ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mertggnl
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Mart 2010 23:23
Son Ziyaret:
11 Haziran 2010 12:05
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Günel
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert Günel

SON 8 MESAJI

Hem yem yemiyo hem kabuğu yumuşuyo
Başlıktada dediğim gibi yaklaşık 2 ay önce aldığım kaplumbağa son 1 haftadır bişey yemiyor ve hergün balkonda 4-5 saat güneşe çıkarmama rağmen kabuğu yumuşuyor.Akvaryum biraz ufak ama filtresi var,vitamini var.Kış uykusundan diyecem ama su 29 C. Altında beneklerinin orda kızıl değil de siyahımsı oluşumlar var.Ondan olabilir mi ?
Uvb Lamba hakkında

Herkese selam.Bu uvb lamba şart mı? Ben forumu araştırdım.Herkez farklı birşey söylemiş.Kafam karıştı. Gerçekten gerek var mı? Evin balkonu güneşi çok iyi alıyor.Her gün 1 den 5-6 ya kadar güneşe koyuyorum.Şu palmiyeli evden aldım kuzenden.Güneşe o kapta çıkarıyorum.Normalde akvaryumunda tabi ki.

Saldırgan Kaplumbaga Sorunu
Benimkide elime alıp kafasına dokunduğumda saldırıyo :D
kaplumbağa ile ilgili birkaç soru
Bir çalışma lambam var.Bazen onu 1-2 saat açıyorum.Haldır haldır gidiyo suda. Bir filtre aldım.Ne versem yiyyo.Bi de arada bir gitar çalıyorum.Çalarken ona bakıyorum dikkat ettim ne zaman yanlış nota bassam ağzını açıyo ve baloncuk çıkarıyo:D .Normalde yapmıyo.Yuhalıyo mu küfür mü ediyo orasını bilemicem :) Vitaminini suyuna mı damlatayım yeme mi?Eleman suya damlat dedi ama kullanma klavuzunda yeme damlatın diyo.
kaplumbağa ile ilgili birkaç soru

Tamam ben pederden para alayım ona bir filtre alacağım.Zaten gözleri hemen  düzeldi ne hikmetse :D.Vitaminden heralde.Suyunu 3 günde 1 değiştiriyorum ve 6-7 damla vitamin koyuyorum.Markası mediko pet.Evimiz güneş alıyor sabahtan akşama kadar güneşe koyuyorum akvaryumu.Bir ısıtıcı ya da UV lambaya gerek yok diye düşünüyorum.Zaten termometre var odamın içi 27 C falan.Akvaryumdan dışarı çıkardım bugün.Yatağımın üstünde haldır haldır koşuyolardı.Ama suya girince uyku moduna giriyolar resmen :D Yemek yemiyolar ama sinirlendiriyorum onları ısırmaya kalkıyolar tıkıyom yemi ağzına :D

Benim bilgisayarım yandığı için belki cumadan cumaya girer tospağalar hakkında yardım alabilirim.Teşekkür ederim.
mertggnl2010-04-04 23:19:00
kaplumbağa ile ilgili birkaç soru
Nasıl ifade ececeğimi bilmiyorum ama bende yüksekliği 24 cm, eni 30 cm, ve diğer eni 8 cm olan bir akvaryum var.ne kadar su koyabilirim.Tospağalar 3.2 cm. Bi de akvaryumdan dışarı çıkardığmda canavar gibiler,suda böyle mayışıp uyuyolar.Marul ve yem attım yemediler.5 gündür bendeler.Hastaydı biri.Gözüne teramcyn mi ne sürdü veteriner.Ben onu nasıl ve neyle sürebilirim gözüne?Kabuğa çekiliyo hemen.
 
Çok uzun biliyorum ama yardım ederseniz Hanzo ve Hıyar'a çok iyi bakabilirim.Teşekkürler.
Kaplumbağanın Bana Alışması İçin Ne Yapmalıyım ...

Ben dün aldım birinin gözlerinde problem var su toplamış gibi ama diğeri canavar gibi valla ama korkuyo yem yemiyo atıyorum gene de yemiyo ikiside 

Kaplumbağalar hasta galiba
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim.Dün 2 tane tospağa aldım xD .Daha küçükler.Ama gözleri kapalı.Hareketsizler yatıyolar hep kebap xD sadece parmakla itince kabuğa giriyolar  bazen kayaya çıkıyolar o zamanda gözleri hep kapalı.Dün 4 tane yem attım bugün de 2 tane hiçbirini yemediler. Sorun ne geri mi götüreyim yoksa bekliyeyim mi ??

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.