ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
CoryCory
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
603
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
10 Saat 21 Dakika önce
Toplam Mesaj:
830 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
363 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Altay Şahin
Doğum Tarihi:
13 Kasım 1990
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Altay Şahin
SON 10 MESAJI
Bir Aylık Bitkili Akvaryumum
Aktif toprağa para vermenize gerek yok. Aldığınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Boz yap işine bir şey diyemem ama sabit yeriniz yok ise gerçekten zor bir hobi. Gezen insan hobisi olmadığı aşikar.[:(]
Aktif toprağa para vermenize gerek yok. Aldığınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Boz yap işine bir şey diyemem ama sabit yeriniz yok ise gerçekten zor bir hobi. Gezen insan hobisi olmadığı aşikar.[:(]
Bir Aylık Bitkili Akvaryumum
Çok sıcak bir yerde yaşıyorsanız mutlaka odada iklimlendirme olmalı. Genelde uzak doğuda akvaryum odalarını klima ile sabit tutuyorlar. Isıtıcı, sogutucu kullanmak yerine. Antalyada yaşayan bir arkadaşımda aynısını yapıyor. Çok daha karlı olduğunu söylüyor bana hep. Küresel ısınma yüzünden artık kocaelide çok sıcak ev 32 derece oluyor tahminen bende klima taktıracağım. Bu soğutucu veya fan işi çok mantıklı gelmiyor. Fan çok su buharlaştırıyor 1 hafta tatile çıksam geldiğimde akvaryum %25 boşalır 2 hafta gitsem herşey ölür gibi geliyor. Şu anda planım kapıları izole edip odaya 9k lık akıllı mini bir klima takıp bunuda 25 dereceye sabitlemek. Hem odada rahat çalışırım hemde ısıtıcı soğutucu derdinden komple kurtulurum totalde daha mantıklı olur gibi geliyor. Fikir olarak yazmak istedim yeni tankınızı merakla bekliyor olacağım.[:nazar:]
Çok sıcak bir yerde yaşıyorsanız mutlaka odada iklimlendirme olmalı. Genelde uzak doğuda akvaryum odalarını klima ile sabit tutuyorlar. Isıtıcı, sogutucu kullanmak yerine. Antalyada yaşayan bir arkadaşımda aynısını yapıyor. Çok daha karlı olduğunu söylüyor bana hep. Küresel ısınma yüzünden artık kocaelide çok sıcak ev 32 derece oluyor tahminen bende klima taktıracağım. Bu soğutucu veya fan işi çok mantıklı gelmiyor. Fan çok su buharlaştırıyor 1 hafta tatile çıksam geldiğimde akvaryum %25 boşalır 2 hafta gitsem herşey ölür gibi geliyor. Şu anda planım kapıları izole edip odaya 9k lık akıllı mini bir klima takıp bunuda 25 dereceye sabitlemek. Hem odada rahat çalışırım hemde ısıtıcı soğutucu derdinden komple kurtulurum totalde daha mantıklı olur gibi geliyor. Fikir olarak yazmak istedim yeni tankınızı merakla bekliyor olacağım.[:nazar:]
Anubias Nana Varyeteye Mi Dönüşüyor?
Nana petit pinto ise böyle oluyor zaten varyete. Benimkide komple white oldu fakat komple white yapraklar fotosentez yapmadıkları için büyümesini istiyorsan kesip atman gerekiyor. (az miktarda yapıyorlar fakat bitkiye yeterli gelmiyor)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/60547/180720251955551.jpg[/IMG]
Nana petit pinto ise böyle oluyor zaten varyete. Benimkide komple white oldu fakat komple white yapraklar fotosentez yapmadıkları için büyümesini istiyorsan kesip atman gerekiyor. (az miktarda yapıyorlar fakat bitkiye yeterli gelmiyor)
Lav Kırığı Hagende Bitki Gelişir Mi
Kök olarak bir ayrıma gitmiyoruz akvaryumda baktığın bitkiler için konuşuyoruz. Denemesi bedava sök bitkini yan cama vantuzla otur izle. Hydroponic Sistemlerde benzer çalışıyor, hatta bizim avantajımız var tamamen su içindeyiz. Bitki su altında kalmaya adapte her parçasını buna uygun şekilde kullanabiliyor. Topraksız tarım diye bir şey varken tamamen submers bitkiler için hala taban sıralaması diye konu açılıyor yıl 2025 biz 1990 da kalmışız. Gerçekten üzülüyorum.
