ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alisrens
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Ocak 2010 01:46
Son Ziyaret:
15 Ocak 2010 14:52
Toplam Mesaj:
1 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Murat Altun
Doğum Tarihi:
17 Şubat 1989
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali Murat Altun

SON 1 MESAJI

Amerikan Zebrada oluşan garip durum
Fotoğraf: Fotoğraflarını çekmeye çalıştım ancak çektiğim fotoğraflardan bir şey belli olmuyor. Hemen kaçıyorlar saklanıyorlar.

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre): 100 litre akvaryum 75 litre su alıyor

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Akvaryumda sadece 1 çift amerikan zebra var

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 26-27 Derece diğerleri bilinmiyor.

Filitrasyon: İç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: İlaç hiç kullanmadım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Yok

1 Ocak Cuma günü akvaryumu kurdum. Kumları iyice yıkadım 1 gün tuzlu suda beklettim kaya tuzu bulamadığım için sofra tuzu kullandım ertesi gün normal suda beklettim ve akvaryuma öyle koydum. Kayaları aldığım yer direk akvaryumdan çıkarıp verdi ama ben yinede iyice yıkadım 2-3 saat kaynar suda beklettim ve akvaryuma öyle koydum. Ardından akvaryumu içme suyuyla doldurdum ve ekipmanları çalıştırdım. 4 Ocak Pazartesi günü balıkları düzgün şekilde koydum akvaryuma. Aldığım yer bana balıkların çift olduğunu söyledi. Balıklarda anormal bir hareket yok. Sürekli akvaryumun sağını solunu kazıyorlar. Şimdilik pul yem kullanıyorum yakında asıl yemlerinden alacağım. 6 Ocak Çarşamba günü akvaryumdaki kayaların yerlerini değiştirdim ve kazdıkları yerlerle oynamak zorunda kaldım. Hava hortumu yoktu o gün hava hortumu da ekledim akvaryuma. Ardından tekrar gözledim balıkları durumları gayet iyiydi. Balıklar perşembe günü yalnız kaldılar.
Balıkları aldığım kişi beyaz olanın erkek çizgili olanın dişi olduğunu söyledi. Dişi olan 6 cm civarı erkek olan ondan biraz daha büyük.
8 Ocak Cuma günü geldiğimde balıklardan erkek olanın tek gözü sisli gibiydi ve o gözünün altında yara vardı. Dişi olan sürekli erkeğin sisli gözünü dudaklarının arasına alıyordu ve erkekte hafif çırpınma oluyordu. Aradan bir kaç gün geçti ve erkek olanın sisli gözü daha kötü bir hale geldi. Gözünün siyah kısmı bir ip gibi dışarı çıktı ve düşüp suya karıştı gözünün altında siyah büyük bir tabaka oluştu. Ardından 12 Ocak Salı günü dişi balığın tek gözünde de hafif sislenme ve dudaklarında pamuklanma gözledim. Dudaklarında sanki ufak pamukçuklar var. 13 Ocak Çarşamba günü dişi olanın sisli gözünde ufak bir pamuklanma oldu. Balıklar ilk geldikleri gün gibi hareketli hala sağı solu kazıyorlar. Araştırdım ama böyle bir hastalık bulamadım ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bu hastalığı bilenlerden bana yardım etmelerini istiyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.