biyolojik dengenizde hiç bozulmamış oluyor. Buda balıklar ve akvaryum için mükemmel oluyor.

- Dana yüreği ve tavuk kesinlikle vermeyiniz sıcak kanlı havyan besinleri Challengerlarda sindirim sorunu ve aşırı yağ problemine yol açabilir. örnek olarak arkadaşımın başına gelen olayı anlatayım... Challengerlarımızın aynı gün aldık. arkadaşım her zaman tavuk, ciğer, hamsi, canlı yem kullandı, ilk başlarda arkadaşın challengerları benimkilerin iki katı büyüdüler ama sonra hepsi sindirim sorunu çekmeye başladılar 15 gün yem yemediler, yüzgeçler çürüdü vs.. ne ilaçlar ne tedaviler, neyseki ölmediler hala yaşıyorlar ama boyları 4 ayda hala 15 cm Tebessüm ve balıkların çektiği çilede cabası.

Son olarak bu balığı beslemek çok özel ama unutmayınki ileride büyüdüklerinde mutlaka daha büyük bir tank düşünmelisiniz.


CHALLENGER Hakkında Herşey! 170*50*60
3 adet 28 cm Challenger sahibi birisi olarak ilk defa bu forumda yorum yazıyorum Tebessüm

10 yıldır bir çok balık besledim. Challenger bakımından aldığım zevki hiçbir balıktan alamadım. Müthiş bir balık.

Size bir kaç bilgi vermek isterim;

- Zeminde kesinlikle dekor koymayın.
- Işık sevmezler
- Sağlıklı beslenme Challenger için çok önemlidir, Ben hiç canlı yem vermedim kendi besleme şeklim  (haftada 3 gün alabalık yemi, 1 gün sera vipanchips, 3 gün haşlanmış karides )
- challenger çok yağlı bir balıktır, haftada 1 %20 su eksiltme ve camlarda oluşan yağ tabakasını silmelisiniz.
- Dış Filitre olarak saatte 600lt lik bir filitre işinizi çok kolaylaştıracaktır.
- Hava taşlarınızdan ne kadar çok kabarcık çıkarırsa Challengerlar o kadar mutlu olur. Çünkü o kabarcıkların arasına girmek çıkmak en sevdikleri şeydir.
- 170*50*60 bir akvaryumda sizde ancak benim gibi 3 tane Challenger besleyebilirsiniz. Benim akvaryumumda aynı boyda. Şu an 28 cm ler ama 2 ay sonra 40 cm e ulaşacaklar ve bu boyutta bir akvaryumda rahat haraket edebilirler. Tabi İleride benim gibi sizde daha büyük bir tank yapmayı düşünmelisiniz. Bu güzel balığı besleyeceğim diyorsanız onların rahat edebileceği büyüklüklükte tanklarda beslemelisiniz.
- Yanında Astranot besleyebilirsiniz.

kolay gelsin




SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.