ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Avoure
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
163
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
16 Saat 41 Dakika önce
Toplam Mesaj:
219 [0.35 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
22 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Arca
Doğum Tarihi:
17 Ocak 2005
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Arca

SON 10 MESAJI

Ramshorn Ve Lotus
[QUOTE=GhostKoi]

Salyangozları suçlamayı bırakın. Sağlam bitkiye vereceği hasar yok hükmündedir. 9 gün kısa bir süre değil. Akvaryumlarınız nymphae ler için yeterince büyük sayılmaz. Sorununuz gelişme geriliği olabilir. Bu türler 1,5 m yukarı yaprak verebiliyor. Bir yaprağın hava şartlarına bağlı 5-6 günde çürümesi doğal. Zaten yeriniz dar . Formu bozulan yaprakları budayarak uzaklaştırabilirsiniz. Taban kalınlığı az görünüyor. Bana pek walstad gibi gelmedi.
[/QUOTE]
5 cm taban olacak şekilde yaptım 2.5 toprak 2.5 kum

[QUOTE=GhostKoi]

Salyangozları suçlamayı bırakın. Sağlam bitkiye vereceği hasar yok hükmündedir. 9 gün kısa bir süre değil. Akvaryumlarınız nymphae ler için yeterince büyük sayılmaz. Sorununuz gelişme geriliği olabilir. Bu türler 1,5 m yukarı yaprak verebiliyor. Bir yaprağın hava şartlarına bağlı 5-6 günde çürümesi doğal. Zaten yeriniz dar . Formu
bozulan yaprakları budayarak uzaklaştırabilirsiniz. Taban kalınlığı az görünüyor. Bana pek walstad gibi gelmedi.
[/QUOTE]
Siz haklıymışsınız ben camdan alarak ölçtüm bu akvaryumda taban 3.5 cm miş şimdi ne yapmalıyım.
Ramshorn Ve Lotus
[QUOTE=GhostKoi]
Kim demiş onu?[:)))] Foto lütfen.

Bende Nymphae alba var. Bütün nilüferler zeminden su yüzeyine filiz şeklinde yaprak gönderirler ve su yüzeyine ulaşan olgun yapraklar bir süre sonra çürüyerek ortadan kaybolur. Bu doğal bir süreçtir . Ramshornunuz çürümekte olan yaprağı yiyorsa aslında iyi bir iş yapıyor demektir. Sağlam bir yaprağı yediklerini hayatta görmedim. Günahını almayın.[/QUOTE]
Bilmiyorum yaprak suyun üstüne çıkalı 9 gün oldu bu kadar kısa sürede çürür mü bilemedim suyun içindeki tüm yapraklar da yenilmiş gibi.Akşam fotoğraf yükleyeceğim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240503/030420252214081.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240503/030420252214361.jpg[/IMG]
80 litrelik diğer akvaryumumda da durum daha kötü. O akvaryumumda 2 adet lotus bulunmakta yaprakları az, büyük ve delikli. İki akvaryumum da walstad metodu ile kurulu bir şeyler yanlış mı gidiyor yoksa sorun salyangozlarda mı anlayamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ramshorn Ve Lotus
[QUOTE=UEK]Yaprakların üzerindeki algleri vs... tüketmediklerine emin misiniz ya da çürüme olmadığının. Lotus bitkisi hiç bakmadım o yüzden yaprakları gerçekten çok mu ince bilemiyorum fakat neredeyse bütün akvaryumlarımda ramshırn salyangoz kullanıyorum ancak hiçbir bitkimi yediklerine şahit olmadım.[/QUOTE]
Bence ince Lotus larım suyun dışına gönderdiği yaprak yenmeye başlandı bugün ilk sabah gördüğümde ufak bir oyuk vardı öğlen bir daha baktığımda oyuğun üzerinde salyangozum onu yiyor gibiydi.
Ramshorn Ve Lotus
Ramshorn salyangozlarım lotusumun yapraklarını yiyor. Hani Ramshorn lar yaprak yemiyordu.

[QUOTE=Avoure]Ramshorn salyangozlarım lotusumun yapraklarını yiyor. Hani Ramshorn lar yaprak yemiyordu.[/QUOTE]
Yapraklarda sararma curume de göremedigim halde bu gün yediklerini gözlemledim.

[QUOTE=Avoure]Ramshorn salyangozlarım lotusumun yapraklarını yiyor. Hani Ramshorn lar yaprak yemiyordu.[/QUOTE]
Yapraklarda sararma curume de göremedigim halde bu gün yediklerini gözlemledim.
Siyah Tortu
[QUOTE=İlksen Şahin]Merhaba,

Walstad ile kurduğunuzu yazmışsınız ancak ben beyaz kumun altında toprak göremedim. Sorumu yanlış anlamayın. Kurulum ile ilgili yapılan bir yanlış varsa, sebep o olabilir. Kurulumu bir konuda anlattıysanız onun da linkini koymanız faydalı olabilir.[/QUOTE]
2.5 cm santim toprak akvaryumda mevcut akvaryumun altındaki siyah plastiğin altında o yüzden gözükmüyor.
Ramshorn Kabuktaki Tüylenme
[QUOTE=Sa Do]Oksijenli su ile mantar ve yosunlardan kurtulmak mümkün, akvaryumdan çıkarıp bir şırıngaya doldurduğunuz oksijenli su ile kabuğunu yıkamanız işe yarayacaktır diye düşünüyorum[/QUOTE]
Çok fazla salyangoz var ve çok fazla bitki var hepsini kurtaramayabilirim. Oksijenli su salyangozları öldürmez mi?
[QUOTE=Erensrens]Emin değilim ama mantar galiba[/QUOTE]
Ne yapmam gerekiyor. Catapa yaprağı iyi gelir mi
Siyah Tortu
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240503/110320252257001.jpg[/IMG]
Merhaba, bu siyah tortu saglıklı bir durum mu. Akvaryumda filtre kullanmıyorum walstad metodu ile kuruldu ve 8 aydır benimle.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240503/110320252242151.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240503/110320252242281.jpg[/IMG]
Ramshorn salyangozlarımın çogunun kabukları üzerinde beyaz tüy gibi şeyler var bunlar nedir acaba? Yosuna da benzetemedim anlayamadım. Daha önce bu problemi yaşayan var mı ?
Akvaryumun Dibindeki Bu Şey Nedir ?
[QUOTE=echeveria]Fotoğraftan bilemedim karides mi kerevit mi diye ama etkisi olabilir. Ben normal toprak kullandığımda karidesler suyu bulandırıyordu.[/QUOTE]
Cüce kerevit ve kiraz karides var.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.