ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
RavenCarrion9
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
13 Saat 17 Dakika önce
Toplam Mesaj:
57 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
37 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Alp Bilgiç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
SON 10 MESAJI
Beta Balığı Hasta Mı?
[QUOTE=Hexvep]Fotoğrafa bakınca aktif bir mantar ya da pamuksu enfeksiyon görünmüyor. Kuyrukta ciddi siyahlaşma beyaz çürüme hattı ya da kanlanma da seçilmiyor. Daha çok geçmişte yaşanmış stres kaynaklı yüzgeç erimesi gibi duruyor.
1 Bu durum büyük ihtimalle yüzgeç çürümesinin hafif geçirilmiş hali ya da uzun süreli stres sonrası erime. Şu an balık aktif yem yiyor ve rengi yerindeyse aktif hastalık olmayabilir.
2 Şu aşamada ağır ilaç önermem. Su şartları düzgünse en iyi ilaç temiz ve stabil sudur. Haftalık düzenli su değişimi ısı sabit 26 derece pipo filtre ve catappa zaten destekleyici. Eğer ilerleme görürsen o zaman hafif bir antibakteriyel düşünülebilir ama şu an gerek yok gibi.
3 Bettalarda yüzgeçler tekrar uzar. Uç kısımlarda şeffaf yeni doku oluşumu görürsen bu iyileşme belirtisidir. Tam eski formuna dönmesi zaman alır ama uygun şartlarda toparlar.
Özetle şu an görüntü acil ilaçlık durmuyor. Stabil su temiz bakım ve kaliteli yemle zaman içinde kuyruğun uzadığını görebilirsin.
iyi hobiler dilerim.[/QUOTE]
Öncelikle size cevabınız için çok teşekkür ederim. Yem olarak Tropical markasının kan kurdu ile karışık olan pul yemini kullanıyorum haftada 1 de (markayı bilmediğim için haftada1) artakua markasının betta granulat yemini kullanıyorum. Ekstra kullanmam gereken yem var mı? Kullandığım yemler doğru mu? Yem önerisine de açığım. Size de iyi hobiler dilerim.
[QUOTE=Hexvep]Fotoğrafa bakınca aktif bir mantar ya da pamuksu enfeksiyon görünmüyor. Kuyrukta ciddi siyahlaşma beyaz çürüme hattı ya da kanlanma da seçilmiyor. Daha çok geçmişte yaşanmış stres kaynaklı yüzgeç erimesi gibi duruyor.
1 Bu durum büyük ihtimalle yüzgeç çürümesinin hafif geçirilmiş hali ya da uzun süreli stres sonrası erime. Şu an balık aktif yem yiyor ve rengi yerindeyse aktif hastalık olmayabilir.
2 Şu aşamada ağır ilaç önermem. Su şartları düzgünse en iyi ilaç temiz ve stabil sudur. Haftalık düzenli su değişimi ısı sabit 26 derece pipo filtre ve catappa zaten destekleyici. Eğer ilerleme görürsen o zaman hafif bir antibakteriyel düşünülebilir ama şu an gerek yok gibi.
3 Bettalarda yüzgeçler tekrar uzar. Uç kısımlarda şeffaf yeni doku oluşumu görürsen bu iyileşme belirtisidir. Tam eski formuna dönmesi zaman alır ama uygun şartlarda toparlar.
Özetle şu an görüntü acil ilaçlık durmuyor. Stabil su temiz bakım ve kaliteli yemle zaman içinde kuyruğun uzadığını görebilirsin.
iyi hobiler dilerim.[/QUOTE]
Öncelikle size cevabınız için çok teşekkür ederim. Yem olarak Tropical markasının kan kurdu ile karışık olan pul yemini kullanıyorum haftada 1 de (markayı bilmediğim için haftada1) artakua markasının betta granulat yemini kullanıyorum. Ekstra kullanmam gereken yem var mı? Kullandığım yemler doğru mu? Yem önerisine de açığım. Size de iyi hobiler dilerim.
Beta Balığı Hasta Mı?
