ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Just_A_Genc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Mayıs 2011 11:42
Son Ziyaret:
19 Aralık 2013 16:22
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Korhan SAZAN
Doğum Tarihi:
13 Kasım 1978
Yaş:
45
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Korhan SAZAN

SON 10 MESAJI

160 lt. Akvaryuma Balık Tavsiyesi Görsel Açıdan ?
sürü balıkları ilgi çekici oluyor ebat olarak fazla büyük balık değilde adet olarak ama küçük balıkları tercih edin derim.
Elimde bulunan mazlemelerin kapasitesi
Merhaba arkadaşlar daha önceden cama cam tatlı su  akvaryumdan okuyarak ve formu takip ederek low tech bitkili tatlı su akvaryuma ve ardından hi tech tatlı su bitkili akvaryumda kendimi 1.5 sene denedim.Co2,taban ve sıvı gübreler dozajlama su testleri vb .Tatlı suda bolca deneyim yaşadım çok şükür ciddi yosun problemi ve balık ölümleri yaşamadım.
Lafı fazla uzatmadan konu ya gelecek olursam...
Bir arkadaşımın evini taşımasından dolayı malzemelerini bana vermesi ile elimde sump,ps ve dalga motoru geçti.Bunların kapasiteleri hakkında bir fikrim yok.Yanlız 1 senedir kullanılıyordu ve kontrol ettim hepsi çalışır durumda.Konu hakkında bilgi sahibi sizlerden ve üstadlarımdan tecrübelerine dayanarak ricam aşağıda resimlerini vermiş olduğum malzemelerin kapasitesi nedir yani kaç litrelik akvaryumu çevirebilir.Elimdeki mevcut malzemelere ilaveten diğer (resif akvaryumu için) gerekli malzemeleri temin edeceğim.En son olarak akvaryumu yaptıracağım.İzmirli tuzlu su akvaryumu ile ilgilenen arkadaşlardan bilgi ve tecrübe alabilirsem çok memnun olurum.
 
Sump:700mmx240mmx410mm(yükseklik) Ebadında
 
Ps boyu 500mm geliyor ama markasını bilmiyorum.
 
İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim.
 




Just_A_Genc2013-11-17 14:47:35
Bugün kurulan akvaryumum, yaklaşık 10gün sonra (Son hali)
[QUOTE=ahmetkoca]Bu balıgın görselliği için alan yok herhalde , bedava verseler bana, akvaryuma koymam ne tipsiz şeyler öyle
[/QUOTE]
Co2 fazla verirsem yosun problemi olurmu ?
[QUOTE=tricker07] [QUOTE=triggers]Işıklarla birlikte açarsın. Yani ortalama 10 saat.  Gece kapalı kalsın.  Ph'ı ölçme imkanın varsa ölç ve buraya yaz bakalım, suyun ph'ını bir öğrenelim.[/QUOTE]

Malesef test cihazım felan yok abi, gece co2 yi kapatırsam regülatördeki basınç sorun oluşturmazmı ? regülatör 55 liralık yıldız 5950 marka patlama ihtimali varmı acaba.
[/QUOTE]
 
Tüp + Tüp Vanası + yıldız 5950 regülatör + elektirikli açma kapama vanası + ince ayar vanası olarak bağlı değilmi sistem?Tüp ve regülatörse iş sakat bazen kafaya göre takılıyor(Çoğalıyor azalıyor) o vanalar.Aileden büyük birisinin yardımını iste.Her seferinde Co2 ana vanadan açma kapama yaparken bir sakatlık çıkmasın.Biz Co2 verme işlemini Elektirikli açma kapama vanası ile yapıyoruz(selenoid valf)
Dİğer tüm sistem sabit kalıyor.(Tüp vanası+Regül.Basınç düşürcü.)
Kolay gelsin.. 
Just_A_Genc2012-05-23 15:53:19
Co2 fazla verirsem yosun problemi olurmu ?
co2 ph da etkiler yetiştireceginiz bitkinin ph değeri ne olucak.Birde saniyede kaç kabarcık olucak.
bitkilerdeki lekelerin sebebi nedir? fotoraflı
[QUOTE=birsan]Akvaryum gün içinde 4 saat direk gün ışığı almakta bu yüzden ışıklandırmaya pek önem vermiyorum[/QUOTE]
 
Ozaman yosun olma ihitimalide olabilir.
Yeni Bitkili Tank ve Beyaz Kurt !
[QUOTE=mehmet zahit]Dayayın metilen mavisini ben akvaryumda garip canlı görürsem hep bunu yaparım daha sonra bu şeylerden eser kalmaz
[/QUOTE]
 
Daya metileni tankta nevar ne yok hepsini yok etsin sonra tekrar düzeni oturtacam diye bu dayaynın metilen mavisini diyen arakdaşa mesaj atın şimdi nereye dayıcam diye
Ofis dev bitki akvaryumu.
[/QUOTE]
Ustam aslında benim düşencemde ole olması başlandı ama daha camlar yapıştırılmadı... bu konuyuda oyuzden actım aslında benim istedigim herkezden destek alıp yapmak tek başıma zaten cesaret edemedim :) aklımda butun mazemeleri cıkartıp hep beraber dekor etmek yani ankaralı akvarıslerın ortak calısılarak :D yapmak istedigim bi akvaryum. deniz yapcaktım aslında ama herzaman bitki hayalım vardı . tecruben nerdeyse sıfır ....
[/QUOTE]
 
Tecrübe sıfır ise risk çok fazla gibi geliyor.Tanktaki yükseklik ışık gücünüzü artırmanıza sebebiyet verecektir.Litre süper fakat tecrübeden sonra diyorum.Tatlı suda veya tuzlu suda tecrübe şart.Tabanı saglam tutalım su değerlerini  oturtmak için zeytin gül vb basit bitkilerle su değerlerini oturtalım.İlk kurulumda sizi misafir edecek olan yosun türelerine diatom vb kucak açalım mücadeleyi ögrenelim.Sonra gübrelemeye geçelim dozajı ayarlayalım :)Sonra isteedikelrinizi kademe kademe ekleyelim. :)
Just_A_Genc2012-05-21 01:08:28
Bende 125x50x60 Yapmaya Karar Verdim
Ali bey yakından takipteyim.Zira bende tankımı büyütmek istiyorum.Size sormak istedigim 125x50x60 ebetlarını neye göre belirlediniz nasıl karar verdiniz.Camlara nekadar fiyat aldınız ?
Elinizdeki mevcut sephayı mı kullanıcaksınız ?
 
Başarılar ve hayırlısı olsun.
 
 
 
Resif akvaryum resimleri.(108 Adet)
Hepsi birbirinden güzel tanklar ve ebatlarınında hatrı sayılır bizim oturma odası kadar varlar :D Pek anlamıyorum tuzlu su akvaryumlarından fakat canlılarına hastayım.Resimlerdeki tankların ortalama büyüklüklerini baz aldığımda görsellik çok daha artıyor ve tabiki maliyet yer sorunu.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.