Kök olarak bir ayrıma gitmiyoruz akvaryumda baktığın bitkiler için konuşuyoruz. Denemesi bedava sök bitkini yan cama vantuzla otur izle. Hydroponic Sistemlerde benzer çalışıyor, hatta bizim avantajımız var tamamen su içindeyiz. Bitki su altında kalmaya adapte her parçasını buna uygun şekilde kullanabiliyor. Topraksız tarım diye bir şey varken tamamen submers bitkiler için hala taban sıralaması diye konu açılıyor yıl 2025 biz 1990 da kalmışız. Gerçekten üzülüyorum.
[QUOTE=Ahmet12345]
Merhabalar hocam o zaman lav kırığı üsüne hageni kapsülle desteklersem zemin bitkileri ve zor bitkileri büyütebilir miyim[/QUOTE]
Konunun taban ile alakası yok ışık gübre co2 ile alakası var. Forumda bolca konu mevcut. Zor bitki olmasının sebebi taban değil, düşük kh, düşük ph, yüksek ışık, co2 gibi farklı etmenler yüzünden zor deniyor. Konu hakkında forumda ve internette bol bol okuma yapmanızı tavsiye ediyorum.
[QUOTE=Ahmet12345]
Merhabalar hocam o zaman lav kırığı üsüne hageni kapsülle desteklersem zemin bitkileri ve zor bitkileri büyütebilir miyim[/QUOTE]
Konunun taban ile alakası yok ışık gübre co2 ile alakası var. Forumda bolca konu mevcut. Zor bitki olmasının sebebi taban değil, düşük kh, düşük ph, yüksek ışık, co2 gibi farklı etmenler yüzünden zor deniyor. Konu hakkında forumda ve internette bol bol okuma yapmanızı tavsiye ediyorum.
[QUOTE=Cyber_Scout]
Kapitalist düzen Herkesi kandırıyor mu diyorsunuz? [/QUOTE]
Hemde nasıl diyorum. Tüm aquatic yada yarım aquatic bitkiler suyun içinde yaprak, gövde ve kökleriyle besin çekebiliyorlar toprakta hiç bir şey olmasına gerek yok. Sonuca katkısı %1 bile olmayan aktif topraklar para tuzağından başka bir şey değiller. Gereklilikler listesinde son sırada yer alıyorlar hatta bence yararlarından çok zararları var. Yukarıda yazılan toz gübre methodu oldukça iyi bir method olarak kullanılabilir. Yada tank kurulduktan 2 ay sonra veya tatile çıkacaksam belli bölgelerde osmocote kapsül methodu kullanıyorum bende.
[QUOTE=Cyber_Scout]
Kapitalist düzen Herkesi kandırıyor mu diyorsunuz? [/QUOTE]
Hemde nasıl diyorum. Tüm aquatic yada yarım aquatic bitkiler suyun içinde yaprak, gövde ve kökleriyle besin çekebiliyorlar toprakta hiç bir şey olmasına gerek yok. Sonuca katkısı %1 bile olmayan aktif topraklar para tuzağından başka bir şey değiller. Gereklilikler listesinde son sırada yer alıyorlar hatta bence yararlarından çok zararları var. Yukarıda yazılan toz gübre methodu oldukça iyi bir method olarak kullanılabilir. Yada tank kurulduktan 2 ay sonra veya tatile çıkacaksam belli bölgelerde osmocote kapsül methodu kullanıyorum bende.
