ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ashiza
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Kasım 2008 21:24
Son Ziyaret:
06 Ocak 2021 15:17
Toplam Mesaj:
182 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih S. Arabacı
Doğum Tarihi:
03 Mart 1988
Yaş:
36
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

destan akvaristlik(bursa)
[QUOTE=rayf]Anladım, Fsm durağında insem yürüme mesafesi çok mu oluyor yoksa başka bir vesaite binmem gerekiyor mu?[/QUOTE]

Gerekmiyor, hastanenin arkasındaki caddeye çıkıp doğruca ilerliyorsunuz.


ashiza2012-05-30 16:00:38
Karides Kumu (Shrimp Substrate)
[QUOTE=fantastik3]

Diatomit' in su değerlerinize etkileri, etki ömrü ve miktar/litre hakkında bilgi verir misiniz?

[/QUOTE]

Bu tür spesifik bilgiler vermem için ufak çaplı bir laboratuvar çalışmasına girişmem gerekli, maalesef şimdilik imkan dahilinde değil. Yalnızca temel özellikler itibariyle benzeştiğini söylemek istedim. Kabaca bir örnek vermek gerekirse SHIRAKURA'nın "Red Bee Sand" ürünü için 21,476 m2 / litre (~ 21,5 m2 / gr) yüzey alanı değeri verilmiş. Diatomit içinse çeşitli kaynaklarda değişmekle birlikte (diatomitin türünden ötürü) 20 m2 / gr (Bruton, 1996) gibi bir değer söz konusu; ki 80 m2 / gr gibi ölçüm sonuçları da mevcut.

Özet olarak demek istediğim bu tarz ürünlerin birincil avantajı yüksek gözeneklilikse başka bir çok malzeme buna alternatif oluşturabilir. 
Karides Kumu (Shrimp Substrate)
[QUOTE=fantastik3]
Akadama ve diğer karides substratlarının en önemli özelliği yüksek CEC bulunmasıdır.
CEC, Cation Exchange Capacity yani Katyon Değişim Kapasitesi demektir.
Katyon, artı yüklü maddeleri ifade eder. 
Akadama suyun içindeki Mg+2 , K+1 , Ca+2 gibi katyonları hızla yapısına alır ve bitkilerin köklerinden rahatça kullanabilecekleri forma getirir. Yani bir nevi su yumuşatıcı reçine gibi davranır. 
Aldığı maddelerin yerine H iyonlarını suya verdiğinden KH ve PH değerini düşürür.
GH' değerini de Mg bağlayıcılığından dolayı düşürecektir. Bu nedenle karides akvaryumlarında GH değerini 5-6 DGH aralığında tutabilmek için Mg ve Ca ilavesi yapılır.
Bu özelliğinden dolayı bitkili akvaryum üstadı Takashi AMANO'nun ADA Amazonia substratından önceki bütün bitki akvaryumu kurulumlarında tabanda AKADAMA kullanılmıştır. Amazonia, Akadama' nın besin emdirilmiş, bitki gelişimi için yeniden düzenlenmiş halidir.
Yuvarlak formu bitki köklerine oksijen ve besin gidişini destekler.
Gözenekli yapısı bakteri gelişimini hızlandırır.
Taban filtresi için mükemmel bir zemin hazırlar.
Kullanım ömrü suyun özelliğine göre değişir.
Aşırı sert, ve yüksek PH değerlikli bir suda 8 ay, daha yumuşak ve düşük PH değerli bir suda 18 aya kadar kullanılabilir. 

[/QUOTE]

Mutlu Bey, söz konusu ürünlerin marifeti CEC değerlerinden ibaretse başka pek çok malzeme aynı işi görür gibi geldi bana. Benim ilk aklıma gelen diatomit oldu. CEC değerleri, porozitesi, inert oluşu, kolay ve ucuza temin edilebilirliği bakımından alternatif olabilir diye düşünüyorum. Diatomit hakkında saydığım özelliklerin değerleriyle ilgili pek çok makale internet ortamında bulunuyor. 
Kendim hâli hazırda filtre malzemesi olarak kullanıyorum diatomiti ve gayet memnunum. Zeminde de kullanılabilir diye düşünüyorum.
İşte Amerikan Rüyası
[QUOTE=Gürkan Hoca]

Amerikanlar yumuşak su sever.


[/QUOTE]

Yanlış mı oldu sanki bu biraz? Orta Amerikanlardan bahsedilmiş çünkü. Elbetteki kullanılacak kökler sıkıntı yaratacak denli değiştirmeyecektir su değerlerini; lakin güneydeki havzalara göre dH ve Ph değerleri açısından epey farklılıklar olduğu aşikar.
ashiza2011-03-06 23:06:55
Fluval 305 aldım fakat...
Ürünü internet üzerinden aldıysanız zaten her koşulda 7 gün içinde değişim/iade talep edebiliyorsunuz. Kargo görevlisinin yanında kargodan kaynaklanan (kırık-çıkık gibi) herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol etmeniz yeterli. 7 gün içinde de filtreyi herhangi bir yerde deneyip (küvet, leğen, kova, damacana...) sorun olması halinde satın aldığınız firmayla irtibat kurabilir ve gerekli değişim/iade sürecini başlatabilirsiniz. ashiza2011-02-27 20:57:34
tarzını yarat
Güçlü Bey merhaba,
Duruma bakılırsa acele ettiğiniz için maddi-manevi sıkıntı yaratacak şeyler yapmak üzeresiniz. Yarın bir şeyler satın almaya şartlamayın kendinizi, biraz daha dolaşın forumda. Akvaryum tanıtımlarına bakın, makalelere bakın. İnternette fiyat-ürün araştırması yapın. Aksi takdirde kandırılmanız, bir şeyleri yanlış-eksik yapmanız çok olası.
Inka tankım
O ne fevkalade bir baba öyle! Tebrikler Mustafa Bey, çok güzel bir tank daha...
Apistogramma türlerinin gizli kalmış üyesi(Apistogramma steelblue)
Onur Bey bu sonuçları çıkartırken yararlandığınız kaynakları verirseniz daha sağlıklı bir fikir edinebiliriz diye düşünüyorum. Zira bu balık "Amazon efsanesi" lakabını gerçekten hakediyor. Avrupa piyasasına -çok da uzak olmayan tarihlerde- çekik gözlü abiler tarafından sürülmüş bir "tür".  Açıkçası ben tamamen onların marifeti olduğuna inanıyorum.

"Ancak halen bu balığı amazon sularının kurumuş yaprak ve de kök kalıntıları arasında eşiyle kurlaşmaya çalışırken görmek mümkün." demişsiniz, rica etsem bu bilgiyi aldığınız kaynağı paylaşabilir misiniz? Bu bilgiye dair bilimsel bir yayın ya da daha güzeli bir fotoğraf bulabildiniz mi?  Ben bulamamıştım zamanında.
İşte Amerikan Rüyası
Sergen ilk videoyu açamıyorum, sorun benim bilgisayarda mı acaba?

Ayrıca daha önce bu kadar güzel bir kakadu erkeği görmemiştim. Akvaryum içinse lafa ne hacet... Tebrikler.
akvaryumdan bitki cıkıyor :D
Akvaryumda çimlenen tohum muhtemelen kuş yemi, dikkatsiz akvaryumcularda kumlara kuş yemi karışması gayet olası. Kısa sürede çürüyecektir, çıkarmanızı öneririm.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.