ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
centerboys
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
105
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Kasım 2009 23:28
Son Ziyaret:
19 Aralık 2020 18:08
Toplam Mesaj:
224 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kazım Babacan
Doğum Tarihi:
12 Ocak 1987
Yaş:
37
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

35*35*35 Nano Bitkili Kazım Babacan

SON 10 MESAJI

Masa Lambası İle Bitki İşıklandırması Olur Mu?
Phlips tornado beyaz ampul koyabilirsin etkili bir lamba. Akvaryum hacmine göre litre başına 0.5 watt gelecek şekilde ayarlayabilirsin.
Eurostar Hemianthus Callitrichoides + Parvula
Yapraklar biraz kalınlaşmış gibi galiba cuba değil bunlar [:(]
Aydinlatma Problemi Devam Ediyor
15*2 Toplamda 30 watt ışıklandırma normal şartlarda high tech yada low tech bir tankta yetersiz gelir fakat beslediğiniz bitki çeşitleri anubias eledoa olduğu için gayet yeterli . Ön plana ekmiş olduğunuz zannedersem zeytin bitkisi için bu ışıklandırma yetersiz ve köke koyduğunuz moss türü nedir bilmiyorum yine bu ışıklandırma yetersiz kalacaktır. Floresanlara ek olarak 6500k değerinde 23 Watt soğuk beyaz tasarruflu ampül ile akvaryumunuzu desteklemek bitkilerin sağlığı açısında iyi olacaktır. Zeytin bitkisini (bakış açıma göre) sağ tarafa koyarsanız daha estetik bir görüntü oluşturur. Birde mayalı yada sitrik asit ile co2 olayını araştırın derim iyi geceler ;)[:)][EDIT]centerboys,2017-06-12 01:51:46[/EDIT]
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=Gkhnky]
Merhaba Şevent Bey. Kusura bakmayın iş yoğunluğundan cevabım biraz gecikti. Aslında akvaryum için şed armatürler sadece ebay'da değil, bir çok sitede var. Amazon, geek vs gibi. Hepsinde de çok şık ve değişik armatürler var. Hatta benim Ankarada gittiğim bir akvaryum imalatçısında ve bir petshopta kendi imalatları olan led armatürler vardı ve power led falan da değillerdi. Petshop taki ledlerin gayet başarılı olduğunu gördüm. samsungun bilmem kaç kelvin sdn ledlerini kullandıklarını söylediler. Fiyat olarak 400 ₺ dediklerini hatırlıyorum. Yani fiyatı da benim yapmak istediğim armatüre yakın hatta belki de daha ucuzdur. Ama benim mevzum bu değil. Elektronik işinden hiç anlamıyorum ama yinede bütün parçaları ve gerekli ekipmanları temin edip kıra döke kendim yapacağım. İşin keyfi biraz da orda. Yani biraz sadomazoşist bir durum ;)



3 w kullanma ile 1w kullanma arasındaki farkı öğrenebildiniz mi? Bugün armatür için alüminyum kasa aldım ama pcb yapıştıracağım alan 8 cm geliyor. Bu durumda 1w lıkledler kullanırsam mevcut pcb ler ile 80w ın üzerine çıkamayacak gibiyim. Fazl sayıda led kullanmak tanktaki rengin homojen olması için ffaydalı olur. 3w kullanımda bu biraz daha zor olur. Onun dışında bir farkı var mı?[/QUOTE]




Merhaba alüminyum kasayı nereden temin ettiniz acaba ? Teşekkür ederim açıklama için .
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Arkadaşlar nano tankım için kare pcb ye power led dizilimi yapmayı düşünüyorumda bunda uygun levhayı nerden yaptırabilirm ( ayaklı olacak ) ve led olarak hangi seçeneklere bakmalıyım piyasada 10.000 kelvin 6500 kelvin gibi bir çok değerde ve markada ledler mevcut 3 watt 1 watt bunlar farklılık gösterir mi ?

http://www.ledci.net/LED-18W-1Kanal-6-Led-Bridgelux-dORTGEN Mesela bu sitede 3 watlık ledler kullanmış bu pcb benim işimi görürse eğer sadece levha ve driver alacağım.

Aydınlatmam Yeterli Mi?
Caner Bey kullandığınız ürün nano akvaryumlar için tasarlanmış bir lamba diye düşünüyorum.

Akvaryumunuzun hacimi 96 litre led yapacak olursanız minimum 29 wat led koymanız lazım T5 floresan ilavesi yapacak olursanız litre başına 0.5 hesabı ile 48 wat oluyor yani 24*2 T5 yeterli gelir diye düşünüyorum.

Kullandığınız ürün yetersiz kalacaktır high tech bir tank için.
Dıy Demir Gübresi Hakkında
Kristal berraklıktaki su reeflowers makro elementler yada demir kullandıktan sonra bulanıklık başladı komple su değişimi yapmama rağmen geçmedi..
Parvula Bitkim Hakkında
Parvula sağlıklı gelişimi için CO2 mutlak şart demek yanlış olmaz . adaptasyon süresi bazen uzun olabilir parvulada bu esnada yapraklar sararıp kopabilir telaş etmenize gerek yok bitki uyum sağladıktan sonra gelişimi hızlanacaktır. Adaptasyon sürecini atlattıktan sonra düzenli budama yaparsanız kök gelişimi için fayda sağlayıp yanlara sürgün vermeye başlar. Tabi olmazsa olmazlardan potasyum takviyesi potasyum ilavesi yapmayı ihmal etmeyin her bitki için mükemmel bir makro element 👍
Bitkili Akvaryum
Anubias , subulata , java fern , saz türleri akvaryumunuzda bulunan plastik bitkileri çıkartıp kayalarınız ve saydığım bitkiler ile harika tasarımlar yapabilirisniz. subulata kök gelişimi için tabana misket gübre koyabilirsiniz. Anubias ve java fern bitkilerini kuma dikmeyin kayalara sabitlemeniz daha iyi olur.
3 Ay Sonra Suyun Bulanması (hobiden Soğudum!)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/82926/050620170032361.jpg[/IMG]

Komple su değişimi yaptım bugün resmen hobiden soğutuyor. Eğer bulanıklık devam ederse ufuk beyin önerdiği ilacı kullanacağım

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.