ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
smhbrtc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ağustos 2009 12:19
Son Ziyaret:
18 Eylül 2013 17:45
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
fatih ılımlı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

fatih ılımlı

SON 2 MESAJI

Şeffaf Deniz Yılanı


"Fotoğrafta conger myriaster (japon yılan balığı) türüne ait transparan (=şeffaf) larva (leptocephalus = yılan balıklarının metamorfoz öncesi genç bireylerine verilen isim, kelime anlamı olarak “yassı baş” demektir, bu isim yılan balıklarının metamorfoz yani değişim geçirmeden önceki bireylere hiç benzemediği için bir yanlışlık sonrasında yeni bir tür olduğu düşünülerek verilmiştir, daha sonra aynı türler oldukları anlaşılsa da, yılan balığı larvasının ismi “leptocephalus” olarak kalmıştır.) görülmektedir. bu düz ve transparan larva biçimi yılan balığı larvalarında ya da daha iyi bir deyişle “elopomorpha” takımına dahil canlılarda görülmektedir. teleostei (=kemikli balıklar) takımının en fazla çeşitlik gösteren bu grubuna dahil edilmiş toplam 24 takım, 24 aile, 156 cins ve 801 tür bulunmaktadır. “leptocephalus” larva tipine sahip en bilinen canlılar arasında; müren balıkları, tarla yılan balıkları (heterocongrinae alt ailesi), mığrı balığı ve tatlı su yılan balıkları sayılabilir.
eptocephalus bireyleri, lateralden yassılaşmış vücutları içerisinde ihtiva ettikleri transparan maddeler ve bu maddeleri bir arada tutan ince bir kas tabakası ile sarılmıştır. transparan özelliğinden ötürü kaslarda bulunan miyomerler dışarıdan rahatlıkla görülebilmektedir. vücut organlarının oldukça ufak boyutlarda olduğu bu evrede, basit düz bir tüp yapısındaki mide ve bağırsak göze çarpmaktadır. ayrıca ancak metamorfoz geçirdikten sonra oluşan kırmızı kan hücrelerinin henüz oluşmamış olmasının da etkisi ile, saydam ve şeffaf bir görünüme sahiptirler."
KaPTaN2013-09-18 19:07:29
Balıklarımın Türü ve Cinsiyeti Hakkında
 
Arkadaşlar! Balıkları yeni aldım 4 japon 2 bir başkası ve 2 bir başkası ancak bu diğerlerinin ne olduğunu bilmiyorum. Satan bayan diğerlerini ikisinini de bir erkek ve bir dişi olarak verdi ve dişilerin hamile olduğunu söyledi fakat hamile mi değil mi ve hangisi dişi anlayamadım ayrıca türlerini de bilmiyorum lütfen yardımcı olun. Ayrıca kırmızı olan bugünlerde çok sakin ve saklanıyor acaba doğuracak mı? ayrıca griler birbirinden hiç ayrılmıyor!
bunlar da fotolar....

http://img269.imageshack.us/gal.php?g=cimg4137.jpg

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.