Merhabalar 2025 Kasımdan bu yana balık mutlu değildi stresliydi sanırım pek ilgilenememiştim hata ettim o yüzden baştan kurulum yaptım 1-2 ay oldu ve 2 hafta önce de pipo filtreye geçtim (ısı sabit 26) catappa yaprağı ekledim. Betta iyice kendine geldi iştahla yem yiyor, mutlu gözüküyor stresi gitti ama kuyruğu epeyce küçüldü. 1) Bu bir hastalık mıdır? 2)Hangi ilaçla tedavi edebilirim? 3)Kuyruk tekrar büyüyüp eski haline döner mi? [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/210307/220220261734161.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/210307/220220261734181.jpg[/IMG]
Merhabalar 2025 Kasımdan bu yana balık mutlu değildi stresliydi sanırım pek ilgilenememiştim hata ettim o yüzden baştan kurulum yaptım 1-2 ay oldu ve 2 hafta önce de pipo filtreye geçtim (ısı sabit 26) catappa yaprağı ekledim. Betta iyice kendine geldi iştahla yem yiyor, mutlu gözüküyor stresi gitti ama kuyruğu epeyce küçüldü. 1) Bu bir hastalık mıdır? 2)Hangi ilaçla tedavi edebilirim? 3)Kuyruk tekrar büyüyüp eski haline döner mi? [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/210307/220220261734161.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/210307/220220261734181.jpg[/IMG]
Sıfırdan Kurulum Bitkili Akvaryum
Hindistan cevizi kabuğunu ilk defa estetik kullanabilen gördüm. Elinize sağlık çok güzel olmuş.
Hindistan cevizi kabuğunu ilk defa estetik kullanabilen gördüm. Elinize sağlık çok güzel olmuş.
Betta Akvaryumumu Yorumlar Mısınız?
Işık kaynağınız nedir tam olarak? Ben de öyle bir ışık kaynağı arıyorum da.
Işık kaynağınız nedir tam olarak? Ben de öyle bir ışık kaynağı arıyorum da.
30l Sessiz Hava Motoru Önerisi
[QUOTE=Hoppala]Merhaba,
Tetra AirSilent modeline bakabilirsiniz.[/QUOTE]
Bütçem o kadar değil maalesef. Teşekkür ederim.
[QUOTE=Hoppala]Merhaba,
Tetra AirSilent modeline bakabilirsiniz.[/QUOTE]
Bütçem o kadar değil maalesef. Teşekkür ederim.
[QUOTE=Cyber_Scout]
Motorlu hava filtresi nedir?
Örnek resmini attığım dophin sfp34 kendinden motorlu süngerli iç filtredir.
Kullanabilirsiniz ama cüsse olarak çok yer kaplar. Bir küçük modeli olan dophin sfp16 modelini tercih etmelisiniz.[/QUOTE]
Pardon motorlu pipo filtre yazacaktım yanlış olmuş. Stokları kontrol ettim ama bulamadım. Muadili veya bulabileceğim başka bir yer var mı?
[QUOTE=Cyber_Scout]
Motorlu hava filtresi nedir?
Örnek resmini attığım dophin sfp34 kendinden motorlu süngerli iç filtredir.
Kullanabilirsiniz ama cüsse olarak çok yer kaplar. Bir küçük modeli olan dophin sfp16 modelini tercih etmelisiniz.[/QUOTE]
Pardon motorlu pipo filtre yazacaktım yanlış olmuş. Stokları kontrol ettim ama bulamadım. Muadili veya bulabileceğim başka bir yer var mı?
[QUOTE=Cyber_Scout][IMG]https://encrypted-tbn3.gstatic.com/shopping?q=tbn:ANd9GcTUCpe57FbzetGe-Onyb1Vil5tZwzjMh9R8bkhdyxZN5WRyDRxffu1gOqI1MD39nohwKWplhvHGvIylcOf3vK6K_oBYy6oGUSMLT3Z-Mo1eMk9UMMDIpFw5[/IMG]
Uyku ve hava motoru bir arada zor kombinasyon.
Dophin sfp34 yada 16 tavsiye ederim. Ses sıfır.
Elbet su çıkışını su hizası ve altında tutmanız şartı ile.
[/QUOTE]
Peki bu motorlu hava filtrelerini 30 litre betta akvaryumumda kullanabilir miyim?
