ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
eray1907
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Haziran 2010 22:55
Son Ziyaret:
23 Ocak 2011 17:58
Toplam Mesaj:
52 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
eray aras
Doğum Tarihi:
01 Mart 1984
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

eray aras

SON 10 MESAJI

kumsuz akvaryumda çiftleşme
Hiç eşyasız bi evde ne kadar oturabilirsiniz.
4 Yavru yunus
4 yavru(2 cm lik) yunusa 40 litre azmı.Arkdaşlar lutfen hesaplayıcıya bak ıbi şeyler söylemeyin.
300 Tane yavrularım 40 litrede

Kesinlikle hesaplayıcıya göre koyma balıklarını.

KaPTaN2010-07-10 21:13:49
malawi tanganyika
Saygılar Süleyman bey.
malawi tanganyika
Arkdaşlar siz neden benim yazdığımla ilgileniyorsunuzda soruyu soran arkdaşın sorusuyla ilgilenmiyorsunuz ben fikrimi belirttim dediği şekilde iyi bir tankta gördüm ve besledndiğine şahit oldu oldum halada beraberler ben fikrimi belirttim düşüncemi söyledim sende seninkini söyle bana cvp yazma arkdasın sorusuna yaz fikrini belirt.Teşekkürler .
malawi tanganyika
Gerçekten çok saçma bi örnek bu verdiğin örneiğin iyi yönlerini saysam şimdi senin kötü yönlerinden fazla iyi örnek çıkarabilirim.Herneyse sonuç olrak bende yaşarlar demedim zaten.Yazımı iyi anlamamışşsınız belliki önemli değil ama bende frontosa biraz büyüyünce olmaz neticesinde bisiler söyledim herneyse .Saygılar
Sarı Prenses Ve Mavi Prenses Çiftleşirmi
Arkdaslar sorum bu s.p ve m.p çiftleşirmi.
Zebra Cichlid’ler Hakkında Bilgiler
[QUOTE=kayiboyu1]Arkadaşlar bende işyerimdeki akvaryuma bakımı kolay olduğu için bir çift zebra koydum. 6-7 aydır ordalar ve nerdeyse her 20 günde bir yumurtlama maceramız oluyor. ama yavrular çıkıp 1-2 hafta yaşadıktan sonra yavaş yavaş azalmaya başlıyor. muhtemelen ebeveynler yiyor. sonra tüm yavrular tükenince hiç zaman kaybetmeden bizimkiler tekrar yumurtlyor ve bu sürüp gidiyor. en son aldığım yavruların 20-25 tanesi 2 haftay geçti ancak bu kez daha büyük bir sorun var. erkek dişiyi ölümüne hırpalamış, ısıtıcının arkasında ölümünü bekliyor benim dişi. aceba anne yavruları yediği için erkek böyle birşey mi yaptı. sürekli anlaşan çiftlerdi neden erkek bu kadar saldırganlaşmış olabilir sizce. dişinin şu anda kuyruk dibine kadar yenmiş. vücudunda da ciddi yaralar var. fazla ilgilenmediğim için geç farkettim ve artık oluruna bıraktım. yavrularda ayırmak istemiyorum doğal halde büyüsün diye. çünkü 5-6 yıl önce 600 litre akvaryumumda 42 adet karma malawi cichlid besledim 1 çift zebram vardı ve o kadar balığa rağmen yavrularını büyütebiliyorlardı 5-6 tane kalsalarda. şimdi başka balık tehdidi de yok. Anlayamadım. [/QUOTE]
Araştırdığım bilgilere göre konuşacak olursam yemlemeyi akitli ve eksiksiz yapmalısın hiç aç kalmamalılar yoksa kabak yavuların başına patlar.Ki zebralar yavrularına acayip düşkün balıklar.Aç bırakma kesinlikle saklanacak yerler boldur inş.


[QUOTE=cehester10]Benim zebram yumurtladı 2 gün sonra baktım yumurta yok bu ne olabilir[/QUOTE]
Döllenmemiş ve yenmis olabilirler yani tutmayan yumurtalarını yiyorlar.


[QUOTE=BALIK]Arkadaştan 1 erkek 1 dişi  yumurtaları ile beraber aldım.Akvaryuma koyduğumda bir süre sonra erkek yumurtaları yedi.Şimdi ise erkek dişiyi hep kovalıyor rahat bırakmıyor.Neden acaba.
Alalı 1 ay oldu.
[/QUOTE]
Yeniden yapmak istıyor.



[QUOTE=peace4all]2 d 1 e zebram diğer 6 sarı prenses-yunus ile beraberler, hep yumurtluyorlar, hep yavrular 1 haftalıkken diğer balıklara yem oluyor. 1 kez bile 1 tane bile büyütemediler. Asla ayırmıyorum. Bu böyle sürecek sanırım. Başka yapacak bişey kalmadı, akvaryumu ayırdım tülle, girdiler sonuç aynı :( yavruluğa aldım yavruları yunuslar gözlerimle şahit oldum hava deliklerinden emdiler yavruları. Bu canımı sıktı ve akvaryuma olan ilgimi azalttı hatta. Yardım edecek tavsiyelerinizi bekliyorum. Sevgiler.[/QUOTE]
Bunun için tavsiyeye gerek yok aslında sevgili arkadasım ya zebalarını ayır yada diğer balıklarını cam bölmede yapabilirsin onuda delecek değiller heralde senin çözümün çok basit yani.Yazık bence yavrulara yada zebralardan birini ver kurtul yavru derdin den yavru istiyorsan da camla böl.


[QUOTE=manik] 4 Dişi ve bi erkek zebram var alalı 5 gün oldu, eş tutmaları ne kadar sürer lütfen yardımmm.. [/QUOTE]
İki hafta bile sürmez kanımca.
bu türü bilen varmı
Bi kere yavrulasınlarda bende göreyim tecrübe edineyim bu konuda bi ilk olacak benim içn yani yavru alamam ilk olacak sonrasına bakacağız artık.
TARÇINI DENEDİM IŞIKLARI KAPADIM :(
Süzerek koydum zaten arkadaşlar.Neden öyle oldu bende anlamadım ışıkları kapamamk gerekiyormus.Sonuç sıfır :) sağlık olsun şimdilik zebralarımın çiftleşmesiyle ugraşmaya karar verdim zaten.İlk yavrularımı onlardan alıcam sanırım.american zebralarım :)
eray19072010-07-03 00:03:08

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.