ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
RelaxrUD
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
18 Saat 9 Dakika önce
Toplam Mesaj:
15 [0.48 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
14 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Seyrek
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Seyrek

SON 10 MESAJI

Oscar Balığı
[QUOTE=ali]1 veya 2 tonluk demişsiniz akvaryuma. 1 tonluk yanılma payı epey abartılı. Ölçüleri nedir bu akvaryumun?

Tonajlı akvaryumların montajı (imalathaneden eve taşınmaları çok meşakkatli olduğu ve zarar görme riski fazla olduğu için) genelde camlar kesilip hazırlandıktan sonra yerinde, kendi sehpasının üzerinde yapılır ve zorunlu olmadıkça yerinden bile kıpırdatılmaz. Bu akvaryum eve nasıl geldi? Bodruma nasıl indi? Bodrumdan eve geri nasıl çıkacak?[/QUOTE]

Eve getirmeyeceğim, zaten bodrumda besleyeceğim.
Oscar Balığı
Bugün rüyamda gördüm ve yapmaya karar verdim. Şu an bodrumumda 1 veya 2 tonluk kocaman bir akvaryum var. Onu güzelce temizleyip, kumuyla dekorasyonuyla hazırladıktan sonra Oscar balığı almayı düşünüyorum.

Eskiden de bir Oscar beslemiştim, hatta bu forumda yardım istemiştim. Çok güzel bir balıktı, Allah rahmet eylesin. Şimdi Oscar hakkında neredeyse her şeyi unuttum. O yüzden sizden tek isteğim, gerçekten Oscar konusunda tecrübeli olanların yardım etmesi.

Ne tür yem kullanmalıyım? Akvaryum nasıl olmalı? Suyu kaç gün dinlendirmem lazım? İç filtre mi, pipo filtre mi, yoksa dış filtre mi kullanmalıyım? Ne önerirsiniz?

Sadece 2 tane Oscar balığı almayı planlıyorum. İleride yavrularını da üretip satmak istiyorum.
Akvaryum Suyu Dinlendirme.
[QUOTE=Cyber_Scout]Hava hortumu ucuna vana ile damlatma yaparak tazeliyin suyu .[/QUOTE]
tamam güzel koyicamda hala kötü kokuyor kovadaki su
[QUOTE=Cyber_Scout]
akvaryum daki eski suyun kaynağı neresi?
farklı bir su (damacana arıtma gibi) kullandınız?
kaç gündür eski su ile duruyor balıklar?[/QUOTE]

kaç gündür eski su ile duruyor balıklar:2 haftadır
akvaryum daki eski suyun kaynağı neresi?: aynı yani ceşme suyu
farklı bir su (damacana arıtma gibi) kullandınız?:yok

[QUOTE=M0nty]
Evet hocam o cok daha iyi olur tabikide arkadaş öğrenci diye böyle önerdim

Yani yavas yavas damlatarak derken tankın kaç litre onu bilmemiz lazim 50 lotre falansa evet damlatarak yapabilirsin ben 100 litrelik tankımda dip cekimi gortumunu dinlendirilmis suya bagliyorum hortumuj diger ucunu akvaryumun camina dogru tutuyorum hem dekor bozulmuyor hem hızlı doluyor hem balıklar strese girmiyor[/QUOTE]

teşşekür ederim dip çekim yaptım ben
Cevaplarınız için tekrar çok teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak:
Hava taşını taktım ve suyu zaten 24 saat dinlendirdim.
Şimdi bu suyu yavaş yavaş, damlatarak akvaryuma eklemeyi düşünüyorum.
Bu yöntemle eklersem balıklarda ölme stres gibi bir sorun yaşar mıyım?[EDIT]RelaxrUD,2025-07-17 21:12:34[/EDIT]
Merhaba değerli hobi severler,

Ben Mustafa. Henüz yeni başlamış olsam da, ileride küçük çaplı bir üretimhane kurarak lepistes üretimi ve satışı yapmak istiyorum.

Aklıma takılan bir konuyu sizlere danışmak istiyorum. Fotoğrafta gördüğünüz kovada suyu dinlendirmeye çalışıyorum, ancak bazen 1, bazen 2-3 gün bekletiyorum. Süre konusunda tam bir netlik sağlayamadım. Bu sebeple size sormak istedim:
Musluk suyunu en az kaç gün dinlendirmeliyim?
Ve hava motoru eklemek bu süreci hızlandırır mı?

Yardımcı olacak tüm cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/262876/170720251716541.jpg[/IMG]
Çöpçü Balığım Ters Ve Yüzeyde
Sanırım petshopa yeni gelmişti, daha oradaki ortama alışamadan birde uzun yoldan geldigimiz ve başka bir akvaryuma geçtiği için şok geçirmiş olabilir.
Leopar Vatoz Hızlı Büyütme
Şu an lepisteslerim 100 litrelik bir akvaryumda, yanında 4-5 cm boyunda bir leopar vatozum var. Yakında hepsini 1 tonluk (1000 litrelik) bir tanka geçirmeyi planlıyorum. Aslında o büyük tanka astronot balığı almayı düşünüyorum ama bulamazsam elimdeki lepistesleri oraya koyacağım.[EDIT]RelaxrUD,2025-07-05 20:41:50[/EDIT]
Leopar Vatoz Hızlı Büyütme
Merhaba arkadaşlar, bir tane leopar vatozum var. Lepisteslerimi büyük tanka geçirmeyi düşünüyorum ama vatozum henüz büyük tank için yeterince büyük değil. Leopar vatozumu hızlıca büyütmek istiyorum. Ona verebileceğim özel yemler ya da başka önerileriniz var mı?[:?]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.