ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yassiann
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Nisan 2009 10:47
Son Ziyaret:
10 Mayıs 2012 21:05
Toplam Mesaj:
24 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yasin ÇAĞIR
Doğum Tarihi:
04 Nisan 1987
Yaş:
37
İl:
Izmir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


150 x 50 x 65h sp

SON 10 MESAJI

150X70X60 AKVARYUM YAPIMI 630 lt küçük havuz
Enver bey çalışmanızı çok başarılı buldum ve aynı üst sumptan bende 150 x 50 x 65 akvaryumum için yaptım atman at203 max2000lt debili bi motor aldım. Alttan 3 cm boşluk bırakmama rağmen su üstten taşma yapıyor. Ara bölmeleri 11 cm yaptım. Acaba sizin kullandığınız motorun debisi kaç?
Şu an sadece zeolit gibi bilye gibi taşlar ve karbon var. daha elyaf bile koymadım yani!!!
Dış Filtre-Dip Çekimi

Arkadaşım seninkine bir alternatif olabilir.
Bende şöle bişey düşünüyorum.
Tabana ızgara şeklinde çeyreklik su borusu döşeyerek bunuda matkapla sık sık delerek tabandaki pis suyu çekmek . boruların üstüne sineklikle kaplayıp üstüne kum vs koymak istiyorum balıklar boruları meydana çıkarmasın diye
Çekincelerim:
1 Aynı sifonlama gibi su iyi gelir mi ? 1 kere suyu çektirdim mi musluk hava almayacağı için sürekli musluğu açıpp kullanabilirm.
2 olurda tabandaki bakteri kültürünü tamamen çekerse akvaryumun dengesi bozulur mu
3  illaki sp lerim kumu kazacaklar çokkötü bi görüntü olur mu

tepe filitre düşüncem
Bende 150 x 50 x 65 tankıma tepe filtre yapmak için uğraşıyorum benimkinin ağırlığı 30 kg arka kuşağın üstüne koyucam ama dayanır mı diye araştırıyorum
150 50 65 için önerileriniz
[QUOTE=Burakim]O kadar taş büyük ağırlık yapacaktır akvaryumu dolaba oturturken altına mutlaka strafor kullan.
İlk önerim 150/50/65 göze hitap etmeyecektir hazır başlıyorsun en güzel ölçülü ve güvenilir tanklar geniş tanklardır yani balık sadece sağa sola deil içeri dışarı doğruda yüzer bütün güzelliğini sergiler.
oradaki ölçüler tahminimce kayıt kuşaksız ölçüler.Tabi biz herzaman en güvenlisini baz almak zorundayız.Tepe sumpun bu büyüklükte tanka yeteceğini sanmıyorum 500lt olduğunu varsayarsak en az 3000lt lik bir motor gerekecek debi düşüşüyle o akan su yeterince temizlenmeyebilir.Ya prof dış filtre kullanacaksın yada uygun fiyatlı 2 adet dış filtre kullanıcaksın.1000lt /h olan 2 dış filtrenin yaklaşık maliyeti 200-250tl bence sump yapma dış filtre çok daha az uğraş ister sump ise ilgi ister.Tekrar söylüyorum o taşlar çok büyük ağırlık yapacaktır kayıp düşerlerse biryeri kırabilirler sonuçta su içinde daha hafif olacaklar ve akıntıyıda hesaba katarsak tehlikeli olabilir.
[/QUOTE]

Yorumunuz için teşekkür ederim

Öncelikle akvaryumu yine forumdaki yorumları okuyarak yaptırdım ama ilk defa sizden geniş bir tank önerisi okudum.  Keşke daha önce bilseydim yarın tankımı teslim alıyorum. İzmir bornova akvaryumdan kayıtları ve kuşakları var 10 mm cam birol abi patlama tehlikesine karşı 2 yıl garanti verdi.
Kendim kaynak makinası ile 3x3 2mm profilden masa yaptım üstüne 2 cm mdf ve 2 cm strafor aldım ama sert strafor almıştım forumda yumuşak olması avantaj demişler şimdi onu arıyorum.

