ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
freegen35
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Mart 2010 01:05
Son Ziyaret:
21 Haziran 2010 12:26
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Teoman utku
Doğum Tarihi:
20 Mart 1972
Yaş:
52
İl:
Izmir
Meslek:
Esnaf
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tamer Atamer
Herşey bir noktadan başladı ve bir noktada bitecek.

SON 6 MESAJI

Yunusum Hastamı
Merhaba mehmet bey; balıklarınız dişi yunus.
Teşhis konamadı ve tedavi
Son Durum;
Dün akşam bir önceki yazımda yazdığım ilaçları alıp eve gittim, sarı renkte olan balığım zaten bu hastalıktan ilk etkilenen olmuştu, kendisini ısıtıcı ile cam arasına sıkıştırmış ( ki istese rahat cıkabilir bir boşluk ama çıkmamış ) orada 1 cm kadar ileri geri yapıp duruyor ( belliki bilinç kaybı başlamış ) bu ileri geri esnasında ısıtıcının cama tutturma vantuzuna sürtünüp durmuş sol tarafında ki pullarının büyük bir kısmı bu sürtünmeden dökülmüş ve gövdesinde derin bir yara oluşturmuş. Diğer kırmızı olan balığıma baktığımda ise siyah lekeler 4/3 oranında azalmış ve akvaryum içinde daha sağlıklı yüzmeye başlamış. Şimdi ne yapıcam ne yapmalıyım diye kararsız kaldım. İlaç kullanmayı düşünürken kırmızı balıkta iyileşme ve sarı balıkta ise tam tersi kötüleşme var. Bende sarı balığı akvaryumdan alıp, akvaryum suyundan alınmış geniş bir fanusa koydum. En azından kırmızı balık ( belki ) kendi bağışıklık sistemi ile yada hastalığın tahribatının azalması ile ama bir şekilde iyileşmeye başlamış, o yüzden ona ilaç vermek istemedim. Fanusa aldığım balık durumu çok kritik, özelliklede gövdesinde ciddi bir açılma olmuş ve zaten yarı baygın şekilde 45 derece açıyla yüzüyor. İlaç vermemeyi karar verdim, çünkü çok acı çektiği belli, vereceğim ilaç o gövdesinde ki açılmayı çok acıtacak, en azından 1-2 saat gözlemleyip, biraz toparlarsa vermek daha doğru olur diye düşündüm. Bu arada akvaryumdan dip çekimi yaparak 3/1 su eksiltim, aynı ısıda yumuşak su ( 2 saat içinde yavaş yavaş ) ilave ederek suyu tamamladım. Aktif karbon filtre takıp takmamak konusunda kararsız kaldım, normal filtresini temizleyip tekrar taktım. Bu arada fanusa almış olduğum balığımı 1 saat içinde kaybettim. Üzüntümü en azından artık acı çekmiyor diye kendimi teselli ederek bastırmaya çalışıyorum.
Sabah kalktığımda kırmızı balığım daha canlı ve üzerinde çok az leke kalmış şekilde akvaryumda yüzüyor. Hiç değilse bu büyük bir teselli oldu benim için ve çok sevindim. Umarım hiç kimsenin başına böyle bir durum gelmez.
Şimdi ortaya şöyle bir durum çıktı ve acaba bunu ciddiye almak mı lazım yoksa geçiştirmek mi?
Birincisi balıklarımın başına gelen durum için yaptığım araştırmalar sonuçsuz kaldı, görsel olarak bir benzerine rastlamadım, burdaki paylaşımımdan ve çevresel ( buna akvaryumcularda dahil, 4 akvaryum işletmesi ) araştırmalarımda ve danışmalarımdan da bir sonuç çıkmadı.
İkincisi bu hastalık öldürücü ve şu an için bilinen bir tedavisi yok.
Üçüncüsü, yaptığım araştırmalar ve gözlemlerim sonucu, bu hastalık sanki bloat' ın bir versiyonu gibi.
Ama bu sadece bir tahmin, belkide bir ikili kombinasyon oluştu, bloat + bir çeşit bakteri yada mantar.
Ben bir süre daha bu hastalığı en azından görsel olarak araştırmaya çalışıcam ve umarım bir bilgiye ulaşırım.
Tüm yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara ve forumda emeği geçen kişilere teşekkür ederim.
 
freegen352010-06-09 09:41:46
Bulanık akvaryum.

Merhabalar; üstat yazacaklarımı yanlış anlama, ben bir amatörüm özellikle akvaryum konusunda, ama 45 lt hacme göre canlı sayısı çok, heleki o kadar küçük bir akvaryuma o vatoz biraz büyük sanki, birde japonlar bildiğiniz üzere dipte herşeyi kurcalıyorlar yani ağızlarına alıp etrafa saçıyorlar,  bir çeşit beslenme alışkanlıkları böyle diyebiliriz. Dediğim gibi akvaryum küçük ama dışkılar ve dışkı yapan sayısı büyük, birde dere kumunuz bu dışkılar ile karışıp bu sonucu doğuruyor gibi duruyor. Nacizene çözüm tavsiyem birincisi akvaryum kumunuzu değiştirin, ikinci tansiyem kum seviyeniz 4-5 cm kadar olsun. Üçüncü tavsiyem 2 çöpçü ve salyangozları çıkarın, dördüncü tavsiyem, vatozu cüce vatoz, kelebek vatoz yada vantuz ağızlı çöpçülerden biriyle ile değiştirin. 