[QUOTE=Cyber_Scout][IMG]https://encrypted-tbn3.gstatic.com/shopping?q=tbn:ANd9GcTUCpe57FbzetGe-Onyb1Vil5tZwzjMh9R8bkhdyxZN5WRyDRxffu1gOqI1MD39nohwKWplhvHGvIylcOf3vK6K_oBYy6oGUSMLT3Z-Mo1eMk9UMMDIpFw5[/IMG]
Uyku ve hava motoru bir arada zor kombinasyon.
Dophin sfp34 yada 16 tavsiye ederim. Ses sıfır.
Elbet su çıkışını su hizası ve altında tutmanız şartı ile.
[/QUOTE]
Peki bu motorlu hava filtrelerini 30 litre betta akvaryumumda kullanabilir miyim?
[QUOTE=0012]Hepsi ses yapar. Piponun içine hava taşı ekleyebilirsiniz. Blop sesi baya azalacaktır. Bunu önerebilirim sadece
Motoru ayrı odaya almayı başarabilirseniz iyi olur ki benim hiç başaramadığım birşey[/QUOTE]
Hepsi ses yapar fizik gereği tabi ama benim aradığım ses seviyesi suyun "blop" sesinden daha az seviyede ses çıkaran hava motorları. Anlayacağınız hava motorunun sesi suyun sesinden daha az olsa yeterli benim için. Önerilere açığım.
[QUOTE=0012]Hepsi ses yapar. Piponun içine hava taşı ekleyebilirsiniz. Blop sesi baya azalacaktır. Bunu önerebilirim sadece
Motoru ayrı odaya almayı başarabilirseniz iyi olur ki benim hiç başaramadığım birşey[/QUOTE]
Hepsi ses yapar fizik gereği tabi ama benim aradığım ses seviyesi suyun "blop" sesinden daha az seviyede ses çıkaran hava motorları. Anlayacağınız hava motorunun sesi suyun sesinden daha az olsa yeterli benim için. Önerilere açığım.
[QUOTE=0012]Resun air sessiz değil. Gücünü kıstığınız için sessizdir. Yetersiz hava verir. Sessiz hava motoru yok maalesef. Sesi biraz azaltmak ve piponun akışını artirmak için piponun içine hava taşı koyabilirsiniz.[/QUOTE]
Resun Air 500'ün güç ayarı yok diye biliyorum. 30Litre betta akvaryumu için yeterli olmaz mı? sıfır ses değil de az ses bekliyorum uykuya etkisi olmayacak şekilde. Siz ne önerirsiniz 1000tl altında?
[QUOTE=0012]Resun air sessiz değil. Gücünü kıstığınız için sessizdir. Yetersiz hava verir. Sessiz hava motoru yok maalesef. Sesi biraz azaltmak ve piponun akışını artirmak için piponun içine hava taşı koyabilirsiniz.[/QUOTE]
Resun Air 500'ün güç ayarı yok diye biliyorum. 30Litre betta akvaryumu için yeterli olmaz mı? sıfır ses değil de az ses bekliyorum uykuya etkisi olmayacak şekilde. Siz ne önerirsiniz 1000tl altında?
[QUOTE=erdemizm]Selam,
Geçen hafta betta için aldım ben de. Sessiz yazdığı için sobo aq-004 aldım, aşırı sesliydi. Gidip resun air 1000 ile değiştirdim. Zaten resun air 500 modeli kullanıyordum ve gerçekten çok sessiz. Resun ya da tetra tavsiye ederim.[/QUOTE]
Yorumunuz için teşekkür ederim. İkinci el Resun Air 500 satan var mıdır bulabilir miyim acaba?
[QUOTE=erdemizm]Selam,
Geçen hafta betta için aldım ben de. Sessiz yazdığı için sobo aq-004 aldım, aşırı sesliydi. Gidip resun air 1000 ile değiştirdim. Zaten resun air 500 modeli kullanıyordum ve gerçekten çok sessiz. Resun ya da tetra tavsiye ederim.[/QUOTE]
Yorumunuz için teşekkür ederim. İkinci el Resun Air 500 satan var mıdır bulabilir miyim acaba?
