ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
şaşkınbeta
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Aralık 2009 13:10
Son Ziyaret:
12 Ekim 2010 12:10
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ömer kozan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ömer kozan

SON 10 MESAJI

Su Kaplumbağası Veteriner Tavsiyesi
Arkadaşlar veterinerlerin çok geniş bir alanı olduğundan her konuda yeterli bilgi ve beceriye sahip olmaları çok zor. Bu başlığı açmamda ki amaç su kaplumbağası hasta olanların güvenebileceği veterineri rahatça bulabilmesi. Sizden ricam hasta kaplumbağanızı götürdüğünüz veterinerlerin kaplumbağanızla ilgilenmeleri ve uyguladıkları tedavilerin neticesine göre veteriner hakkında tavsiyede bulunmanız. Şimdiden teşekkürler.
Uvb Lamba hakkında
En iyisi direk güneş ışığı almasıdır ama güneşe çıkardığınız süre fazla olabilir en ideali güneş ve gölgenin aynı anda olması kendisi isterse gölgeye geçebilsin diye aksi taktirde aşırı sıcaktan dolayı sorunlar olabilir hatta ölüme kadar gidebilir. Palmiyeli kaptan kaçmadığına göre küçük olmalı buda daha hassas demektir. Uygun bir ortam hazırlayamıyorsanız da güneşlenmesini 20-25 dakika civarı 2-3 seansta sağlamanızı tavsiye ederim. ..
Yosun Sorunu
Nitrat emici ve kömür ekliycem en kısa zamanda marka olarak fark eder mi acaba teleskop akvaryumda çok farklı ürünler var. 
filtrenin yetersiz olabileceğini biliyordum ama elimdeki parayla alabileceğim en iyi filtreydi teleskop akvaryum merkezlerinde sitedeki fiyattan 40 tl daha ucuza satınca. Ek filtre kullanmak zorunda kalacağım sanırım ama yosun sorununu çözmek istiyorum önce. 
bu arada teleskop akvaryumda site fiyatlarından daha pahalı etiket fiyatı çektikleride oluyor gidecek arkadaşlar varsa dikkat etmelerini tavsiye ederim
Yosun Sorunu
Merhabalar; 
direk güneş ışığı almıyor. Uv yada spot lamba da alamadım şimdilik sadece gün ışığı. 
filtrede 4 mavi ve ince bir siyah renkli süngerle elyaf tabakası var filtreyle beraber gelmişti. Filtrenin yetersiz gelebileceğini tahmin ediyordum ama %40 su değişimi ve filtrenin temizliğini yapmama rağmen renkte düzelme yada kötüleşme olmaması yosun ihtimalini getirdi aklıma. .
yosun
hatalı bir tıklama sonucu oldu daha yazamamıştım mesajı bu konuyu nasıl kaldırabilirim bilmiyorum?
Yosun Sorunu
Arkadaşlar 225 litrelik bir akvaryum aldım şimdilik eheim 2213 dış filtre kullanıyorum. Su 3-4 gün kadar berraklığını korudu sonra yeşilimsi bir renge dönmeye başladı filtre hortumunun yüzeyi de kayganlaştı. Önceki akvaryumda aşırı yosun oluşuyordu bunda da aynısı oluyor sanırım. Akvaryumun ilk ve son halinin resimlerini ekliyorum suyu nasıl eski berraklığına kavuşturabilirim yardımcı olur musunuz.

Zeytin ve peynir(Kaplumbağa)
Öncelikle hastalıkları gözden geçirmelisiniz bence ama büyük ihtimalle su sıcaklığı düşük oldugundan yemiyor olabilir. Kaplumbağalarıma uzun süre bakacağım ve öğrenciyim demişsiniz bende aynı durumdayım bu yüzden size tavsiyem kendiniz yaptırmak yerine en kısa sürede 20tl gibi bi fiyata 40*20*20h ebatlarında bir akvaryum satın alabilirsiniz,ortasında bir taşla kuru alan,ısıtıcıyada acil ihtiyacınız var 25 yada 50 wt yeterli olur bu ölçülere termostatlı olacak tabiki de; yaz aylarına girdiğimiz için uv lambaya şimdilik masraf yapmayın bence günde birkaç saat güneşlenmeleri çok daha iyi olacaktır; filtre konusunda ben başta kullanmadım suyu sık değiştirmek kolay göründü fakat zamanla çok külfet oluyor. Kısacası demek istediğim şu anda en ucuza en iyi şartları hazırlayın kış gelmeden 400-500 tl kadar biriktirin ve 200-300 litrelik bir akvaryum yetecek bir filtre,ısıtıcı, uv lamba, kuru alan ve eklemek istediklerinizle kalıcı bir kaplumbağa bahçesi hazırlarsınız sitede güzel örnekleri var. Akvaryumcuların sözlerine itimad etmeyin dediğim ölçülerde aldığım ilk akvaryum için 3-4 sene yeter demişti kaplumbağaların büyüme hızına göre 4 ayda ufacık kaldı bu yüzden zamanla büyütürüm akvaryumu diye düşünmeyin daha fazla masraf çıkacaktır.
Yeni kaplumbağa akvaryumum sorun.
Arkadaşlar çok teşekkür ederim yardımlarınız için:) ehaim 2213 aldım.Yetersiz kalırsa ileride iç filtre ekleyebilirim diye düşündüm. Kutu içinde 3 tane mavi sügeri ile elyaf ve siyah renkli sünger çıktı. Biyofiltre yapmak için başka malzemeler eklesem mi araya?teleskop akvaryumda kaplumbağa için gerek olmayacağını söylediler. Bi de ne kadar aralıkla temizlemeliyim filtreyi?
Yeni kaplumbağa akvaryumum sorun.
225 litrelik bir akvaryum yaptırıyorum 10 ve 8 cm boylarında iki kaplumbağam var fitre konusunda yardımcı olabilir misiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.