Tabanın önemi yok. Co2, Gübre ve yeterli ışık verdiğin sürece suyun içinde askıda bile yetişir. Mandala tak bitkileri diz akvaryumun içine kökleri boşta kalsın yine yetişir. Taban karasal bitkilerde önemli.
Tabanın önemi yok. Co2, Gübre ve yeterli ışık verdiğin sürece suyun içinde askıda bile yetişir. Mandala tak bitkileri diz akvaryumun içine kökleri boşta kalsın yine yetişir. Taban karasal bitkilerde önemli.
Deniz Akvaryumu Sonrası Bitkili
Sadece bekle ve gör bir daha tankına asla sokmayacaksın nefret iğrenç bişi [:lol:]. Anubiaslar harika sana çok sevdiğim bir varyetesini atayım canın çeksin şeker şeker.
Sadece bekle ve gör bir daha tankına asla sokmayacaksın nefret iğrenç bişi [:lol:]. Anubiaslar harika sana çok sevdiğim bir varyetesini atayım canın çeksin şeker şeker.
Deniz Akvaryumu Sonrası Bitkili
Cobambalardan neden her hobicinin nefret ettiğini anlamana çok az kaldı. [:)))]
Cobambalardan neden her hobicinin nefret ettiğini anlamana çok az kaldı. [:)))]
Bitkilerde Halsizlik Yaprak Delinmesi
Ben de zaten extra kullanılmasını hatalı buldugumu ve kandırmaca oldugunu söylemek istemiştim. Bizim kullandığımız her gübrenin içinde demir var ve yeterli. Micro gürelerin, all in one gübrelerin içindeki demir fazla fazla yeterli. Gerçi yukarıdaki yazıyı kime istinaden yazdınız bilmiyorum çünki büyük oranda aynı şeyleri söylüyoruz. Gerçi ben bazı macroların bitkiye bakarakta çok rahat anlaşılabileceğini düşünüyorum potasyum, azot ve magnezyum bunlara örnek. Kalanı benim düşüncem ile aynı. Paylaştığım fotolarda 2 farklı kapta 2 farklı eksiklik var arkadaşlar ile eğleniriz diye atmıştım ben ne olduğunu kullandığım gübre ve oranları yüzünden biliyorum tabiki. Forumu interaktif kullanmak daha eğlenceli olur kanatindeyim.
Ben de zaten extra kullanılmasını hatalı buldugumu ve kandırmaca oldugunu söylemek istemiştim. Bizim kullandığımız her gübrenin içinde demir var ve yeterli. Micro gürelerin, all in one gübrelerin içindeki demir fazla fazla yeterli. Gerçi yukarıdaki yazıyı kime istinaden yazdınız bilmiyorum çünki büyük oranda aynı şeyleri söylüyoruz. Gerçi ben bazı macroların bitkiye bakarakta çok rahat anlaşılabileceğini düşünüyorum potasyum, azot ve magnezyum bunlara örnek. Kalanı benim düşüncem ile aynı. Paylaştığım fotolarda 2 farklı kapta 2 farklı eksiklik var arkadaşlar ile eğleniriz diye atmıştım ben ne olduğunu kullandığım gübre ve oranları yüzünden biliyorum tabiki. Forumu interaktif kullanmak daha eğlenceli olur kanatindeyim.
