ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
INTERFACE
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Ağustos 2009 11:03
Son Ziyaret:
08 Eylül 2009 12:42
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erkan dalga
Doğum Tarihi:
20 Mayıs 1974
Yaş:
50
İl:
Istanbul
Meslek:
genel cerrah
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ERKAN DALGA

SON 5 MESAJI

Hangi bitkileri tavsiye edersiniz ?
Merhaba;
Anubias nana,petite veya herhangi başka bir tür aklınızda varsa lütfen bir daha düşünün!O kadar yavaş büyüyen bir bitki türü ki,insanı felç ediyor.Ama çok sağlam çok yakışıklı bir tür o başka birşey...Aslında bu saydığınız bitkiler ile anubias birbirinin alternatifi olabilecek bitkiler değiller sanki.
 
Akvaryumunuzdaki ışığın bu taban bitkileri için yeterli olacağını samimi olmak gerekirse düşünmüyorum.Fakat sitem bitkilerde,yani orta ve arka plana koyacağınız uzayan bitkilerde bir ihtimal işinizi görecektir diye düşünüyorum.
Daylight tüp diye satılan birçok markanın farklı ürünleri var bence bu "daylight" yazılarına çok itibar etmemek lazım.En basit en ucuz marka tüplerin dahi üzerinde bu ifade yazabiliyor.Size tavsiyem sektörle ilgili markaların uygun ürünlerini kullanmanızdır.
 
Saygılarımla.
Hangi bitkileri tavsiye edersiniz ?

Merhaba;

Taban bitkileri konusunda zaten 4-5 tür bitki önerilebilir.Bilindiği üzere bunlar;cuba,glosso,micrahenthemum micra. ,parvulus,novazelandia,tenellus ve helferidir.Hemen hemen hepsinin zorluk derecesi aynıdır.Ama cuba sanırım en zor olanı.Tüm bitkiler ışığa bakmayıp adeta ışığı yiyen bitkilerdir,dolayısıyla tankınızın aydınlatması şu hali ile kesinlikle yetersiz.Orta plan için wallichii ve d.diandra çok şık olur bence,micra umbrossum yine başka bir alternatif...Bunların önüne zaten taban bitkilerini yerleştireceğiniz için,başka birşey önermiyorum.Umarım bu saydıklarımı beğenirsiniz ve uygulaybilirisiniz çünkü rüya takımı gii birşey oldu.

Kolay gelsin ,iyi çalışmalar.
INTERFACE2009-08-26 11:27:09
ankaraya bin çeşit bitki gelmiş.!

akvaryum.com vasıtasıyla tanıştığım Aquamania'dan bende alışveriş yaptım. 4-5 gün önce İstanbul'dan 5 - 6 tür bitki siparişi verip 2 tür için de ayırtma talebim oldu.İlk kez bitkili tank kuracağımdan yüzlerce sorum oldu,sağolsunlar vakit ayırıp hiç sıkılıp usanmadan hepsini cevaplayıp yardımcı oldular ve hala da oluyorlar.Siparişimin aynı günü istediğim ürünleri kargoya verebildiler,ertesi gün de hiç süprizsiz elime geçti.Şahsen tanışıp mağazalarında ziyaret etme fırsatım olmadı ama ben firma olarak Aquamania ile olan alışverişimden çok memnun kaldım,herkese tavsiye ederim. 

Bitkili Akvaryum Kuruyorum

Aydınlatmanın bu konudaki önemini bitkilerimi satın aldığım AQUAMANIA'nın sahibi Murat Bey'den uzun uzun dinledim.Sizde uyardığınız için teşekkür ederim.Zaten kendisi de bu bahsi geçen bitkileri bana satmadı ve önermedi...Ama benim için bunlardan en az bir tanesi vazgeçilmez olduğundan Murat Bey'in tavsiyesine uyup aydınlatmamı modifiye ettikten sonra ayırttığım ya Cuba ya Glossoları ilave edeceğim...

INTERFACE2009-08-19 17:51:19
Bitkili Akvaryum Kuruyorum
 
Merhaba Arkadaşlar;
 
Epeydir ara verdiğim hobime,işlerimin müsade etmesiyle nihayet geri dönebildim.100*40*50h ölçülerindeki tankımı bu sefer tanganyıka cichlidleri ile değil de, bugüne değin hiç kuramadığım bitkili tetra akvaryumu olarak düzenlemek istiyorum.Gerçi daha önceleri de yabancı forumlardan imrenip gözüm hep bitkili tanklara takılırdı fakat bitki bulma çabalarım hep neticesiz kalırdı.
Sağolsunlar mesleği sevenler ele almışda artık benim için bulunmaz hint kumaşı olan bazı canlılar artık basma fistan olmuş...
Tankımın kurulumunu tasarlarken bitkilerin birkaç ay sonraki hallerini düşünerek yerleştirmem gerekir düşüncesiyle bugünkü hallerine hiç aldırmadan kafamda bir plan çizdim ve bu fikrimi sizlere de danışmak istedim..Zira ne emin olacabilecek tecrübem ne de yardım alabilecek kimsem yok etrafta.
Fotolarınıda eklediğim bitkilerden zeytin ve gülleri sollu sağlı en arkalara yerleştirip bunların hemen önüne diniplis diandraları ve mıcah. umbrossuları ekmeyi düşünüyorum.En öne de daha tam karar weremedim ama ya glosso yada cuba ekeceğim.
Nacizane aldığım tavsiyelerle oluşan fikilerim bunlar ,tavsiye ve yardımlarınızı rica ediyorum.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.