ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Jemaisvu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
118
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
16 Eylül 2025 17:08
Toplam Mesaj:
171 [0.87 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
130 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Eren Yıldız
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Velifera-Latipinna Eren Yıldız

SON 10 MESAJI

İpliksi Yosun
[QUOTE=Samnastrp]Akvaryum güneş ışığı alıyo mu?Sorunuza gelirsek evet.Yosun ışıktan olur yavaş yavaş azalır. Ellede temizleyin biraz .Biraz araştırıp yosun önleyici de alabilirsiniz.Karides varmı. onlar da yosunu bayağı önler[/QUOTE]
Güneş ışığı almıyor. Yosun önleyici excel var elimde. Neden oluştuğunu da anlayamadım tank tamamen dengede gidiyordu. 2-3 tane neocardina geziyor ama yosun olan bölgede değiller.
İpliksi Yosun
[QUOTE=Samnastrp]
Yosun bu, bu kadara gerek yok elle temizleyebildiğiniz kadar temizleyin.Su değişimine gerek yok sebep çok net ışık.1 hafta boyunca 4 saat e alın.Sonra 6 saat yeter 8 çok[/QUOTE]

Kendi kendine azalır veya tükenir mi tamamen?
İpliksi Yosun
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256237/140920251325191.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256237/140920251325221.jpg[/IMG]

Neredeyse tanktaki bütün bitkileri sarmış durumda. Bu yosundan nasıl kurtulabilirim?

Haftada 1 kere %35 su değişimi
Led tipi klasik ( ortalama 4000 lümen)
Işık süresi ortalama 8-10 saat
Kelebek Vatozum Çok Hareketsiz
Bazen çok aşırı gözlemde paranoya sebebi olabiliyor. Belki de canlı birazcık durgun olabilir fiziksel bir sorunu yoksa farklı bir sebepten strese girip durgun kalmışta olabilir
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256237/100720251958121.jpg[/IMG]

Geçmiş olsun iyi hobiler dilerim [:)]

[QUOTE=Erenguven]
Hocam tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. Konunun başında da söylediğim gibi diğer bu tanktaki vatozlarımda ve diğer kelebek vatozda hiçbir sorun yok. Gayet normal davranıyorlar. Yem yiyorlar, normal şekilde dışkılıyorlar. Ama bunun sorununu anlayamadım. Bu erkek galiba çünkü diğerinin rengi daha açık. Hasta olan balığı 125 litrelik küp cama cam akvaryuma aldım. Biraz daha hareketlendi gibi ama bence hala normal değil. Mevcutta ağırlıklı olarak lepistes ve benzeri canlılar beslediğim için elimde tropical spirulina, mikro vit basic, mikro vit hi-protein, sera guppy flakes ve guppy flakes colour, rotfish kabuksuz artemia yemlerim var. Tüm vatozlarım ve çöpçülerim de bugüne kadar bu yemle beslendiler ve sorun olmadı. 1 adet yavru mavi göz tül vatoz hariç hiç vatoz kaybım olmamıştı. Yani sorunun yem veya su değeriyle alakalı olduğunu sanmıyorum. Yine de değerleri görebbilmek için seachem alert combo aldım. Tanklarımdaki cory ve vatoz sayısı da artık baya yüksek olduğu için tropical mini wafers mix, sera spirulina tablet ve sera vipachips siparişi verdim gelince onları kullanmaya başlayacağım. Ancak balığımın sorununun çözüleceğini de sanmıyorum. Muhakkak başka bir hastalığı var o yüzden fotoğraflarını ve durumunu paylaştım. Hastalığa dair ipucu verir diye ama bilen çıkmadı maalesef.[/QUOTE]

Yani anlattıklarınıza göre zaten elinizden geleni yapmışsınız. Muhtemelen canlının genetiği ile alakalı zayıf düşmüş ve iyileşmeyecek olabilir ve genetik seçilim onu eleyecek olabilir geçmiş olsun umarım düzelir 🙏
Ben de iki adet borneo kelebek vatoz var hemen hemen aynı boyutlarda. Bence koşullarınız gayet normal herhangi bir aksilik görmüyorum o yüzden ne olduğunu tespit etmek zor. Genelde 24-26 derece ve bol akıntı ideal. Bilinmeyen bir sebepten bağışıklığı düşmüş olabilir .