SON MESAJLAR
- 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tataaa4325, 02:30
Güney Amerikan Cichlidleri - Sürü Balığı Önerisi Cyber_Scout, 00:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yan Sump İle İlgili Bütün Sorularım(sorunlarım) Hidro Dinamik, 00:19
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 125 Lt Akvaryum İçin Balık Önerisi BeratCavus, 23:32
Yeni Üye Forumu - Beta Genel Bilgi ternapi, 22:56
Yeni Üye Forumu - Kaplumbağamın Kabuğunda Mantar Var Mı? fourfourtwo, 22:31
Sürüngenler ve Amfibyumlar - İlk Akvaryum Deneyimim atakanaydin, 22:30
Akvaryum Tanıtımı - Low Tech Akvaryum İçin Önerilerinizi Bekliyorum wasmannia, 22:01
Yeni Üye Forumu - Safkan Velifera MertSoyumert, 20:44
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - 40x40x50 İçin Filtre Önerisi YigitKuzey, 19:53
Yeni Üye Forumu - Dere Kayalı Sade Malawi Kuruyorum xfuriousx, 19:43
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri Tanıtımları - Bir Aylık Bitkili Akvaryumum Meryemmm, 19:23
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Akvaryum ogurcay, 19:16
Yeni Üye Forumu - İyice Küçüldük (minimal Deneyim)bir Maceranın Sonu İnci Kefali, 18:45
Akvaryum Tanıtımı - Papağan Cikletimin Rengi Değişti Cyber_Scout, 18:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 16:53
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Akvaryum, Yeni Balıklar dimbeleth, 15:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balığımın Rengi Soldu Ve Durgunlaştı NightWist, 15:54
Yeni Üye Forumu - Zebraların Cinsiyetlerini Söyleyebilir Misiniz? Orhan76, 15:28
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - 85x50x40 Akvaryuma Balık Önerisi akvryumbaliklazm, 14:21
Yeni Üye Forumu - Hangi Sürü Balığı Canahsha, 14:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tür Değişikliği Elimdeki Balıkları Vermek? Hidro Dinamik, 13:53
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Shark Led Güvenilir Mi? AmatorLepistesci, 12:32
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Tropheus Yemleme Tavsiyeler dimbeleth, 12:19
Tropheus - Ciklet Balığı Karın Şişliği Cyber_Scout, 11:58
Hastalıklar ve İlaçlar - Tütün Yapraklarinda Olusan Benekler Kuro, 11:55
Bitki Akvaryumları Genel - Yeni Kurulum Tropheus Akvaryumum dimbeleth, 11:23
Akvaryum Tanıtımı - Cikletlerin Saldırganlığı İsmail_96965, 11:20
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - 30 Litrelik Canlı Doğurgan Akvaryumu MasterChief, 11:20
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Lotus Zenkeri Cyber_Scout, 11:09
Bitki Akvaryumları Genel - Dolomit Taş Tasarımları Orhan76, 11:05
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Arka Fon Tavsiyesi? MasterChief, 11:05
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Tek Tür Koloni Önerisi YigitKuzey, 09:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Senegal Bişirlerim İle Yaşayacak Tür Önerisi KaanE, 09:03
Yeni Üye Forumu - Green Terror (yumurtlama Hk.) tsp7, 08:55
Yeni Üye Forumu - Oturmuş Akvaryumda Filtre Değişimi? ilhannnn01, 08:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 130 Lt Akvaryum İçin Balık Önerisi UEK, 07:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Wc Su Piresi koraykbl, 00:46
Diğer Tatlı Su Canlıları - 15 Litrede Danio İle Betta Dostluğu NightWist, 00:39
Akvaryum Tanıtımı - Karideslerim Bir Şekilde Ölüyor T3kniker, 22:34
Yeni Üye Forumu - Yüzey Temizleme Ve Co2 Etkisi fatihsahin, 21:41
