ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mavigri
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Nisan 2006 17:16
Son Ziyaret:
14 Haziran 2011 18:55
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İ Bülent Şahin
Doğum Tarihi:
14 Ocak 1978
Yaş:
46
İl:
Karaman
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İ.Bülent Şahin

SON 10 MESAJI

Kurulum aşamasında yardıma ihtiyacım var.

Vatozunuz bir yerlerde saklanıyordur muhtemelen. Uyum sağlayana kadar bu şekilde davranabiliyorlar. İnşallah ölmemiştir. Yemleme konusuna gelecek olursak, bu zamanla tecrübe edeceğiniz bir konu. Ben yeni başlayanlara canlı doğuranlar için (sabah - akşam) gözü büyüklüğünde yem atmalarını tavsiye ederim. Tabi diğer arkadaşların dediği gibi azar azar ve bitirdikçe vermek de doğru bir yaklaşım olur. Fakat bazen bu durumda yanlışlık olabiliyor. Canlı doğuranlar ve japonlar (sadece tecrübelerime göre ) pek doyduklarını bilemiyorlar ya da doymak bilmiyorlar diyeyim. Aşırı yemleme her zaman balıklar için bir sıkıntı oluşturacaktır. Zamanla bir çok sıkıntınızı halledersiniz inşallah.

Kolay gelsin, hayırlı olsun...

Forum Yenilemesi
       
         Önceden şehirlere göre üyeler listeleniyordu. Şimdi o eşkilde bir sayfaya ulaşamadım. Belki ben görememişimdir.
        
          Bu arada ellerinize sağlık.
           
Kalvus Tebriği - Karaman

Karaman'da ilk defa ( benim bildiğim kadarı ile) kalvustan yavru almayı başaran Oktay İçel Ağabeyimizi canı gönülden tebrik ederim. İnşallah sağlıklı bir şekilde büyürler. Sabır ile-aynı zamanda okuyup araştırarak- başarı ihtimalinin arttığını bir kez daha görmüş oldum.

Darısı diğer kalvus besleyen arkadaşların başına.

 

Cichlid Forumda 3. oldum.

         Ben dahil çevremdeki bir çok kişinin çok beğendiği bir çalışma olmuştu zaten. Bir dergiye kapak olacak kadar güzel.

 Tebrik ederim...

sıcaklık seviyesi sorunu

   Isıtıcınızın markasını söyleyebilir misiniz? Özellikle çin malı ısıtıcılarda gösterge tam olarak doğru göstermeyebiliyor. Genelde gözlemlediğim kadarı ile ısıtıcı 22 gibi gösterirken suyun gerçek ısısı 26-27 olabiliyor. Dikkate almanız gereken, termometreniz olması gerekir. Bu şekilde ısıtıcınızın ayarları ile gerekli ısıya ulaşabilirsiniz. Bu tabii ki ısıtıcınız yanlış çalışıyor manasına gelmiyor. Sadece ısıtıcınızın göstergesi ile termometreniz biribirini tutmuyor olabilir.

Kolay gelsin...
 

Bir akvaryumcu hikayesi...

[QUOTE=tegmen200]Arkadaslar bu tur davranıslarda bulunan akvaryumcuların ısımlerınıde yazalım.en azından gıdecek arkadaslar daha dıkkatlı olurlar kanaatındeyım.[/QUOTE]

  Peki istismarı nasıl önleyeceğiz? Mesela bir kişi karalama olsun diye bir senaryo uydurabilir.

Bir akvaryumcu hikayesi...
[QUOTE=olgi][QUOTE=ahmetfeyzi]

Bu durumlarda ortamı germeden uyarmak lazım.Yeni başlayan veya bilgisi az olan vatandaşlarımıza elimizden geldiğince yardımcı olmalıyız.

Saygılar..

[/QUOTE]

Ahmet Bey' e aynen katılıyorum. Ben birçok kez müşterilerine lepisteslerin yanına melek balıklarını veren akvaryumcuları uyardım. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış. Söylemesini bildikten sonra genelde problem olmuyor. Uyarmak lazım diye düşünüyorum.

Saygılar,

[/QUOTE]

 

http://www.akvaryum.com/makale.asp?id=21&alt_kat=1011

Bu linkteki balık uyum tablosuna göre "lepistes" ile "melek" balığının birlikte yaşayabileceği görünüyor. Ben de bu iki türü aynı akvaryumda bulundurdum, problem ile karşılaşmadım. Problem ile karşılaşan arkadaşlar var mı?

 

ısıtıcıyı nasıl temizlerim

 Muhtemelen akvaryumcunuz değiştirecektir.

Bu arada içine sadece su almış ise problem değil. Demek ki zamanında fark etmişsiniz. Ama eğer içi kahverengiye bürünmüş ise yanmıştır. Bahsettiğiniz ısıtıcının üzerinde yanlış hatırlamıyor isem ısıtıcının tamamının suya batırılması gerektiği çizilmiş olması lazım. Yok eğer illaki o ısıtıcıyı kullanmak isterseniz iyice kurulamanız gerekir. Camı çıkartırken dikkat edin kırılıp elinizi kesmesin. Kurutmayıda mümkünse bir bez yardımı ile yapmayın. Sobanın yanına veya kalorifer peteğine yakın bir yere koyarak kendiliğinden kurumasını bekleyin ve öyle takın. Tabii ki bunları yaparken kendinizi riske atmayın. Sonuçta elektirikle çalışan bir alet. Akvaryumcunuz size yardımcı olacaktır. Kolay gelsin...

ARKADAŞLAR AKVARYUMU HALLETTM YENİLEDİM

Gayet hoş olmuş, tebrik ederim.

 

 

 

 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.