ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mozturk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ağustos 2010 12:51
Son Ziyaret:
20 Nisan 2013 14:44
Toplam Mesaj:
30 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Öztürk
Doğum Tarihi:
18 Ocak 1983
Yaş:
41
İl:
Çanakkale
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Çanakkale'li arkadaşlar bizde bir araya gelelim
Cengiz bey tarih ve saat değişimi sebebi nedir acaba? Keşke hiç şu saatte olsaydı demeseydim :) Cumartesi günü olursa gelemeyeceğiz... malum çalışıyoruz. Orada olmayı, tanışmayı, bilgi ve tecrübe paylaşımlarınızdan yararlanmayı çok isterdim kısmet değilmiş. Katılıp buluşanlara selamlar.
Çanakkale'li arkadaşlar bizde bir araya gelelim

Bir aksilik çıkmazsa bir iki arkadaşımla birlikte bende gelmek istiyorum. Buluşma saati keşke daha erken bir saat olsaydı diye düşünüyorum. Koca pazar günü sonuçta bir çok kişi için tüm gün tatil.

Hastalık mı? Yumurtlama mı?
Sanırım tecrübe eden yok... Yumurtlama olma ihtimalini düşünüyorum. Yumurtayı döktü ve o çıkıntı kapanmaya başladı sanırım. Şuanda neredeyse kayboldu gibi. 
Hastalık mı? Yumurtlama mı?
 
Arkadaşlar fotoğraflarını eklediğim neon tetramın arka kısmındaki beyaz çıkıntı nedir yardımcı olabilecek var mı? Teşekkürler...
 
 
Hollanda tarzı bitkili akvaryumum
Tebrik ederim çok güzel görünüyor. Ön zemindeki bitkilerden bende de var. Ekiminin ne kadar uğraştırdığını tahmin edebiliyorum :) Sağlıklı akvaryumlar dilerim.
Kaç Kişiyi Bu Hobiye Kazandırdınız?
Şimdilik benden 3 kişi... Sırada 2 meraklı arkadaş var onlarada bu tatlı zehri  verdiğim zaman inşallah 5 olacak
Bitkili akvaryumum yorum ve önerileriniz
[VID]< ="http://www.dailymotion.com//video/xj8kh4" Border=0 width=480 height=359>
bitkili akvaryumum kom59[/VID]
 
Önder bey tebrik ederim gayet şık bir tank olmuş. Arka fon gayet güzel görünüyor. Gözüme takılan iki şey var. Birincisi paslı çöpçünün olduğu yerdeki bitki nedir bilmiyorum ama bakopaya benziyor ve tek birtane olduğundan o bölgede sırıtmış. Bence onu tekse eğer tanktan çıkarın yada kenara biryere dikin derim. İkincisi Ön zemine boş görünüyor. Ön kısma zemin bitkisi temin edebilirseniz örneğin 15 - 20 kök subulata çok daha şık durur diye düşünüyorum. Sağlıklı balıklar ve iyi seyirler dilerim.
Bitkili kurulumum için önerileriniz
[QUOTE=asichackal]Bende bu bitkiden istiyorum fakat cesaret edemedim ama görüntüsü çok güzel duruyor ve sanırım bakım şartları da kolay.Ama işte tek sorun dikme meselesi baya zor görünüyor.Bitki maşasıda yok bende elle olur mu ?[/QUOTE]
 
Bence bu bitki çok amaçlı kullanılabilir. Uzun haliyle sık sık ekildiğinde arka fonu doldurur güzel bir arka fon bitkisi olur. Yine sık sık ve kısa haliyle ön plana ekildiğinde güzel bir ön zemin bitkisi olur diye düşünüyorum. Bakımı ve üremesi çok kolay gayet arsız bir bitki. Elle dikimi biraz zor olur kanaatindeyim. Bir bitki maşası yada uzun bir cımbız edinebilseniz çok daha iyi olur.
 
Henüz yeni budadım buradaki bir kaç arkadaşa hediye ettim. Biraz büyüsünler isterseniz sizede hediye edebilirim ücret talep etmiyorum. Özel mesajla kargo bilgilerinizi gönderin biraz üresinler tekrar haberleşiriz.
2. DENEME tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum

Led bende denedim sonuç hüsran... Gerçi benimki epey bilinçsiz olmuştu. Sadece kapağa led döşettim epeyde masraflı olmuştu. Ledler iyi silikonlanmadığı için su buharından bir süre sonra kabarmalar oluşturuyor ve oksitlenmeden kaynaklanan lokal ışık sönmeleri yaşanıyor. Sanırım en sağlıklısı daylight ve grolüx floresan. Mayalı sistem bir süre sonra akvaryumun bulunduğu odada maya kokusu oluşturdu bende. Yanlış yaptığım birşeymi var acaba?

Bitkili kurulumum için önerileriniz
[QUOTE=asichackal]En öndeki bitki  Hemianthus Micranthemoides mi?
Eğer oysa dikiminin çok zor olduğunu duymuştum nasıl diktiniz?
[/QUOTE]
 
Evet Hemianthus Micranthemoides... İlk kurulumda gerçekten çok uğraştırdı. Kurulum keyfi olarak ortalama 6 saat sürdü 4 saatini bunları dikmekle uğraştım. Bitki maşasıyla tek tek diktim. Boydan uzuyorlar arsız bir bitki. Uzayanları budayıp tekrar tek tek yanlarındaki boşluklara ekiyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.