Tekrar söylüyorum, kesinlikle bir amatörüm ve bunlar benim internetten yaptığım araştırmaların bir özeti gibidir.
freegen352010-06-08 19:17:38
Teşhis konamadı ve tedavi

Umarım iyileştirebilirim, hala araştırıyorum ama forumdanda anlaşılacağı üzere pek bir netice yok. Google'den de görsellerde bu tip bir hastalıkla ilgili bir bilgi yok, çevremdeki balık besleyen arkadaşlarımda biraz şaşkınlar bu tip bir rahatsızlığı duymamış ve görmemişler. Üzüntüm balıklarım hastalık yüzünden acı çekiyorlar ve ben yanlış ilaç ve tedaviyle bu acılarını artırmak istemiyorum.

Son çare Bactrim Forte : Doku enfeksiyonu bakteriyel hastalıklarda, 50 lt suya yarım tablet ve
sizin önerdiğiniz; Flagy :İç parazit hastalıklarında (Gram negatif anaerob, gram pozitif anaerob basiller), 50 lt suya 1 tablet. Bu ilaçları kullanmak diye düşünüyorum.
Ayrıca ilk kullandığım ilaçlardan sonra yeterince su değişimi olmadığı kanısındayım, %30 belki 40 oranında su değişimi mantıklı geliyor. Ama şimdi sırasımıdır yapacağım doğru bir hareketmidir bilmiyorum.
Umarım bu konuda daha kapsamlı bir bilgi bulabilirim, yada en azından buna benzer hastalıkta ne kullanacağımı bilen biri vardır.
 
Saat:18:00 itibarıyle minik güzelim, yanar döner teleskopumu kaybettim, diğer 2 bağılım hala yaşama mücadelesi veriyor, vatoz ağızlı çöpçümü ayrı bir fanusa almıştım onun durumu hala sağlıklı.
Ümidimi yitirmiş değilim ve saat: 20:00 itibarıyle bactrim forte ve Flagy ilaçlarına başlıyacağım umarım geç kalmamışımdır ve umarım bu ilaçlar onlara iyi gelir.
freegen352010-06-08 18:11:32
Teşhis konamadı ve tedavi

Merhaba, Dmr.ahmet bey,

            Çözümsel yaklaşımınız ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Net ten baya araştırdım, siyah benek yada siyah leke hastalığı biraz daha farklı gibi duruyor. Ama inanın bende emin değilim, resimleri akvaryumcularada gösterdim, şaşkın bakışlarının ve nasıl bir ilaç vereceklerini tam bilememelerinin dışında bir sonuç elde edemedim.
           Balıklarım cins ve parasal olarak pek değerli birşey değiller ama benim için canlı olmaları önemli ve onları elimden geldiğince kurtarmaya çalışıyorum. Yaptığım araştırma beni blot hastalığı olma ihtimaline doğru yaklaştırıyor. Yeme ilaç uygulaması için muhtemelen geç kaldım, çünkü yem yemiyorlar. İlaç konusunda iki farklı ilaç uyguladım, üçüncü ilacın doğruya yakın olması hayati bir konu oldu.
Teşhis konamadı ve tedavi
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:
1 hafta 10 Gündür Kuytu yerlerde saklanma, aşırı korkulu davranış ve panik. Üzerlerinde leke oluşumu ve giderek artması ve son 2-3 gündür ipliksi şekilde dışkı ve yem yememe.
Akvaryum Kapasitesi (litre):
40 lt.
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
Toplam 4 canlı, 2ad benzer 7-8cm boyunda japon, 1ad 4-5cm boyunda teleskop ve 1ad vantuz ağızlı çöpçü.
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
26C SABİT
Filitrasyon:
Akvaryum üzerinde şelale tipi. ( Bir çeşit dış filtre sistemi )
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Akvaryumcuların önerileri üzerine, 2 kere üst üste mikofish süspansiyon, sonrasında aktif karbon ve filtre ile su temizliği ve 4 te 1 su değişimi, hastalık ilerlediği için tekrar akvaryumcuların önerisi üzerine 2 gündürde Bacteria Treater ( Azoo marka ) ( Tedavi arasında öneri üzerine tablet şeklinde 4ad kaya tuzu atılmıştır )
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Bu hastalık öncesi haftada 1 kez 3-4 parmak kadar su eksilterek su değişimi.

Not: Lütfen acil olarak bilgisi olan arkadaşlar ne yapmam gerekiyor, balıklarım gün geçtikçe kötüleşiyor. Yaşamaları için gerekli herşeyi yapalım.
freegen352010-06-08 10:22:01

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.