SON MESAJLAR
- Lepistes Formu İyi Mi Amatör balıkçı, 12:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ahli İçin Tavsiye akinji, 12:14
Yeni Üye Forumu - Kabukçullar... SaRCoPhiLiuS, 11:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 2. Akvaryum Deneyimim atakanaydin, 11:35
Akvaryum Tanıtımı - Shallow ogurcay, 10:54
Akvaryum Tanıtımı - Hmecihromis Exsul onuribrahim, 10:50
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Öneri ogurcay, 10:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hw 302 Aparat Sorunu Samet.guven, 10:01
Yeni Üye Forumu - 250 Litre Tank İçin Tür Uyumu (eba) omererbas, 09:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betamın Kafasındaki Şişlik Orhan76, 09:16
Hastalıklar ve İlaçlar - 96 Litrede Pipo Filtre SaRCoPhiLiuS, 09:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Isıtıcı Bu Şekilde Kullanılır Mı? Cyber_Scout, 03:29
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Sıfırdan Kurulum Bitkili Akvaryum AliAltınöz, 01:17
Akvaryum Tanıtımı - Türünü Öğrenmek İstiyorum Faruk57, 01:01
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 200lt Akvaryum Bitkili Kurulum Kaangzkr, 00:48
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balığında Kuyruk Kısması Ve Renk Solması Xarpet, 23:54
Yeni Üye Forumu - İthal Akvaryum Mu, Özel Yapım Akvaryum Mu? Xarpet, 23:35
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bu Hacimde Canlı Yükü MG, 23:33
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Petshop Önerisi İstanbul Umutoty, 23:33
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Walstad Akvaryumu Kurulumu sertacsut, 23:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Albimarginata Ve Vaillanti Cyber_Scout, 22:04
Akvaryum Tanıtımı - Dicsus Akvaryumu Hüdai, 21:38
Akvaryum Tanıtımı - Tasarım Akvaryum Demirci42, 21:07
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Su Çıkışı Ağızı Samet.guven, 20:42
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Kaval Balığı Malawi Balıkmen, 20:41
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Mıknatıs Sorunu OnderKadir, 20:23
Filtreleme Seçenekleri - Yıllar Sonra Hobiye Dönüş enginhayta, 20:03
Akvaryum Tanıtımı - Kerevit Tüy Problem. Balıkmen, 19:59
Yeni Üye Forumu - Planarya İçin İlginç Bir İlaç GhostKoi, 19:58
Hastalıklar ve İlaçlar - 60x40x40 Akvaryumu İki Kişi Taşıyabilir Miyiz mehmetbt, 19:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 200lt - Fantail Calico Japon cagri, 19:51
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Kurulum Destek furky06, 18:04
Yeni Üye Forumu - 60x40x40 Hardscape ercane, 17:19
Akvaryum Tanıtımı - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin ayhanjr, 15:42
Yeni Üye Forumu - Betta Balığımın Durumu Hakkında Zaid, 15:17
Yeni Üye Forumu - Sıfırdan Başlangıç burayadali, 15:06
Yeni Üye Forumu - Betta Balığım Hakkında akvaryumhobix, 13:20
Yeni Üye Forumu - Axolotl Akvaryumu Hakkında Bilgiye İhtiyacım Var Aguamentist, 13:03
Yeni Üye Forumu - 40–50 litre Akvaryum İçin Balık & Filtre Önerisi Gurit, 11:08
Yeni Üye Forumu - Chihiros Wrgb 60 Bağlantı Sorunu oknkpln, 10:08
Yeni Üye Forumu - D201 Co2 Kitini Nerde Bulabilirim koagulant, 09:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 40 Litre Tank İçin Sorular GhostKoi, 07:54
Yeni Üye Forumu - Dişilerin Yumurta Tutmaması Cyber_Scout, 01:03
Tropheus - Yeni Akvaryum Kuracağım burayadali, 00:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Akvaryumu Zaid, 00:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tv Üniteli Akvaryum Yaptıracağım Yer Arıyorum Merdow, 00:42
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Kurulum Sonrası Sorular (güncel Fotolar) Merdow, 00:37
