ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Burak E
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Haziran 2009 17:57
Son Ziyaret:
03 Aralık 2017 23:03
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Erbek
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Avukat
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak Erbek

SON 10 MESAJI

Akvaryumda garip canlı

Çok teşekkürler arkadaşlar,

Akvaryumumdaki canlı "hydra"ymış. Bir kaç görsel buldum. Sizinle de paylaşayım.











Bu arada karidesler için zararlı olduğunu söyleyen bir makale de buldum. Dip çekimi yaparak veya ince delikli bir kepçe yardımı ile akvaryumdan uzaklaştırılması tavsiye ediliyor. Dikkatli olmakta fayda var sanırım.

Akvaryumda garip canlı

Herkese Merhaba,

Bu akşam akvaryumumu seyrederken cama tutunmuş beyaz, ilginç bir canlıyla karşılaştım.
Yaklaşık 5 mm uzunluğunda. Fotoğraf makinemin makro ayarı bu kadar küçük bir şeye bir türlü odaklanamadı. Bu yüzden malesef fotoğrafını çekemedim. Ancak "paint"te çizmeye çalıştım. Balıklar yakınından geçtiğinde uzuvlarını kapatıyor ve boyunu kısaltarak toplanıyor, sonra yeniden açılıyor. Dikkatli bakınca aynı canlıdan yosunların üzerinde de olduğunu gördüm.

Bu nedir arkadaşlar? Bir bitki tohumu mu, parazit mi, kurtçuk mu? Herhangi bir zararı var mıdır?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.



Burak E2011-02-04 22:52:27
Lepistes Yavruları
Bilgehan Bey,
 
Aynı şey benim lepistes yavrularımın da başına gelmişti. Su kalitenizin bozulması halinde görülen bir rahatsızlık. Dip çekimi ve 1/4 su değişimi yapın. Yenmemiş yemler akvaryum dibinde birikerek su kalitenizi bozar. Bunun önüne geçmeniz gerekiyor.
 
İlk başta aklıma gelenler bunlar. Yavrularınızı tuttuğunuz akvaryumun boyutlarını ve özelliklerini paylaşırsanız daha çok yardımcı olabiliriz.
 
 
hangi karidesleri besliyoruz.

Timur Bey,

Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. Söylediklerinizi, elimden geldiğince uygulayacağım.
Sonuçları da burada paylaşırım.

Görüşmek üzere...


hangi karidesleri besliyoruz.
Timur Bey,

Anaç karidesler halen sağlıklı bir şekilde yaşıyor. Yavrular ise halen çok küçük, akvaryumun camında oluşan yosunlarla beslenmeye çalışıyorlar.

İşin kötüsü o kadar küçükler ki dip çekimi vs. yapamıyorum. Akvaryumun dibi çok kötü bir hal almaya başladı, beslenmeleri için attığım dip yeminden olsa gerek suyun içinde kıl kadar ince ve küçük beyaz kurtçuklar gördüm. Bunların da ne olduğunu bilmiyorum. Acaba yavru kaybını göze alıp dip çekimi yapsam mı?

Karides yavrularını sağlıklı ve hızlı bir biçimde büyütebilmek için tavsiyelerinizi rica edebilir miyim?
hangi karidesleri besliyoruz.
 
Turuncu karidesim bir kaç gün önce yumurta döktü. İki gün önce de akvaryumun ön camında gezinen toz zerresi kadar küçük beyaz canlılar gördüm. İçlerinden biraz daha büyük olanlarının "v" şeklindeki kuyrukları dikkatli bakılınca seçiliyordu. Sanırım karideslerimden yavru almayı başardım. Umarım yavruları yaşatmayı başarırım.
hangi karidesleri besliyoruz.
Herkese merhaba,

Bir kaç gündür yeni kurduğum 10 litrelik nano akvaryumumda Turuncu Karides (Orange Shrimp) besliyorum. Şu an 3 adet karidesim var ve biri yumurta tutmuş durumda. Açıkçası Turuncu Karidesler hakkında hiçbirşey bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Umarım yavru almayı başarırım.





Elma Salyangozları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
          Evet Barış Bey, sanırım söylediğiniz doğru. Benim midyemde dışarıya kocaman bir et parçası çıkartıyordu son zamanlarda ama dokunduğumda kapanıyordu tekrar.
          Bence benim salyangozum biraz fazla vahşiydi. Çünkü geçen gece avatarımda gözüken 10 santimden büyük japonum biraz halsiz düşmüş ve kumun üzerinde uyuklarken, salyangoz bunu farketti ve yapıştığı yerden inip resmen koştura koştura balığın yanına gitti. Önüne çıkan anubiasa tırmandı ve japonun üzerine doğru resmen atladı. Japonum tabi ki uyanıp kaçtı ama salyangozu tuttuğum gibi bir kavanoza koydum. İsteyen varsa bu canavar salyangozu hediye edebilirim kendisine Tebessüm
Midyeler Sorular - Cevaplar
Belki de benim salyangoz biraz fazla iştahlıydı. Dün gece kumun üzerinde uykuya dalmış olan Avatarımda görülen japon balığıma saldırmaya kalkıştı. Balık uyandı kaçtı tabi ama, salyangoz kavanozu boyladı gece gece :)
 
İsteyen varsa canavar salyangozumu hediye edebilirim. Tebessüm
Midyeler Sorular - Cevaplar
[QUOTE=i_for_giwen]Gerçekten güzel bir çalışma olmuş ancak elma salyangozlarıyla birlikte yaşarlarmı? Bende 180 lt tankımda 6 - 8 adet ortalama ceviz büyüklüğünded elma salyangozları var herhangi bir sorun yaratırmı? elma salyangozlarıda aynı görevi görmüyorlarmı? onlarında sudaki pislikleri yediğini okuduğum için almıştım..[/QUOTE]
Uzunca bir süredir akvaryumumda midye bulunmaktaydı. Geçen gün yosunlanmayla başedebilmek için elma salyangozu satın aldım. Salyangozu akvaryuma bıraktıktan bir kaç saat sonrasında midyemin kabuğunun dışında kalan kısmı yediğine bizzat şahit oldum. Salyangozu tutup midyeden ayırdım. Büyük bir hata yaparak salyangozu başka bir akvaryuma almadım. Sabah uyandığımda midyemin yarısı yenilmiş, midyem ölmüştü. Mutsuz
Bu durumdan da anlaşılabileceği gibi, evet salyangozlar midyeler üzerinde sorun yaratıyor. Aglama Faruk ismini verdiğim midyem artık yok Aglama

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.