Sprilüna dışında tropical green algea wafers dip yemini de öneririm ve imkanınız varsa ahm spriluna&garlic verebilirsiniz bağışıklığını güçlendirmek için
Akvaryum Tuzu Kullanılmalımı ?
Tankınızda hangi canlılar var?
Akvaryumda Keşke Olsa Dediğiniz Araçlar Var Mı?
[QUOTE=cdsjgvcsgcs]

Şöyle bir ürün buldum "TK 504 PLUS 7-in-1 Smart Aquarium Water Monitor" bahsettiklerinizin hepsini kapsamıyor. Dediklerinizin hepsini yapan sistemler robotik cihazlar. Biraz araştırınca pahalı sistemler olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.[/QUOTE]

Akvaryum hobisine daha popüler hale gelirse bu alandaki araştırma ve teknolojiler belki gelişebilir ve daha ucuza ve ayrıntılı sistemler çıkabilir belki bir gün [:?]
Tds Ve Tuz İlişkisi İle Alakalı Bir Soru
[QUOTE=Tayyareci]Herkese merhaba. Akvaryumum da tür değişikliğine gittim ve lepistes beslemeye başladım. 2 erkek 4 dişi lepistes 2 siyah moli 8-10 civarı mavi karidesi ve 2 albino çöpçüm var. Bu hafta tds metre aldım karideslerin bu konuda hassas olduğunu biliyordum ilk defa beslediğimden hemen temin ettim. İlk ölçüm 628 ppm çıktı, haftada %20 civarı yarım ro + yarım çeşme suyu ile değişim yapmama rağmen. Balıklar yeni geldiği için alışamadım biraz fazla yemleme yaptım. 45 lt civarı akvaryum. Mollyleri kötü bir yerden almıştım dış parazit belirtisinden şüphe ettiğim için 5 çay kaşığı tuz ve sarımsak suyu ile ıslattığım yemi kullandım. Şuan sadece bir molly de anüsü beyaz başka sorunu yok gibi. Sorum ise şu, sanırım tds tuz ile sanırım çok arttı ve bazı kişiler lepisteslerin hastalığını önlemek için az miktarda tuz öneriyor. Fakat tds artışı karidesleri rahatsız edecektir. Nasıl bir yol izlemeliyim? Bu sabah tamamen ro ile su değişimi yapıp 528 e düşürdüm. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Önerileriniz nedir lepistesle ve karidesle alakalı söyleyecekleriniz var ise memnun olurum. Bir de karideslere özel yem aldım mollyler aç gözlü olduğu için gece ışıkları kapatıp atıyorum yiyorlardır inşallah.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/254002/020920251605091.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/254002/020920251617221.jpg[/IMG][/QUOTE]

Merhaba öncellikle iyi hobiler.

Öncelikle TDS’in yüksekliği değil içeriği önemlidir. Fotoğraftaki karides blue dream neocaridina. 45 litre 5 çay kaşığı tuz yaklaşık 0,5 ppt tuzluluk yapar bu da neocaridina türü için kısa vadede zararsızdır. Yani endişelenmeniz için bir sebep yok. Onun dışında yinede TDS’i yavaş şekilde düşürmeye devam edebilirsiniz kısa vadede 600lü değerlerin zararı yoktur. Ama uzun süre yüksek TDS ozmotik basıncı arttırak ömürlerinin kısalması ve üremenin yavaşlamasına sebep olabilir.

Tankınızdaki tüm canlıları göz önünde bulundurarak önereceğim değer 250-400 ppm aralığı
Akvaryumda Keşke Olsa Dediğiniz Araçlar Var Mı?
[QUOTE=Hobimus]Akvaryum su parametrelerini gösteren bir ekran ph, kh, tds, amonyak nitrit, nitrat, fosfat gibi değerleri tek bir ekrandan takip edilebilecek bir ölçüm sistemi

Bir de özellikle walstad akvaryumlarinda kullanilabilecek suyun içinde çalışıp balıkları yormadan suyu sürekli çeviren ve yüzey hareketi oluşturacak bir sistem projesi kafamda var ama muhtemelen emekli olduğumda ugrasabilirim [/QUOTE]

Yorumları okurken aklımdan bu geçiyordu. Su değerlerini gösteren bir sistem Gerçekten bu olsaydı çok güzel olurdu

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.