Yeni Üye Forumu - 200 Litre Ultra Low Tech Bitkili Tankım TarikAkgun, 23:55
Akvaryum Tanıtımı - 200lt Melek Umutoty, 23:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığımın Cinsiyeti Nedir? TuRKeR, 23:03
Cinsiyet ve Tür Belirleme
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 11:32
- Genç Kribensisler Koksal Gurkan 11:32
- Büyük Boy Makrakanta Arıyorum Koksal Gurkan 11:32
- Albino İmparator Emirk 11:26
- Apistogramma İnka Candidi Hongsloi AtlasPoyraz 11:03
- Akvaryum Ve Dolap AtlasPoyraz 11:03
- İthal Paludaryum / Teraryum Arıyorum ozan_1903 11:01
- Yati Kökü ozan_1903 11:01
- Paretroplus Menarambo Arıyorum ozan_1903 11:01
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 10:56
- Vallisneria Gigantea Rubra (kırmızı Dev Saz) egedin 10:56
- Çift Channa Limbata -RBG- 10:37
- Genç Orjinal Irk Sajica Cichlid Çifti -RBG- 10:37
- 4 Katlı Ev Tipi Akvaryum Seti - Üretim Seti -RBG- 10:37
- Hailea Qb30led Nano Akvaryum alperemrecakir 10:37
- Frodo Stone 7 Kiloya Yakın osmang 10:23
- Co2 Dıy Sistemi, İsta Difüzör, İndikatör Ve Birçok osmang 10:23
- Zebra Ciklet Eş Tutmuş Nadirler. osmang 10:23
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 10:01
- Rasbora Arıyorum Miller 10:01
- Hb White Lepistes Damızlık omererbas 09:46
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 09:46
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-10/02/26 osmandbnl 09:37
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:29
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 09:26
- Damızlık Corydoras Sterbai nikon_ 09:26
- Mikro Kurt Kültürü nikon_ 09:26
- Yati Kökü- Lily Pipe - Co2 İnce Ayar Vanası - Co2 Mehari 09:14
- Sunsun Hw-603b 15 Günlük Mehari 09:14
- Mikrofex & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 09:12
- Katil Saly. & Kiraz & Sarı Ateş & Ramshorn scorpion26 09:12
- Her Türden Cüce Vatoz Dişileri scorpion26 09:12
- Özel Yapım 170*70 H:60 Beyaz Mobilyalı Akvaryum Serengeti 09:10
- Resun Dijital Otomatik Yemleme dark blue 09:06
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 08:44
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 08:44
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 08:44
- Mavi Elma Salyangozu Brdk64 08:38
- Pigme Corydoras Brdk64 08:38
- Fluval Fx4 Serhat.Kaymak 08:25
- Akvaryum Ekipmanları Serhat.Kaymak 08:25
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 08:24
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 07:15
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 02:38
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 02:38
- Power Led Ve Aliminyum Soğutucu Ve Dijital Ph Metr serdar131977 02:38
- 4 Adet Geophagus Surinamensis Canerkartal 02:36
- 50 Cm Bombeli Akvaryum Ve 1 Metre Dolap gürkanbey 01:10
- Çeşitli Hindistan Cevizi Kabukları Faruk57 00:54
- Lepistes Türleri Ve Kırmızı Fantom Plati Faruk57 00:54
KULLANICILAR
- 109 Online Kullanıcı, 62 Üye
Online Kullanıcılar
mutama,
drersayan,
Ayberk1634,
by__cg,
ternapi,
osmang,
Doktorakvaryum,
emre kaya,
Maverickse,
-RBG-,
kambortam,
efkango,
ciways,
yigidoumit,
mirat,
Faruk0609,
KulAhmet,
Ozzgur,
Oguzcan61,
muhengin26,
Hak@N,
rupee,
Mikail Erdoğan,
YavuzHan,
yemresahin,
a.gumrah,
EKAR,
Koksal Gurkan,
fikret43,
atakanaydin,
Aether,
LosTurcos,
Balıkların efend,
osmandbnl,
sina cen,
yasiiinyldrm,
Furcifer,
serhatankara,
AYKUTBEN,
ozkanonur,
fishhyy,
Hkncan,
koraykbl,
Angelguy,
Erkay0,
onuribrahim,
SaRCoPhiLiuS,
Brdk64,
MG,
rhn35,
Fishx,
Miller,
Hcan,
nikon_,
N1RVANA,
Sinan.,
HKuzgun35,
prisonbreak,
Orhan76,
selçukaydoğar,
İnci Kefali,
LEGEND59,
bor31,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.