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Balık Ve Bitki Önerisi BETA.4, 21:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumun Altına Nasıl Bir Strafor Koymalıyım? xfuriousx, 21:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Walstad Metodu (ternapi) ternapi, 20:40
Bitki Akvaryumları Genel - Sonunda Beta Akvaryumum Cyber_Scout, 20:27
Akvaryum Tanıtımı - 325lt+325lt Yeni Başladım Akvaryum Kurulumu Destek mutlubaba, 17:15
Yeni Üye Forumu - Aquaclear 20 Debisi Düşük Mü? blenny, 16:33
Filtreleme Seçenekleri - Camcıya Akvaryum Yaptırmak mrbaracuda28, 16:18
Yeni Üye Forumu - Vampir Yengeç Eldurmaz, 16:03
Omurgasızlar - C02 Tüp Hava Vermiyor mrbaracuda28, 15:02
Işık CO2 ve Ekipmanlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Çok Yakışıklı Ve Hareketli Flower Horn(flowerhorn) Tsulayici 06:42
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 06:13
- L144longfin Mavi Göz Ve Siyah Tül Vatoz Çiftleri ertcavdar 02:18
- Ücretsiz Sıfır 3 Adet Motor BKAYA 01:50
- Zebra Elma Salyangoz 🐌 Ve Sarı Elma Salyangoz 🐌 Ahmetsaribuga 01:43
- Süper Red Genç Çift HugoSanchez 00:54
- Electric Blue Ramirezi (düzenli Yavru Veren) HugoSanchez 00:54
- 3lü Set 40*40*40 HugoSanchez 00:54
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:12
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:12
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:12
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:12
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:12
- 1 Albino L144 Shortfin 5 Siyah Cüce Vatozlar gürkanbey 23:56
- 3-4-5 Cm Malavi Ciklet aycaketenci 23:28
- L144 Düz Kuyruk Erkek Sarı Ateş Mavi Melek Karides aycaketenci 23:28
- Muharrem Hasbi chucuk 22:27
- Lepistes Red Tuxado Koi Ve Ramshorn Salyangoz yagiz.sonmez 21:08
- Cardinal Tetra Ve Ember Tetra yagiz.sonmez 21:08
- F0 Neolamprologus Sexfasciatus Gold Ve Blu Enestr 20:49
- L001-l022-l183-l059-trifasciata Karides Omer901 20:16
- Mobilyalı 105x55x60h 10mm 350 Lt Set Halinde Toplu Serhat.Kaymak 19:33
- Cüce Vatoz mertank 19:30
- 3d Fluval Edge Tarzında Yapılmış Sıfır Akvaryumlar zebercet 18:48
- 40 Mavi 30 Sarı Prenses sselcuks 18:40
- Mikrofex & Sirke Kurdu & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 17:54
- Cüce Krvt & Katil Saly. & Sakura & Kiraz & Ramshor scorpion26 17:54
- Leleupi & Medaka (japon Pirinç Balığı) scorpion26 17:54
- Resun Dms 400t5 40 X 30 X 38 Cm 45 Litre scorpion26 17:54
- Hb White Lepistes Aquasch 17:34
- 3 Katlı Akvaryum Standı Aquasch 17:34
- Kurulu Akvaryum BywenzeL 17:16
- Ful Black Lepistes Erkekler beypazarlı 16:40
- Moss Sarım İçin Paslanmaz Çelik Moss Teli 10*10 Cm beypazarlı 16:40
- Albino Sarı Prenses Aranıyor (kırmızı Göz) hobi365 16:40
- Malawi Erkekleri AlisBaba 16:39
- Half Black Gold AlisBaba 16:39
- Full Set Hobi Sonu harunefe 16:11
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 15:21
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 15:21
- Sümbül, Şemsiye, Su Üstü Bitkisi ternapi 14:55
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 14:54
- Boy Boy Kribensisler Koksal Gurkan 14:54
- Siyah Cüce Vatoz Cucevatozcu 14:50
- Yosuncu Sae Ve Çeşitler Cucevatozcu 14:50
- Snakeskin Barb (desmopuntius Rhomboocellatus) eackgzz 14:50
- Eleocharis Vivipara eackgzz 14:50
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 14:25
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 14:25
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 14:05
KULLANICILAR
- 18 Online Kullanıcı, 10 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.