***Akvaryum suyunun altına da strafor koymam gerekirmi üstüne taşları koymak için ??***

Bu arada daha sade ve hafif olan yalıtımlı tuğlalardan mağaralar da yapabilirm ağırlık fazlalığına karşı.

Forumda fidangül rumuzlu kullanıcı yanlış hatırlaıyorsam 536 lt lik akvaryuma yaklaşık 9 lt üst sump yapmış ve memnun olduğunu belirtmiş.Burada http://www.akvaryum.com/Forum/akvaryum_ustu_minyatur_sump_k352415.asp

Bende elimdeki malzemelerle 22 lt üst sump yapacağım. Hiç olmazsa denemiş olurum. Akıntı için Eski gap iç filtremide akvaryuma koyacağım. 
4d 1e sarı prenses kolonisi buldum 35 Tl. onu da alıp içine koyup kısa sürede üretime geçmek istiyorum. tabi ne kadar yapabilirsem.

Eksik ya da yanlış yönleri yazmanızı rica ederim.
90 x 40 x 50h sizce ne kadar eder?
Arkadaşlar hepinize teşekkürler işlem iptal edildi. Foruma giremediğim için yazamamştım. Şimdi 150 x 50 x 65 yeni bir akvaryum alıyorum umarım daha iyi olur
prenses için hangi kum ?
Bende aynı dertten müzdaribim450 lt akvaryumumu yarın teslim alıyoru ama hangi kumu koyayım hala bilmiyorum . sp beslicem . akvaryumun sehbası siyah silikonu siyah buna hangi kumu koymalıım bilmiyorum.
Acaba evin önünde ki inşaat milini eleyip incesini atsam kalınını yıkadıktan sonra akvaryuma mı koysam diye de düşünüyorum. eleyince midye kırığı gibi krem ara ara da beyaz parlak taşlar görünüyo.
150 50 65 için önerileriniz
Bu taşları yakınımdaki taş ocağındanda alabilirim ama biraz daha yüksek taş daha hoş duracak diye düşünüyrum
150 50 65 için önerileriniz
[QUOTE=Gurgula61]Dekor için biraz daha ön araştırma yapmanız sanki daha iyi olur tabi sizin bakış açınız önemli. [/QUOTE]

Sitede ve google da bazı tasarımlara baktım. En hoşuma giden  ve s ler için en uygun buna karar verdim. Alternatif öneriniz varsa seve seve değerlendiririm.
150 50 65 için önerileriniz
Tepe sump yapmayı düşünüyorum ama yetmezse dediğim gibi arada birde kumun altındaki borulardan belirli miktar suyu çekme ihtiyacım olabilir diye düşündüm.

Arkaya köpük koymak destek olacaktır ama taşların arasına da belirli bir miktar silikon süreyim mi acaba?


Birde Atman At-203 kafa motoru alayım diyorum sizce nasıl seçim
150 50 65 için önerileriniz
Herkese iyi günler yakın zamanda 150 x 50 x 65h akvaryumum geliyor.bununla ilgili birkaç sorum olacak

1. Akvaryum.com ana sayfadaki cam kalınlığı veren araç cam kalınlığını kayıtsız kuşaksız olarak mı veriyor benimkiler 10 mm olacak acaba bi sorun olur mu? Yapan akvaryumcu sorun çıkmaz garantili diyor ama emin olamadım?(Akvaryumcum baya iyimiş bu forumda okudum)

2. Dip çekimi için akvaryumun altına ızgara şeklinde çeyreklik su borusu(ev tesistatında olan borular) döşeyeyim diyorum.Sonra boruları ince matkapla delip akvaryum kumunun altındada kalacağı için rahatça nitratlı suyu çekebilirm diye düşünüyorum.  Deneyen arkadaşlar var mıdır forumda bulamadım?

3. bir de dekor olarak şöyle bişey yapmak istiyorum ama taşların düşmemesi için ne yapabilirim?

Ayıca ısıtıcı, motor gibi konulardada yardıma ihtiyacım var ? Malum akvaryumu yeni kuruyorum tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim
Sarı prenses, yunus, beyaz prenses ve paslı bakacağım

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.