ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ugursarak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Eylül 2013 15:09
Son Ziyaret:
12 Ağustos 2014 18:14
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Uğur Sarak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Japonların fena halde saklanıyor
Bir değişiklik yapmadım. Birden bire oldu. Mesela 4-5 saat normal şekilde hareketli olurken 4-5 saat saklanarak vakit geçiriyorlar. Filtrem de temiz. 2 ay önce temizlemiştim. Bir tek suyu değiştirmedim. Aksesuarlarda aynı. Akvaryumun üzeri kapalı olduğu için elle müdahele etmiyorum yemleri ufak deliklerden atıyorum. Suyu değiştirelim bakalım ne olacak. 
Japonların fena halde saklanıyor
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: sürekli saklanma

Akvaryum Kapasitesi (litre): 300 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 1 adet vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: 1200 LT'lik filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: kullanmadım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :


Yaklaşık 1 senedir 300 litrelik akvaryumum da 18-20 adet japon ve koi balıkları besliyorum. Şimdiye kadar sıkıntı yoktu. Ancak son 1 haftadır günün belli aralıklarında balıklarım yapay bitkilerin arkasına saklanıyorlar. Tıpkı yavru kedilerin annelerinin memesini emerken annelerine sokulmaları gibi balıkların hepsi birbirine sokuluyor. Küçük olanları büyük olanların kuyruklarının altına saklanıyor. Büyüklerde alt alta üst üste akvaryumun köşesinde bitkinin arkasına saklanıyorlar.

Ancak bir süre sonra çıkıp normal yüzmeye devam ediyorlar. Bu son bir haftadır belli peryodlarla devam ediyor. Hem pul yem var hem granül yem var. Granül yemi attığımda batmadığı için yukarıda kalıyor. Japonlarım yukarı çıkıp o yemleri bile yemiyorlar. Pul yemler ise dibe çökünce çok ani hareketlerle yiyip tekrar saklanıyorlar. 

Belli peryodlarda bu böyle devam ediyor. Bazen bir anda normal yüzmeye ve benimle oynamaya başlıyorlar yani benim yaptığım hareketlere göre tepki veriyorlar. Ancak bazende saklanıp duruyorlar. Ben saklananların yanına yanaştığımda çok hızlı ve çevik hareketlerle akvaryumun diğer ucuna kaçıp bu sefer orada saklanıyorlar. 

Bunun sebebi ne olabilir, mutlaka daha önce başkalarınında başına gelmiştir. Ben internette araştırdım ancak istediğim gibi bir açıklama bulamadım. 
japonla yaşayan balık türü aranıyor
Japonlarla koi çok güzel  yaşıyor, koiler oldukça uysal japonlarda öyle, hiç kavga etmezler. Ayrıca koiler hızlı yüzerler, tül yüzgeçli olanları çok şık duruyor. Akvaryumun boyuna göre büyüyor. Koiler cikletlere benzediği için akvaryuma güzellik katar. Çeşitli renleri var. Strese kolay girmemeleri nedeniyle akvaryumda her zaman bir arayış içerisindeler. Sürekli çalışan karıncalar gibi akvaryumda birşeyler arıyorlar, kumda yiyecek arıyorlar, dekorların etrafını inceliyorlar, ani ve hızlı hareketleri akvaryuma güzellik katıyor.

büyük renkli japon balıklarım gibi onlarda hiç durmadan yüzüp akvaryuma renk katıyorlar. Bence koi her japon akvaryumunda olmalı. 
japon akvaryumuna pengasus balığı
Bende 300 litrelik akvaryumda japon balıkları besliyorum. Çöpçü beslenmez demişler bende 18-20 cm'lik japon dahil, 15 cm ve çeşitli boylarda japonlar var. Çok ufak japonlarda var. Mesela pörtlek gözlü japon balığım yüzeydeki yemleri yemekte zorlandığı için aç kalıyordu. Artık günde 1 kez ve bol yaprak yem atıyorum. Büyük balıklar üstteki yemleri yerken aşağı çöken yemleri ufak balıklarım yiyor. Yemleri tüketmeleri ortalama 4-5 dakika sürüyor. 

Bu tarz bir beslemeyle çöpçüler rahatlıkla yaşar diye düşünüyorum. Bende şu an 20 civarında japon ve koi balıkları var. Günde 1 kez bol yaprak yem ile yemleme yapıyorum. Üstteki yemler 2 dakika gibi bir sürede tüketiliyor. Tabanda ki yemler ise 3 dakika gibi bir sürede tüketiliyor. Böylece ufak ve büyük balıkların hepsi doyuyor. Ancak benim akvaryum büyük, yem akvaryumun her yerine dağılıyor. Bu yüzden ufak balıklar büyük balıklarla kapışma yaşamadan rahatlıkla beslenebiliyorlar. Ufak akvaryumlar için bu yöntem başarılı olur mu bilmiyorum. Bende albino cüce vatozlar vardı, günde bir kez bol yemleme ile onlar da rahatlıkla besleniyorlardı, ama onlar için arada dip yemleride kullanıyordum. Onları bir hobiciye ücretsiz verdim, en azından daha sıcak bir akvaryumda yaşamak haklarıydı:)
Japon balığı ısıtıcısız yaşar mı
Benim akvaryumda şu an ısıtıcısız su sıcaklığı 21 derece. Sıcaklık son 1 aydır da 20-21 arasında gidiyor. Diğerleri mutsuz olur diye 300 litrelik akvaryuma sadece japon ve koi balıklarını koydum. Elektrik faturası sıkıntısı nedeniyle böyle yapmak zorunda kaldım. Gerçi 300 w'lık bir ısıtıcı var çok daha soğuk günler için aldım. Cüce vatoz ve canlı doğuranları ise 16 litrelik diğer akvaryumuma koydum. 50W'lık ta roxin ısıtıcı taktım. Isıtıcı 32 dereceye ayarlı ama en fazla 24-26 derece'ye kadar ısıtıyor bu yüzden almanızı tavsiye etmem. 6 derece oynaması çok büyük bir fark..


Japon balığı ısıtıcısız yaşar mı
http://tr.wikipedia.org/wiki/Japon_bal%C4%B1%C4%9F%C4%B1

wikipedia'da japon balıkları için ısıtıcıya gerek yoktur diyor. Elektrik faturası yüzünden 300 litrelik akvaryumum boş duruyordu, maaşıma zam gelinceye kadar japonlarla dolduracağım balık bakmak büyük zevk Allah japonları korusun :)
Elektrik Faturanız
Canlı doğuranlar var bende, şu an için bitki yok. İş yoğunluğu nedeniyle  bitkileri bahar aylarında ekmeyi planlıyorum. Işıklandırması led ile yapılıyor. Ancak bitki ekimine başlayınca bitkilere uygun olan ışıklandırma sistemine geçeceğim. 

200 litrelik bir akvaryumda 13 lira çok ideal bir rakam. Isıtıcı dışında dış filtre ve ışıklandırma 10-12 lira farketse toplam 25 lira gibi bir maliyet ortaya çıkıyor gibi görünüyor. Isıtıcım gelsin bende bir test edip buraya güncel sonucu yazayım umarım bu rakamı geçirmeden bir tasarruf sağlayabilirim yoksa büyük bir sıkıntı beni bekliyor


Elektrik Faturanız
Güncel elektrik fiyatlarına göre tecrübesi olanlar cevap verirse sevinirim

Doğalgaz sobalı odamda 300 litrelik bir akvaryumum var, oda sıcaklığı ortalama 25-26 derece olacak. Akvaryumda 50 kilo kum 10 litre substrat var.220 litrede su olduğunu tahmin ediyorum. Akvaryumun üzeri ahşap kapak ile kapalı kapağın alt tarafı stretch ile kaplanmış. Akvaryumun arkasına ve iki yanına strafor koyacağım, geceleri ön tarafına da koyabilirim. 300w'lık bir ısıtıcı takıp ısıtmaya çalışcağım. Eğer elektrik fazla gelirse akvaryum suyunu yarıya indirip 100W'lık bir ısıtıcı takmayı düşünüyorum. Akvaryumumda toplam 14 balık var, yavrulukta da bir miktarda yeni doğmuş yavru var. 


Akvaryum tam dolu iken ve yarı dolu iken ısıtıcı aşağı yukarı ne kadar yakar? Maddi durumum iyi değil bu aralar bu yüzden merak ediyorum
ugursarak2013-09-18 20:27:03
120x45x55 - Aydınlatma konusunda kafam karıştı
Peki bu lambaları günde kaç saat açık bırakmam gerekiyor? Belirli periyotları var mı?
120x45x55 - Aydınlatma konusunda kafam karıştı
120 cm uzunluğunda 55 cm derinliğinde 300 litrelik yeni bir akvaryum kurdum. Aydınlatma sistemi için bir süredir araştırma yapıyorum ancak kafam karıştı. Birçok farklı lamba türü, balastı, starteri, lümeni derken benim akvaryuma hangisi uyar çözemedim. Eminönüne gidicem ama kesin yanlış şeyleri alıp gelirim.

Bana öneriniz ne olur gidip onu alıp kullanayım. Başlangıç için low tech bitkiler yetiştirmeyi düşünüyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.